Отговори
# 405
  • София
Моите са лъвчета, близначета.
Ей това  е наистина изпитание за родителите, казвам го от дългогодишен личен опит не с една, не с две, а с три лъвици накуп...Laughing

Знаех си аз, че има причина да си ми толкова много симпатична, русалке Blush

# 406

Споменаваше се в темата, че санака прави някакви прогнози за баловете. Това ще е интересно и полезно.

Да не казвам с на sanaka прогнозите колко вино съм изпила с приятелки да редим заедно желания. Трябва да кажа, че в компанията много ми се вдигнаха акциите.

# 407
  • София

Споменаваше се в темата, че санака прави някакви прогнози за баловете. Това ще е интересно и полезно.
Да е жива и здрава и да продължи да го прави и догодина, че с големия ме спаси от обезумяване преди две години. Догодина пак на нея ще се надявам, иначе ще пресуша 2 бурета от бЕлото с този разбойник!

# 408
С това време навън е точно за слънчеви панели. Въпросът е какви батерии да сложим, че да запазим енергията им за зимата? Обаче това ще да е въпрос за следващи набори, когато им сложат интегрирани изпити с физика и с химия. Нашите площи да научат да смятат, че като я гледах какво беше направила с едно модулно уравнение и площите така ще сметне. Обаче за успокоение, от слънцето навън ще е провалът.

# 409
  • София
19, 20 юни го дават 34-35 градуса максимални.... на 21 юни ще е студено макс 30гр ... дано не стане това Cold Sweat
МОН са виновни за всичко

# 410
  • Варна
Божееее, нямате изчитане 😂
Русалка, не така с лошо за лъвиците. Много лесно може да ни опитоми човек, само да намери правилното ухо за почесване 😁.
Наборът е дева. Няма сила на земята, която да го накара да върши нещо, което не му е интересно. Като реши три задачи от В група и казва - скучни са и край.

# 411
Откога ще са тези интегрирани изпити, прието ли е? За още едно нещо да се притеснявам, още се радвам на добрия резултат от НВОто.

Това открих само. Ама не ми се вижда да са го въвели https://www.mediapool.bg/izpitite-sled-vii-klas-shte-sa-po-povec … i-news309055.html

# 412
  • Пловдив
Мда. На нашите в класната стая има климатик. Нооооо, НВО-то щяло да е в други кабинети, където имало задължителната камера, но нямало климатик... Направо не ми се мисли какви жеги ще са и колко комфортно ще им е на децата да мислят...
За сегашните петокласници ми се върти, че ще е новия формат НВО. Но нищо не е сигурно. Преди години, за нашия набор се беше споменало, че ще е, а не стана.
А иначе, моите близнаци (момче и момиче) също са лъвчета.Плюс таткото ни е лъв. Голямата-рак. Но с майка Стрелец Wink , цялата зоологическа градина е кротка, послушна и изпълнителна Simple Smile Не се оплаквам от никой. Най-свободолюбива и непокорна е голямата щерка, ракът. Лъвчетата са душички златни!

# 413
  • София
Откога ще са тези интегрирани изпити, прието ли е? За още едно нещо да се притеснявам, още се радвам на добрия резултат от НВОто.

Това открих само. Ама не ми се вижда да са го въвели https://www.mediapool.bg/izpitite-sled-vii-klas-shte-sa-po-povec … i-news309055.html
Аз вече няколко  пъти писах по този въпрос. Ето наредбата:
Чл. 51. (1) Националното външно оценяване по чл. 47, ал. 1, т. 2 се провежда в края на VII клас.
(2) Освен основните цели по чл. 44, ал. 1, т. 1, 2 и 4 националното външно оценяване в края на прогимназиалния етап на основната степен на образование има за цел и измерване на степента на постигане на отделни ключови компетентности в областта на българския език и на математиката, придобити в класовете от етапа.
(3) Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 са по учебните предмети български език и литература и математика и се провеждат под формата на тест.
(4) Извън изпитите по ал. 3 всеки ученик по свое желание може да положи и изпит по учебния предмет чужд език, изучаван в задължителните учебни часове, чрез което се измерва степента на постигане на отделни езикови компетентности в областта на съответния чужд език.
(5) Преди началото на всяка учебна година министърът на образованието и науката със заповед може да определи и други учебни предмети извън посочените в ал. 3 и 4, по които да се проведе национално външно оценяване по ал. 1. В заповедта се определя и форматът на теста.
(6) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2022 г., в сила от 10.06.2022 г.) Тестът по български език и литература включва задачи с избираем отговор, задачи със свободен отговор, както и създаване на текст.
(7) Тестът по математика включва задачи с избираем отговор и задачи със свободен отговор.
Тестът по чужд език включва задачи с избираем отговор и задачи с кратък свободен отговор, както и създаване на текст.
(9) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2020 г., в сила от учебната 2022 - 2023 г.) Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 може да се провеждат и под формата на тестове, които интегрират няколко учебни предмета, но задължително включват посочените в ал. 3.

Както се вижда, възможността за интегрирани изпити съществува от учебната 2022/2023, но досега не са правени такива. Какъв ще е форматът на изпита се определя със заповед на министъра преди началото на съответната учебна година. Т.е. никой не знае към настоящия момент дали и кога ще има интегрирани изпити.

# 414
# 415
При нас няма климатици, втора смяна са . Някакъв ужас е, 26 деца в стаята .
Но пък преди малко получих съобщения в школо, че днес и утре им намалят часовете по 20 минути , заради жегата, а от петък са първа смяна / като завършат пети и шести клас  ще се освободят стаи /

# 416
Много благодаря, санака 🌷

# 417
При нас днес е изключително горещо- 33 гр., усещат се като 35. В 15 ч. ще е 35 градуса.
Мислех поне за математиката да го пусна на училище, но като гледам температурите, се разколебавам

# 418
  • София

За купона като стана дума, идете да прочетете в дванайсетокласната дискусията от 16 май преди първото ДЗИ. Да знаете какви ритуали се правят преди изпит, да не излагаме четата.
мартеа, шпионирах аз. Плезих се пред огледалото и демонстрирах на щерката какво трябва да прави преди ПИ, за тренинг за НВО. Гледа ме ококорено няколко секунди, после кимна и хукна към баща си да го моли да ме заведе някъде на почивка. Ей го на, на почивка съм Joy

# 419
  • София
Най-важното е преди изпита да плюете в своята пазва и в пазвата на детето. Nerd

Общи условия

Активация на акаунт