Отговори
# 420
  • Бистрица
В нашето училище няма климатици.. Втора смяна са. От миналата седмица са ги "свалили" да учат на първия етаж, където бяха трети клас. Иначе оригинално класната им стая е на четвъртия и там е много горещо, отделно по стълбите цял ден нагоре-надолу до лафката и двора... Засега единственото ни успокоение е, че изпитите са сутрин.

# 421
  • София
и да не ви мине черна котка път,.... към НВО-то .. Връзвате червен конец и докато пишат чукате на дърво...
ааа  и люспа от Никулски шаран, ако пазите... върши чудеса... Grinning

# 422
Това не е ли, ако си се стреснал много? Трябва три пъти да плюеш 🙊 дали помага и за изпити.

Аз имах любима блуза и любим химикал за изпити (марка Staedtler). Това е. Май съм изостанала.

И поверието да не учиш предния ден не е вярно.
Един път учих до сутринта, след това посрещнахме изгрева на покрива и после взех изпита със 6, беше много сложен. Тогава си мислех, че ако заспя ще забравя всичко 😎 даже беше единствена шестица от няколко години назад е нямало.

Малката ме пита, я кажи ми някоя бабина деветина да се посмея. За черните котки ми каза, че който го е измислил е луд.

# 423
Наборът и малката са стрелци, аз съм лъв, мъжо - водолей.
Ще редим заедно в групата и ще пием.
Поръчала съм на бъдещият физик да мисли в посока съхраняване на енергията от слънцето, за да може да се ползва зимата. Но да е ЕКО подход.

# 424
Значи, за да не изпуснем нещо от ритуалите, че съвсем ще се провалим като родители, и тука ви копирам част от краткото резюме, в което синтезирах всичко от темата преди 5 години:

Матурата наближава със страшна сила, родителят е непрекъснато с кръвно 200 на 150, но оживява. И ето, мила моя майно льо, идва Денят. Става родителят сутринта, пие две кафета с по четири валериана вътре, плюе си в пазвата, върти се три пъти в кръг и подскача на десен крак, докато казва заклинание за късмет. Всичко това е прочел в интернет в една статия за късмет преди изпит, от която е станало ясно, че самото дете, с мръсна коса, неизрязани нокти и непрани дрехи, но и с 5 стотинки в чорапа, трябва да спи с шоколад в краката, и с Бай Ганьо и баба Илийца под възглавницата, сутринта да стане, да изяде шоколада, да нарисува къщичка с дим в бележника, майка му да му бие един шамар, докато го обижда грубо с думи като смотаняк и несретник, да излезе, но преди това да се оплези в огледалото, а ако види черна котка да си плюе на петите или пък да плюе през рамо, или пък просто да плюе наоколо, като само внимава да не плюе върху бременна, а ако види такава, учтиво да я помоли да познае какво ще се падне. Родителят е абсолютно наясно, че след кръгчетата рейтингът му е паднал драстично, затова си мълчи. Само лисва два-три литра вода в краката на рожбата си и кротко затваря вратата след нея, като за всеки случай се оплезва в огледалото.
Това е.

# 425
Пепел ви на клавиатурите с интегрираната матура! Още 2 години да се потуткат тези от МОН, че да мине и малката! Иначе съвсем ще изперкам. Пък и тя не е като брат си "хрисима" и ще избухне къщата. Замисляте ме с това редене на желания с вино и приятелки. Аз май съм прецакана, че ще сме на морето, но пък вино може с ММ да пием - току виж ги подредим. За протокола - моят е хрисим, но драматичен водолей Laughing Аз се определям като мантикора - лъв съвсем в началото, така че на моменти съм прикрито спокойна като раче. Отивам да чета за ритуалите, че не съм запозната...

# 426
И задължително една чаша вода сипвате пред вратата като тръгнат на изпита да им върви! Днес баща й отишъл в аптеката за тези бонбонки и са го питали вие да нямате седмокласник вкъщи, явно и в аптеките сме известни със седмокласниците. Наборката е риби как по ранно писах, баща й Козирог типичен перфекционизъм, а моя милост Близнак но не от типичните всичко трябва да ми е предварително планирано, задачите се изпълняват до точност. Ние в четвъртък ще имаме родителска среща за НВОтата и аз също се успокоявам като пиша в темата иначе вечер трябва да прибира алкохола. И аз по късно ще кача едно резюме!

# 427
Като стана дума за зодии, тежко е на моето дете, с майка Дева ...

# 428
Момичета ето какво откраднах от нета.
МАТУРАТА ПО БЕЛ
По традиция днес е ден за матура. Според легендата в нощта срещу нея, цялата Вселена е притихнала, а над Министерството на образованието сутринта изгряла нова звезда! Вариант 2 на НВО по БЕЛ.
Според поверието на късмет е да погледнеш в БГ-Мама на какво залагат притеснените мами и какви съвети дават - как и с кой крак да прекрачат седмокласниците през прага на училището и изпитната зала.
На днешния ден младежи и девойки носят служебни бележки, които се оказват толкова ценни и необходими за допускане до НВО, че някои не спят от вълнение да не би случайно да ги загубят.
Пак според поверието, в нощта срещу изпита не се учи, а се слага учебникът под възглавницата. Онези от тях, които имат късмет на сутринта се събуждат, заредени със знания.
Като цяло обичаят повелява, че на днешния ден се яде шоколад, с цел бързите въглехидрати да дадат допълнително знания и енергия. (Пие се и вода, а мамите от БГ-Мама пият и още нещо...) Живее се за момента, защото всяка следваща година нещата ще стават все по-зле от предходната...

Авторско ©️

# 429
Предполагам димът на къщичката символизира щастие в семейството. Поне така го интерпретират психоложките е детските градини 🤣

Мерси, мартея, посмях се

# 430
  • София
Я оставете зодиите, ето ви малко панели..Laughing

Ще ме извините, надявам се, за грешките при набиране, ама бързах да  свърша с майтапа, а сега не ми се редактира..

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 13:50 от пенсионирана русалка

# 431
Ох, Мартеа, със сълзи се смях Joy
Толкова образно си го представих.

Мен вече най-много ме притеснява жегата. Това е нечовешко, в тези училища с южно изложение, големи прозорци и разбира се без климатици. Тези от МОН, ако само можеха да предположат колко човека ги кълнат...

И на нашите им намалиха часовете, но само за утре. По-вероятно да е заради НВО на 10 клас, не заради горещините.
Наборката не иска да я освобождавам засега, каза, че ще помисли, но след днешните температури подозирам, че ще си промени мнението.

# 432
  • София
Май никой не спомена, че трябва да ги закичим с червен конец, най-добре с котешко око на него. И ако някой ни срещне по улицата учтиво да го помолим да го заплюе с думите "посрали го кокошките", че да не го урочаса и да забрави формулите. По целия път да избягваме счупени плочки и да не минаваме под мостове.
Предишната вечер, така или иначе няма да ни лови сън, да гледаме към небето в търсене на падащи звезди и да си пожелаем 2х100 точки. А ако детето иска да остане в същото училище да хвърли монета в тоалетната, но с дясна ръка през ляво рамо.

# 433
Детето дойде от училище черен облак. И аз станах такъв. Госпожата по биология, която грам не може да се справи с дисциплина им дала изходно ниво, 7 час. В стаята 33 градуса, тя измерила. Никъде в школо няма уведомление. Ей, нищо не казвам ни за госпожата, нито за директора, нито за МОН.

# 434
Аааа, в същото не искам да остава, пу-пу Close
Само в краен случай... план Г, Д Joy

Общи условия

Активация на акаунт