Отговори
# 45
  • Варна
Velina_p, нямам справочника на Вектор и си гледам точно същата заповед в сайта на РУО. И миналата година се чу подобно нещо за разминаване, но също не съм разглеждала справочника подробно. В крайна сметка едва ли ще е нещо драматично.

# 46
Здравейте, мами! Моля за помощт! Търся от 11 до последния 15 тест от помагалото на бг.учебник

# 47
  • София
Гледам сега прогнозата за времето. На 34 градуса ще се явяват на изпит. На тези от МОН, както казват торлаците: да им изсъ'не, сичкото да им изсъ'не, освен прането на жените им! Triumph

# 48
  • София
На тези от МОН, както казват торлаците: да им изсъ'не, сичкото да им изсъ'не, освен прането на жените им! Triumph

Joy Joy Joy

Добавям : "да ядат само риба, която уловят с вилица с три счупени зъба" Grinning

# 49
И моят младеж получи 2 за несвършена задача в час по АЕ. И сега има пет шестици и  една двойка за разкош. Половината клас са получили такава прекрасна оценка за награда за края на втория срок .
Разбирам я жената .. не е лесно с тези пубертети.

# 50
  • София
Двойките по АЕ явно са тазгодишния тренд на учителите на седмокласници Joy Да се сърдят на МОН  - сигурно само БЕЛ и Математика са им в главите на наборите. Можем и ние да накажем МОН-човци:
Сбираме се на една гола поляна, на 34 градуса. Встрани - шатри за форумките. По средата -тези от МОН и РУО. Ние дружно им пеем "We are the champions", тяхната задача през това време е да гонят онзи петел, на който му се каним. Имат време, разделено на 2 части : първа част -75 минути, "Гонене и хващане на петел, движейки се срещу вятъра, с постоянна скорост на костенурка". После - 15 минути почивка, кой ял - ял, кой п@кал - п@кал. Следва втора част, 90 минути - задача "Разпердушинване на хванатия петел, като МОН работят 1/8 от времето сами, после идат от РУО на помощ". А ние пием водЪ, бЕло, розАво и пеем...
Те така им се пада!

# 51
  • София
Влизам да ви разсмея не с недодялани рими, а с истинска случка, още се смея..  Делим двор  с още една кооперация,  пред входа на другата има и стълби. Часът е 11:27. Излизам на балкона с надеждата за ветрец като вчера. Но няма, уви. Зървам обаче един господин млад под светлината на лампата, на видима  възраст около 30-35, тоест не е  баща на седмокласник.  Седнал е на стълбите.  Звънва му телефонът със сигнала на Месинджър и  явно е в чата с някого.  В началото не го подслушвам, възпитана съм, дето се вика. Поне  докато не започва по-нервно и гласовито  да реди : Чуй ме, бе човек,  стига си ме прекъсвал, двата триъгълника са еднакви, нали ти дадох вече  елементите кои са. От тази еднаквост следва, че  отсечките, не запомних кои, са равни. Е, да, ама  ти имаш и други две, които вече сме доказали, че са равни.  Като ги събереш, получаваш равни сборове. А това ти дава равнобедрен триъгълник, което се иска да докажеш. Ми доказа го. Да питам - стана ли ти ясно или да обясня пак. Мога като се прибера, ама ще е доста късно, да ти го напиша. В колко си лягаш? Някой ако разпознае свой роднина в лицето на младия господин, да се гордее с него, супер обясняваше, макар и малко невротично - ама и без да имам условието, схванах от-до какво доказа. Дано и седмокласникът по нощите да е загрял Heart

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 23:59 от пенсионирана русалка

# 52
  • София
Учителката по БЕЛ на дъщеря ми отново й е обяснила днес, че трудно ще й пише отличен за годината (има три шестици и една петица), защото не можела да достигне нивото на брат си  (преподаваше и на него)…ужасно несправедливо е това отношение на учител.

# 53
Много готино заглавие на новата тема Sunglasses
Не че съм суеверна, но ако ще я привършваме пак така бързо и тази тема, много ви моля да вземем да изпишем и 16-та преди първото НВО, че 15 и 16 от край време са ми много нелюбими Dizzy Face
Понеже от МАТ не разбирам, по БЕЛ помощта ми е нежелана, та, за да допринеса все пак с нещо за успеха на мисията, сверявам нумерологията,  чукам на дърво, въртя се, плезя се - изобщо само челна стойка не съм се опитала да направя. Ще взема да почна да я тренирам - за 2 седмици може пък и  да успея. Ако не за БЕЛ, то поне за МАТ.

# 54
пенсионирана русалка успях да се задавя с кафето, събудих и мъжа... Браво на човека, в такъв късен час с решения.
buni  това никога не съм го разбирала, при нас тази година на родителска среща( индивидуална) двама родители притеснени ама каката, ама баткото. Отговарям това е А  не Е не ги сравнявайте. Виждам разликата, но оценявам детето, не колко е по-различно от каката/ баткото.
Тази седмица се опитвам да дам възможност да повишат оценките си всички седмокласници, които са на училище и е възможно.

# 55
  • Sofia
Дами, помогнете, че някъде измежду многото материали, не намитрам необходимото: трансформиращ преразказ от името на неутрален разказвач, но текстът е разказ от едно момче (не е посочено име). "Неутралният" как го предава това - "детето", "момчето"...
Започва с нещо такова: "Беше ми смешно, когато учителите го наричаха Карамфил, за всички нас той беше Каро..."

# 56
aniK текста ли търсиш или как да се преразкаже?

# 57
  • Sofia
Как да се преразкаже - текстът е пред мен. Намерих инструкциите на учителката по БЕЛ - точно както съм запомнила Laughing И все пак е гадост такъв преразказ. Има и много имена, направо не знам децата как се справят. Аз се насилвам да развия едни мои теми по литература и направо ми се повдига от "какво е искал да каже поетът". Друго си е математиката Sparkling Heart Laughing

# 58
  • София
аniK, може ли да подскажеш как се преразказва от неутрален разказвач такъв текст - не мога да вдяна

# 59
Момчето.

Общи условия

Активация на акаунт