Отговори
# 510
Доколкото разбирам останалите ученици от училището ще са на училище по време на изпитите, тоест междучасията ще е доста шумно..., а това определено пречи на наборката..Мога ли да й дам едни тапи за уши?

# 511
Дните с матури са неучебни за останалите ученици / класове.
https://www.mon.bg/dyasno-menyu/vakantsii/?level=11-grade
/под заглавието “Ваканции” има прозорче, сменете класовете и ще видите, че 19.06 и 21.06 са неучебни дни/

# 512
Laurentin, толкова пък да са неадекватни тези учители с тези изходни, нямам думи.
Гледах прогнозата - големите жеги са след обяд, до 12 ще се е покачило на 30 градуса. Ще издържат
Чудовище, и моят големият не беше любимец на учителката си по бел. Много я дразнеше още от пети клас. Като се сети в седми, че му трябва шестица, започна да я преследва за изпитване. Тя го изпитваше и всеки път му казваше, че не му достига за 6. Това продължи месеци и му писа шестица в последния момент. Учителите знаят каква е цената на 6 в училище и мисля, че винаги ще дадат шанс, ако детето покаже желание за изпитване. Мисълта ми е - пак да настоява за изпитване, колкото трябва пъти, на който трябва материал до последно
Само да ви кажа, че сънувах Българският език, не ме мразете Simple Smile моето мнение, че на това стихотворение могат да се напишат страхотни тези, но синът ми нещо не може да го почувства

# 513
Говорих  приятелка- учитилека в софийска гимназия, която твърди, че   интереът към английските гимназии рязко пада, предвид че повечето деца вече учат английски извън училище и че е език, който така или иначе ще е научи. Какви са Вашите впечатления?

# 514
Добро утро направо прекалиха с изходните и проектите, снощи след 22.00 идва на имейла домашна работа по български за оценка от два документа по 6 страници за утре отделно изходно по музика в петък и презентация по компютърно .

# 515
  • София
Не знам колко е паднал интереса към английските, като миналата година минималния бал за паралелката, която сме харесали е там е над 450.
Моята хубавица вчера ми изпрати с какви продукти да я храня до НВО. Били за памет и концентрация Simple Smile
Иначе я освободих от училище до матурите, но в петък ще ходи да рисува, че има една оценка. Цяла година рисува, не можа да  й напише още една.

# 516
Бих казала, че се търсят алтернативи на английския, но английските гимназии държат висок бал, защото изборът на училище е комплексно решение, в което влизат и други важни фактори - среда, ниво на преподаване по др предмети и т.н.

# 517
Не знам колко е паднал интереса към английските, като миналата година минималния бал за паралелката, която сме харесали е там е над 450.
Моята хубавица вчера ми изпрати с какви продукти да я храня до НВО. Били за памет и концентрация Simple Smile
Иначе я освободих от училище до матурите, но в петък ще ходи да рисува, че има една оценка. Цяла година рисува, не можа да  й напише още една.
Моята няма нито една оценка по рисуване, а още чакам резултат класно по математика.

# 518
Вчера г-жата по БЕЛ им казала, че нямало повече какво да ги научи и им дала да разпознават знамена.
Да видим днес какво ще бъде. Имат 2 часа блок в които спокойно могат да правят упражнения по български.
Дано моят нещо не е доразбрал и се е отнасяло само за вчера, че има малко до края на часа...

# 519
  • София
Не разбирам какъв им е проблемът на учителите с отсъствията покрай НВО. Какво по-хубаво от това да влезеш в клас с 5 ученици и цял час да си говорите или лежерно да си преподаваш урока. Наистина какво има пречи?
И аз да попитам. Като трябва да са оформени до 26,06 (три дни преди края на срока), самият 26,06 могат ли да ги изпитват или не? Не че е толкова важно, но с моята броим училището докато се оформят оценките, след това шапка на тояга.

# 520
Ох, не знам , моето дете е много самокритично, много трудно преживява неуспехите / поне това, което според него е неуспех / , затова се притеснявам, че ако изкара малко точки и много ще страда . Знам, че и с това трябва да свикнат, ама ...
Иначе продължават по нищо да не са оформени, не знам, смятат след НВО да ги засипят с изходни ли , чудя се вече . Ако стане така, тогава ще се възползваме и ние от дните от родител, стига стрес Satisfied

# 521
И при нас вчера имаше ударно да попълва работни листове по Литература. Явно през срока не им обръща внимание госпожата и му се бяха събрали много листи. Цял следобед беше в паника, че няма да успее. Попълни каквото можа и да видим днес. Голям стрес - и седи и се тресе, че нямало да успее.... По физика ме кара докато легне да проверявам в дневника за оценка. Явно и там все още се притеснява. Класният им раздал декларации за отсъствията на всички. Явно ги насърчава поне той да починат. Попълних за другата седмица. Бележки още нямаме - не е ясно кога ще ги дадат. Не сме оформени по нищо. Искам вече всичко да приключва....

# 522
Моята девойка утре ще отиде. Да прави изходно по биология... а има шест оценки по предмета. Чудя се кому е нужно и колко задължителни са изходните...
Има ли мейл на мон, на който може да се изкаже мнение, че след средата на юни е много, много късно за тези нво-та?

# 523
Не разбирам какъв им е проблемът на учителите с отсъствията покрай НВО. Какво по-хубаво от това да влезеш в клас с 5 ученици и цял час да си говорите или лежерно да си преподаваш урока.
Точно 5 човека са били вчера по музика и цял час госпожата мърморила защо ги няма другите, не трябвало само да учат точно сега, трябвало да идват, да са сред съучениите си и т.н, и т.н. Дъщеря ми беше много подразнена. Какво ги занима с тези, които ги няма? Да им каже на тях щом и е толокова важно да изкаже мнение
Оформена е по бълг и математика, което е най- важно, по Технологии има само 1 оценка, макар да не и е нанесла 3 други, но кавото такова. Не мога и този тъп предмет да го мисля
Чудесно е, ако има отлив от английските гимназии, но не ми се вярва. В Бг още от първи клас всички си мислят, че знаят английски от филмчета и клипчета Ill

# 524
kbl, това не е за МОН, никой няма да те отрази. Това е за един хубав, тлъст документален филм/ репортаж, който да се пусне от гледаем влогър в Youtube. Много бързо ще стигне не само до много хора, но и до клсическите медии. Даже сценарият е ясен - един възрастен да изкара с програмата на седмокласник *само* през юни.
И после да си говорим вече за реформа в образованието.

Общи условия

Активация на акаунт