Отговори
# 720
  • София
Класа ни се опразни на половина. Съответно щерка ми не иска и тя да ходи, инак нямаше да й хрумне Joy И сега и аз се чудя. От друга страна, те не са оформени още по всичко ... ама нямат и насрочени контролни или подобни... Та наникъде
Тя обещава,  че ако не ходи на училище, ще учи... Уф, знам ли я дали ще учи.... Ама и на училище да ходи каква ползва, ту намалени часове, тук Г-жа отсъства... На уволнение са...
Пък,  ако някоя Г-жа се подразни, ще й пише спокойно по-ниска оценка за срока/ годината , ей така нарочно ( имаме такива  Г-жи с претенции) .. та и аз се чудя какво и що...

Моята по Бел не учи много, писала съм , ама винаги открива 14 от 14 грешки, понеже доста книги изчете едно време
Абе друго дете беше, сега е ужас... Confused

# 721
  • В Страната на чудесата
Не виждам причина учителите да се съобразяват с малоумното мон-ско точкуване.
Това - по принцип, не коментирам конкретния случай.

Самоцитирам се. Такъв тип точкуване на изпит, решаващ съдбата на децата за следващите 5 години е най-меко казано малоумен. Да не говорим, че не е в състояние да измери нивото на грамотност на учениците. Хитреците може да отбележат и 25 грешки и все нещо ще улучат.

# 722
Грамотността на децата се проверява в преразказа. В случая става въпрос за редактиране и няма как да сме сигурни дали детето наистина е видяло грешката или е налучквало.
Кабо, моята е различно - от 5 до 14 може да открие. Тя е с дислексия и това влияе, въпреки че чете книги. На ясно съм, че при нея не всичко откъм грамотност ще се получи на 100%. Но при нея има още една особеност, когато търси нещо целенасочено може изобщо да не осъзнава, че е пред очите ю дори буквално да го докосва. Но смея да твърдя, че до края на четвърти клас резултатите й бяха добри откъм грамотност. Нещо повече - диктовките обикновено й бяха достатъчни да получи четворка на контролно дори и да не се е справила с останалите задачи.

# 723
  • Варна
Мама Ру, покажи класното на друг учител по Бел. Най-добре ако не познава детето. Ако и според нея не е оценено нормално говори вече с госпожата и с директора.

# 724
Мама Ру, вместо да се мъчиш над оценяването на класното, по-добре говори с госпожата да я изпита за 4.

# 725
Мама Ру, и аз бих те посъветвала да отидеш при госпожата и да говориш човешки с нея. Не съм запозната как стои въпросът в нашето училище за допълнително време за деца със СОП, но щом на изпита се дава, справедливо е и на класните да измислят как да го дадат
Аз съм взела билковите пастили на д-р Бах. Той по принцип е по-притеснителен (сравнявам го с брат му, който е абсолютно перде - отиде на НВО, все едно да рита в парка), непрекъснато го питам дали изпитва някакво напрежение и твърди, че не. Сутринта решава задачи, но бюрото му е в стаята на брат му. Последният го моли да излезе за пет минути, за да се облече и изсуши, а малкият му отговаря: нямам пет минути, остават пет дни до НВО 🙂 та все пак някакво напрежение се появява вече

# 726
А на моята дъщеря са й казали на уроците, че това с отбелязването на повече грешки и получаване на точки само за правилните от тази година се променя. И да отбележе толкова, колкото пише. Тя по принцип ги намира и не маркира повече. Но се чудя къде да проверим, официален източник някакъв.

# 727
Ще говоря утре с други колеги.

# 728
Здравейте!
Да си пожелаем здраве и спокойствие за децата ни,за да се справят чудесно!
Един въпрос :
Кой разпределя децата по стаи за НВО- училището или регионалното РУО ?
Предварително благодаря на отговорилите!

# 729
  • София
Ще говоря утре с други колеги.
Бих говорила с Г-жата, кротко,  но и категорично. Свръх усилия полага детето , защо това и това не е зачетено ?  Еми да, казваш че се борите за всяка точка, като дори 1 по-малко се приема болезнено от детето

Само вижте дали този разговор да е след НВО-то... да не вземе Г-жата нещо да коментира пред детето , знам ли... да го скофти... в час, пред всички.. Не е сега момента

# 730
И аз съм “за” разговор с госпожата по БЕЛ, Mama Ru

# 731
Здравейте, някой има ли проблем с вход в системата? Когато въведа входящия номер и кода, изписва “грешка”.

# 732
  • у дома
Как ви звучи на 20-и изходно ниво? Интересно кой ще го прави.
Даже не едно,а две-откачена работа.

# 733
Мама Ру говори с госпожата.Аз отивам на родителска среща за последни разяснения относно НВО , ще споделя после .

# 734
Бюти, вчера пробвах да вляза да разгледам, нямаше проблем. Опитай по-късно или смени браузъра?

Общи условия

Активация на акаунт