Отговори
# 165
То си е казано - на война като на война и кьорав карти не играе. Простете, че не съм полит-коректна.
Какъв то и да е изпитът, винаги ще има недоволни. И все пак - лесно НВО или трудно предпочитате?
Естествено, че предпочитам лесно НВО. Като гледам какви калинки, опс специалисти има по разни отговорни работни места, не виждам причина да не искам да е лесно. Детето ми е съвестно, изпълнително, вежливо, учтиво, е има трудности с паметта, защо ли пък да няма шанс за добра реализация в живота? Само дето това ще бъде несбъдната мечта, все пак съм реалист.

# 166
А какво ще се случи ако в една паралелка приемат 13 места за момичета, и има 50 момичета със 500т, заявили първо място? Или друг равен брой точки (455).

На разни олимпиади класират по-малкия по възраст.

Ясно е, че ако е много лесни матури и по двете, БЕЛ ще отсява, понеже е по-субективно и няма всички да са със 100, но все пак при много лесни ще има много повече еднакви балове.

# 167
  • София
Лорентин, детето Ви ще има   относително еднакви шансове и с лесно, и с трудно НВО. Просто при второто ще има по-малко точки (но и с другите ще е така), но иначе като позиция в низходящ ред ще е на горе-долу същата.  Но при лесното ще има големи струпвания на еднакви резултати и в горния, и в средния регистър, та  още по-трудно ще  става  класирането. А и никой не влага в думата "трудно" наистина сложно и нерешимо НВО за голяма част от учениците, а нещо балансирано, да те кара да се замислиш поне малко над някои от въпросите/задачите, а  не  автоматично да заграждаш отговори на  смехотворни въпроси и всяка грешка от  невнимание в този автоматизиран процес с липса на елемента замисляне да те отдалечава все повече от желаното.

# 168
  • София
Според дъщеря ми заглавието си се пише.
То и не виждам причина да не се пише де, но ако някой знае друго, да каже.

# 169
И аз съм за лесно НВО, от гледна точка на това, че не всички деца ходят на частни уроци а подготовката в училище не е достатъчна., поне при в нашето училище е така. Писали сме в други теми относно тези  НВО-та , аз по принцип съм против тях, по време имаше изпит само за елитните училища в нашия Измъчиха се децата цяла учебна година поне да имат малко късмет на изпитите.

# 170
Моето дете пише името на разказа, под него пише какъв преразказ е, преразказ от името на неутрален разказвач напр. Госпожата в 5 кл. така им беше казала, не знам как е правилно.

# 171
Пишело се заглавието, но каквото им кажат в стаята квесторите, това да правят

# 172
  • Пловдив
Боже, не ми стига напрежението от предстоящите изпити - на Дреб и моите, че и на мен яйце ми се пържи под д-то, ами вчера ни пуснаха по-рано от работа и решихме, да отидем на село, да разпуснат малко децата... Така хубаво разпуснаха, че се върнахме вечерта по спешност в града - резултата е 2 шева на главата на Дреб Sad
Днес е с мен на работа, че трябва да е под наблюдение 24 часа и за негов ужас, му забраниха всякакви екрани, но не и сборниците Joy
Да са живи и здрави само децата и всеки да попадне на най-подходящото за него място, независимо от това, какво иска всъщност!

# 173
sweet_maniche бързо да минават 24 часа, това да е само напрежението.

# 174
Благодаря за новата тема и аз! Страхотно е заглавието. Чак на 12та страница успях да се включа и едва ви изчитах Smiley Моят започва да се притеснява за НВО.... Честно да си призная искам изпит, който да покрива ученето и преподаването в училище. Няма какво да се лъжем, но има учители, които не се спряват и не могат да работят с деца, но последствията от това несправяне са само за децата и родителите.
Ние имаме драма с училищната физика. Имат само по 1 оценка и им дала контролна работа. Моят не се сетил и не успял да напише някакво определение. Сега очаква петица и здравата се е спекъл да не му оставят 5 за срока при 2 оценки съответно 5 и 6. Надява се да го изпита. Госпожата е много странна - миналата година водеше математика ИУЧ и имаше "бунт" на родители срещу нея. От тогава не сме я виждали по родителски срещи. Аз се опитах да се срещна с нея в часа й за консултации с родители покрай записването за олимпиадата - не благоволи да слезе до входа на училището и разговорът ни беше през портиера. Класният под натиск на децата се е раздвижил и в крайна сметка в четвъртък ще ги снимат за албуми за 45 лв. Предполагам от "училищния" фотограф с потресаващо качество, но поне е нещо. Опитаха се да се организират родителите за подарък, но доста са категорично против, тъй като никакви инициативи няма, никакви екскурзии, не се решават проблеми с агресивни деца и т.н. За сметка на това от МОН са ни пратили покана да участваме в някакво изследване на Станфорд и Чикагския университет. Някаква анкета ще попълват децата в час, а ние трябва да им пратим скрийншот от подредбата на желанията и класиранията.... Моят искал да се включи да подкрепял науката (дават два билета за кино и това сигурно е прочел), но аз съм малко притеснена от споделяне на лични данни. Бележки още нямаме и класният им казал - когато ги получел, щял да ги даде...

# 175
Благодаря за новата тема и аз! Страхотно е заглавието. Чак на 12та страница успях да се включа и едва ви изчитах Smiley Моят започва да се притеснява за НВО.... Честно да си призная искам изпит, който да покрива ученето и преподаването в училище. Няма какво да се лъжем, но има учители, които не се спряват и не могат да работят с деца, но последствията от това несправяне са само за децата и родителите.
Ние имаме драма с училищната физика. Имат само по 1 оценка и им дала контролна работа. Моят не се сетил и не успял да напише някакво определение. Сега очаква петица и здравата се е спекъл да не му оставят 5 за срока при 2 оценки съответно 5 и 6. Надява се да го изпита. Госпожата е много странна - миналата година водеше математика ИУЧ и имаше "бунт" на родители срещу нея. От тогава не сме я виждали по родителски срещи. Аз се опитах да се срещна с нея в часа й за консултации с родители покрай записването за олимпиадата - не благоволи да слезе до входа на училището и разговорът ни беше през портиера. Класният под натиск на децата се е раздвижил и в крайна сметка в четвъртък ще ги снимат за албуми за 45 лв. Предполагам от "училищния" фотограф с потресаващо качество, но поне е нещо. Опитаха се да се организират родителите за подарък, но доста са категорично против, тъй като никакви инициативи няма, никакви екскурзии, не се решават проблеми с агресивни деца и т.н. За сметка на това от МОН са ни пратили покана да участваме в някакво изследване на Станфорд и Чикагския университет. Някаква анкета ще попълват децата в час, а ние трябва да им пратим скрийншот от подредбата на желанията и класиранията.... Моят искал да се включи да подкрепял науката (дават два билета за кино и това сигурно е прочел), но аз съм малко притеснена от споделяне на лични данни. Бележки още нямаме и класният им казал - когато ги получел, щял да ги даде...
Първия срок колко има по физика. Може пък за една грешка да има 5.50 и да му пише 6 на контролното

# 176
Не съм се ровила в статистики все още, а със среден резултат над 90 т. колко деца е имало миналата година?

От статистиката мин.год.  за София:
По БЕЛ от явили се 6106 момичета, с 90 т. и над 90 т. са 913 /15% от момичетата/
По БЕЛ от явили се 6249 момчета, с 90 т. и над 90 т. са 415   /7% от момчетата/

По МАТ от явили се 6069 момичета, с 90 т. и над 90 т. са 445 /7% от момичетата/
По МАТ от явили се 6216 момчета, с 90 т. и над 90 т. са 573/9% от момчетата/

Общо и по двата предмета с  90 т. и над 90 точки са:
 474 /8% от момичетата/ и  
 426 /7% от момчетата/

Допълвам:
на второ класиране момичета са влезли в 73 СОУ, 1-ва английска, 2-ра английска и Френската със съответно средно по 86.50, 84.38, 84.63 и 84.25 в паралелки с втори руски или във Френската с втори немски.
за момчетата най-ниския бал за същите гимназии и паралелки са съответно 83.50, 80.75, 82.25, 77.38

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 13:29 от герани

# 177
  • София
Разменила си данните за момчета и момичета по мат. Аз тези данни ги дадох вече по-напред в темата.

# 178
Разменила си данните за момчета и момичета по мат. Аз тези данни ги дадох вече по-напред в темата.
Да, разменила съм ги, грешка, благодаря.

# 179
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
За сметка на това от МОН са ни пратили покана да участваме в някакво изследване на Станфорд и Чикагския университет. Някаква анкета ще попълват децата в час, а ние трябва да им пратим скрийншот от подредбата на желанията и класиранията.... Моят искал да се включи да подкрепял науката (дават два билета за кино и това сигурно е прочел), но аз съм малко притеснена от споделяне на лични данни. Бележки още нямаме и класният им казал - когато ги получел, щял да ги даде...
Ние вече я попълнихме анкетата, при нас дойде едно момче на РС преди седмица и раздаде заявления на родителите, който иска да попълни и да му пратят анкета. Мисля, че ще е полезно проучването, защото дава информация за интересите и разминаванията по отношение на кандидатстването и класирането.

Иначе, моят вчера се сети, че НВО наближава и беше бая учуден колко малк време оставало. Smile

Общи условия

Активация на акаунт