Отговори
# 480
  • Пловдив
Ще ме извинявате за въпроса, но в деня на НВО ще имат ли учебни часове? Моята дъщеря твърди, че десетокласниците след матурите имали редовни учебни занятия следобяд. И предполага, че и те щели да учат втора смяна... За мен това е абсурдно! Странното е, че този месец са първа смяна. И днес получихме Заповед, че от 17-ти минават втора смяна. Без обяснения. Според дъщеря ми, било заради НВО и втората смяна в тези дни...

# 481
  • София
Нее, няма учебни часове.

# 482
Повече от половината клас не ходят вече на училище. Някои идвали само за български и математика. Обаче учителите само за матурите им говорят, което е адски неприятно за моето дете. Нямат ли усещане тези хора, че пресоляват?!

# 483
Да, 4тин имаха часове  и 10ти клас май са имали часове.

Но 7ми - не. В школо нямаме програма.

# 484
Да, в Школо няма програма за дните с нво. Иначе при нас пък врътват втора с първа смяна след 15ти, което е ненужно и безсмислено според мен, то времето, когато им трябваше да са сутрин, мина. Все тая.

Рамацоти, и при нас е безумие. Аз, както и планувах, тази седмица я освободих, за да решава задачи. Сега вече преговаря по бел и с учителката по мат правят по-дълги часове всеки ден - по 3-4 часа стари нво-та и преговор. Почти е оформена в училище, но за останалите предмети с висящи оценки вече ни е все тая. Последната седмица да се изпитват или както искат да оформят. То е края на срока, не знам какво правиха до сега.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 20:36 от zlatenceto

# 485
  • Варна
Нямат часове след матурите. И вероятно са втора смяна заради НВО -то на 10 клас

# 486
Не знам дали може мокри кърпи. На шишетата с минерална вода им махат етикетите, за да не правят пищови по тях, а по мокрите кърпи има доста повече надписи, отколкото върху един етикет на вода. Най-много да й ги вземат. А и с какво ще се изцапа толкова, докато пише. Ако ще й е спокойно, дайте й един спрей с дезинфектант в прозрачно шишенце за пътуване.

# 487
  • Пловдив
Нямат часове след матурите. И вероятно са втора смяна заради НВО -то на 10 клас
От 17-ти Юни минават от първа на втора смяна. НВО-то на 10 клас е минало. Малките (споделят сградата с основно училище) и дванадесетокласниците са завършили. Учениците като брой са намалели. Няма логично обяснение за тази смяна на смените по никое време...

# 488
  • Варна
Това наистина е странно. Нашите от 17ти минават първа смяна, че досега бяха втора. Очаквах даже по-рано да се случи. Върти ми се нещо, че по някоя наредба учениците преди НВО  и ДЗИ задължително са първа смяна. Но не съм сигурна.

# 489
Г-жа Рамацоти, сподели коя е поредицата, моля. Дано и щерката да се запали ...
Тази е първата. Ако и хареса, тогава купете другите
Мерси, заглавието малко ме стресна, но ще проверя Dizzy Face
В нашето училище нито има климатици, нито има възможност да минат първа смяна (не че има и смисъл вече, както някой писа). Следобедната жега ги мъчи много, концентрацията клони към нула.
На всичкото отгоре, както уж бяха почти оформени, днес някои учители - не по БЕЛ и МАТ, раздавали задачи за следващия вторник. Когато децата казали, че планират да пропуснат този ден, последвала тирада как трябвало да се каже на ръководството да забрани отсъствията по семейни причинин до края на годината. Ох....не мога. Явно жегата се отразява и на учителите. Нямам друго обяснение.

# 490
И как ще го забранят, като целият календар е неадекватен. Слънчасали са и те.

# 491
Прочетох суеверията на дъщеря ми и се посмяхме. Детето каза, че майките само се чудят за какво да се притесняват. Нищо нямало да им стане в жегите. То докато напече щели да свършат втори модул Grinning И е право. Вярвайте повече в децата си.
Наздраве

# 492
И мъжете смятат, че прекаляваме: "чакайте заповед от МОН да разрешат и студена бира 🍻 по време на матурите..."

Едно време приемните за ЕГ и МГ бяха юли и кандидат студентските също и климатици нямаше никъде...

# 493
  • Пловдив
Абе друго си е, да бягаш километър в 14:00 юли в жегите 🤣🤣🤣
Здрави да са децата, жегата няма да ги бутне, стига да са достатъчно концентрирани и да знаят, какво могат!
За съжаление, малко са учителите, които им вдъхват кураж.
Аз обмислям 20 да го изкараме с набора в парка, да ядем сладолед на корем и всичко по темата НВУ да е табу.

# 494
Вярвам в децата, някои възрастни (такива учители имам предвид) ме учудват.
Малко остана, да, трябва да се заемем сериозно с поливането на изпитите  Cocktail

Общи условия

Активация на акаунт