Отговори
# 540
Днес съм много активна, но  и мен ме хваща жегата. Как практически се извиняват отдъствията в школо? Има бележка, вижда се в системата. Извинени са отсъствия, но е останало и неизвинено.

# 541
Дишам, дишам, вече едва дишам (и на Дара Екимова песента слушам), но не е от жегата, и НВО кошмари сънувам.. Нещо съм се напрегнала вътрешно, но пред детето съм бетон, само търся да го гушкам при всяка възможност.
Бих пуснала котката да пророкува, но пък не знам всички произведения, които се включват.

# 542
  • София
Днес съм много активна, но  и мен ме хваща жегата. Как практически се извиняват отдъствията в школо? Има бележка, вижда се в системата. Извинени са отсъствия, но е останало и неизвинено.
Бележка по домашни причини ли? Пишете на класната, може да го е пропуснала. Случвало ми се е вече и обикновено тя сама вижда до ден два.

# 543
Бележките в понеделник при нас.
Изпитите са от 9, но ги искат в 8.10 в училище.
Всякакви омазани листи с шоколад се броят за нишан 😂, демек не са ОК и може да анулират работата.
Много, много, много моля, хора, помагайте! 🙏
Видяхме ТУЕС през крив макарон. Никъв шанс. От дипломата не всичко е 6, уви.
И сега какво? Резерви?
Дайте акъл тези, които това ви е първо желание.
След недостижимият връх ТУЕС после кое ще редите, т. е в какъв ред.
Иска се приложно или системно. Нищо друго. 🤦. Можело и КМ. Ще питам и в другара тема - за неелита. 😂
Очите ми изтекоха от четене на отзиви, смятане на прогнозни балове, плюсове, минуси.
Да се свърша!

# 544
Ние след ТУЕС ще редим езикови. Няма да слагаме Джонката. Наборът не ще.

# 545
Бележка по домашни причини ли? Пишете на класната, може да го е пропуснала. Случвало ми се е вече и обикновено тя сама вижда до ден два.
Медицинска бележка. Писах на школо, но стои неизвинено.

# 546
Ако някой иска да става програмист изобщо не е необходимо да се случи в средното училище. Според мен е необходимо логическо мислене.

Няма нужда да си състезател по математика. Но трябва да си добър по математика (6). (Не знам сега профилите математика какво точно учат.)

Иначе гледайте профили, които имат Информатика. Там се учи програмиране и някакви основите се полагат.

Има една тенденция, някой започват да работят рано обаче са научили само даден език/framework. Нямат капацитета да работят като Software  engineer. В добрите компании има сериозен филтър: университет, но и също решаване на алгоритмични задачи.

Искам да кажа, че е важна основата и капацитета да можеш да учиш, а не да научиш нещо в девети клас и то да не е актуално като завършиш.

Залагайте и на soft skills за децата, които искат да се занимават с програмиране - езици и добри умения за изразяване. Също изисква се и устойчивост да работиш рутинна работа и да може да превключваш на сложни проблеми. Има голяма комплексност. Добра памет също е от полза.

Добре е и детето да има и план Б (други интереси и насоки за развитие), понеже не е ясно бъдещето на тази професия...  Вече има съкращения в тази сфера и заради AI, не само заради икономическите фактори...

Ако някой има мечта, ще си я сбъдне. Има супер много ресурси от топ университети и то безплатно. Важна е основата и типа мислене.

Тази професия е супер амортизираща. В Щатите, където заплащането е най-високо, рано планират излизане от професията.

Аз бих препоръчала да изберете училище с възможно най-висок бал. Ако има профил информатика добре. И да учат добре математика и физика (физиците са много добри програмисти, поне които познавам).

# 547
  • София
Днес са раздали бележките. Всички са в стаи с номера над 700, а в училището мисля, че няма такива, но ще си провери сама къде са стаите.

# 548
  • София
Дърт програмист рядко, ама много рядко... Аз един познавам и той с кусури.. Head Band
Отделно, то всеки 2ри тръгна да става програмист, ще се "наводни".... и то скоро...

# 549
  • София
Медицинска бележка. Писах на школо, но стои неизвинено.
И медицински и немедицински при нас ги извинява класната. Пишете й преди края на месеца.

# 550
И много зъболекари има - на всяко кьоше 😂, фризьорки също.
Друго питах, хора!
Няма как дете с, подчертани интереси, да се набута във френската, че да не се хАби бал.
И за високия бал е ясно, пределно ясно.
Въпросът ми беше кършумът ли да си теглим, за по - лесно, щом висок бал е мираж.😂
Надявам се сега да стана по - ясна мислата ми и за какво думам.
Инак, общите приказки са ми ясни, не ми пречат, но и не ми помагат.
По скоро диря отзиви, мнения коментари за опции, подобни на ТУЕС, но не в ТУЕС, като под подобно не се разбира ЕГ, щото де Ямбол, де Стамбул. 😁

# 551
Разбрахме те Simple Smile, спокойно. Джон Атанасов и Попов.

# 552

Ох, пак ли не съм дочела. За ТУЕС цялата диплома ли вземат?Worried

# 553
# 554

Ох, пак ли не съм дочела. За ТУЕС цялата диплома ли вземат?Worried
Не

Общи условия

Активация на акаунт