Какъв бакшиш оставя Българинът?

• 11 777
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Хората, които не дават бакшиш са си просто стиснати, независимо какво казват. Не харесвам такива хора. Изненадват ме много от коментарите тук.

Изобщо не съм стисната. Просто всеки преценява за какво да си дава парите. Мисля, че ги давам за по-смислени неща - СОС детски селища и WWF и някои други, за които по-скоро давам време и усилия, отколкото пари. Каузата ‘намусени сервитьори’ не ми е сред приоритетите.

# 181
Аз не оставям бакшиши, но също спонсорираме дете от фондацията ,,Усмивка за Африка". Спонсорирам си и собствените деца, макар, че нямат нужда.

# 182
И ние сме давали пари за каузи, но бакшиш като седнем на заведение няма да ни събори. Ако обслужването е добро, разбира се. И без това не ходим често по заведения напоследък.

# 183
Аз пък се чудя какво удоволствие може да доставя поощряването и даването на пари на човек, който дори не е поздравил, цъкал си е в телефона, докато го чакаш да благоволи да дойде да вземе поръчка, да донесе сметка, и тн? Той/тя ще се държи като говедо, а вие за благодарност давате пари. Такива после ви се хилят на акъла, и се учат, че ще бъдат възнаградени дори да не си вършат работата.

# 184
На гореописани бакшиш не съм оставяла, не знам къде ги срещате такива говеда.

# 185
Срещала съм ги навсякъде. И в хубави заведения, и в не толкова хубави.
Ти не си им оставяла бакшиш, тогава защо останалите хора, които също не им оставят, са стиснати? Понеже аз не прочетох много коментари, в които се твърди, че никога не оставят бакшиш.

# 186
Е, ние, които не оставяме бакшиш, не само сме стиснати, а сме и извършители на смъртен грях, алчност/скъперничество. А пък оставящите бакшиш са едни духовно извисени душички...

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 12:35 от bell_87

# 187
Духовно извисен, че оставяш бакшиш. Глупости на търкалета.

# 188
Срещала съм ги навсякъде. И в хубави заведения, и в не толкова хубави.
Ти не си им оставяла бакшиш, тогава защо останалите хора, които също не им оставят, са стиснати? Понеже аз не прочетох много коментари, в които се твърди, че никога не оставят бакшиш.

Не съм попадала на такива. Чак да си е на телефона, да не поздравява...
Не знам какви места посещавате, но това което се описва е по скоро изключение.
Аз като не съм доволна от дадено място, не ходя втори път.

И да, ако обслужването не е на ниво, бакшиша ще е скормен.

# 189
Живея във Варна, била съм във всякакви заведения и в града, и по курортите, особено лятото са хванати от кол и въже, без значение колко префърцунено изглежда като обстановка.

# 190
Не оставям бакшиш. Плащам с карта.

# 191
Не оставям бакшиш. Плащам с карта.

Едното няма общо с другото.

# 192
Ето че научих нещо ново. Как се оставя бакшиш, като се плаща с карта?

# 193
  • София
В другите страни може, тук понеже са в сивия секктор не става. Бакшишът се дава кеш.

# 194
Ето че научих нещо ново. Как се оставя бакшиш, като се плаща с карта?

В някои ресторанти може и с картата, но предполагам, че не е в масовите. Но тепърва ще печели популярност.
Иначе съвсем елементарно - сметката с картата, а само бакшишът кеш. Стига да има желание не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт