Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 035
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета,
За вагинална сухота какво ползвате?
Цикатридина супозитории

# 106
  • Пловдив
А за повишаване на либидо?

# 107
А за повишаване на либидо?

Практика - апетитът идва с яденето. В началото може да е и без да гориш от страст, но лека полека ще стане. И после трябва да се поддържа огънят, защото на зряла възраст лесно се губи тренинг.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 09:35 от Черна станция

# 108
  • Пловдив
Е...това ми е ясно.
Друго имах предвид Simple Smile
Много ми е уморено напоследък и в тия жеги ми е ад...чак лошо ми става на моменти. Не знам при вас как е.
Някво подходящо хранене има ли за тоя период? Освен Зоната?

# 109
Нисковъглехидратно и сол във водата за пиене. По възможност каменна сол.

# 110
  • София
И на мен наскоро ми го казаха този трик със солта. Купих си кристали. Като се сетя, смуча по 1 кристалче и след това пия вода.

# 111
То не е трик Grinning. Просто солта съдържа много минерали, нужни за добрия обмен в организма, а и не позволява лесното им оттичане от организма с потта в жегите. Защото хубаво навсякъде се тръби "пийте МНОГО вода", хубаво де, ама така излиза и МНОГО вода отвсякъде. А с нея всички минерали и електролити, жизненоважни за тялото. На практика - стопроцентово обезводняване с всичките му екстри.
Да не коментирам и "солта е вредна", защото съвсем ще се отплесна. Просто върховна глупост.

# 112
Аз също лятото понякога пия вода със сол, особено когато съм в повече навън по жегите, даже по съветите от групата Рей Пийт си купих и Крем от тартар.
Но, например позната ми спомена че кардиоложката категорично и е казала да намали солта, и тя си я слуша. Така че всичко е много индивидуално, и обикновено в такива случаи уважавам техния избор, да слушат лекарите си.
Аз с какво мога да я оборя - че съм прочела някъде си, че е казал някой си еди какво си....
Не съм медицинско лице, и не мога да преценя състоянието ѝ налага или не, да намали солта.

# 113
  • Пловдив
И на мен наскоро ми го казаха този трик със солта. Купих си кристали. Като се сетя, смуча по 1 кристалче и след това пия вода.
кои кристали?
Обикновена сол на кристали или...?

# 114
Солта е много важна, но ако има високо кръвно, трябва да е в по-малки количества.
Преди година като бях с високо, намалих солта до минимум.
Сега като боря постоянно ниско, водата със сол ме спасява като падне много.
Трябва да се съобрази това.

# 115
И аз ако хапна повечко сол виждам кръвно 160/100 и съм нефункционална.

# 116
Тук обаче не става въпрос за обикновена готварска сол, която е само натрий.
Говорим за нерафинирана сол, на кристалчета.
Има келтска сол, калиева сол и много други, които са далеч по-подходящи.

# 117
Тук обаче не става въпрос за обикновена готварска сол, която е само натрий.
Говорим за нерафинирана сол, на кристалчета.
Има келтска сол, калиева сол и много други, които са далеч по-подходящи.
Да, това имах предвид. Но и обикновената морска сол спомага да се задържат електролитите, които се губят с потта.
Те кардиолозите все още и статини предписват директно при висок холестерол, без да си направят труда да направят целия липиден профил. Но разбира се, нека всеки който се чувства по-добре така - да си ги слуша.

# 118
Не ми харесва подигравателният тон в предният пост.
Моята кардиоложка не ми е казала нищо за солта. Не ми е изписала и статини.
Ефектът на солта върхо моето тяло, е от личен опит, не от четене на статийки тук и там.
Който иска, може да се блъска със сол, и да е с тройни глезени и отоци цяло лято + високо кръвно. Негова работа. Както се казва - всеки сам си преценя.
Баланс му е майката, и наблюдаване какво се случва.

# 119
Покрай това че съм с ИР чета и ровя доста в тази насока, както и всеки друг си търси информация по неговите проблеми. Та по въпроса със солта и високото кръвно налягане, пишат че там виновникът бил захарта а не солта. Инсулинът бил причинявал задържане на натрий повече от нормалното, сега от телефона нямам как да изровя подробности с точните имена на всичко намесено.
Склонна съм да го вярвам това защото преди години кръвното ми налягане отиваше вече към високо а преди това даже ниско беше. И подпухвах много, въпреки че тогава вярвах като казват ме солта е лошо нещо, не че помагаше да я избягвам. Сега ям повече сол от преди, слагам си и във водата постоянно но пръстените ми се въртят около пръстите и глезените си ми изглеждат нормално.

Общи условия

Активация на акаунт