Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 040
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Интересно и аз не отичам, а съм любителка на солено. ВХ не обичам.

# 121
Подигравка не съм вложила, а тон не се чува, защото е написано. Съжалявам, че ви се е причул такъв тон.

Натка, същото, като за сърдечната болест, която била причинена от висок холестерол, а се оказва, че не е точно така. ИР причинява сърдечни проблеми. А ИР се придобива от захар и много ВХ, не от сол или полезни мазнини.
Статийки не чета, а сериозни анализи от световни специалисти. Следя ги редовно, за моя консумация. Не за да убеждавам някого в нещо или да уча лекарите. Опазил ме господ.

# 122
Не съм фен да се набеждава едно нещо едва ли не за всички злини по света, то щеше да е много лесно ако се знае за всички проблеми как стават...
И с инсулина е така, далеч не е единственото което може да причини задържане. Но то това важи и за солта дето всеки втори я изкарва голям дявол.

# 123

Здравейте какво ще кажете за тези изследвания на 3 ти ден от цикъл!
Последните 2 год е нередовен идва средно на 2 месеца или прескача с 1 месец
От няколко месеца пия и лекарство за кръвно защото започнах да го покачвам
На 39 год съм
Дали вече не съм тръгнала към менопауза 😕😕

Прогестерон пускан ли е? На мен Естрадиол ми беше 500, а прогестерон 0,5. Иначе и аз съм на 39 почти и започнах от 4 години със колебанията. И на мен ми каза лекарката, че било рано за менопауза и да пия Регулон. Но да, така започват нещата явно....

# 124
Че кой ползва готварска сол, която е само натрий в днешно време? Лично аз готвя с келтска. Щерката много се изрива от нея и я позлвам само, когато готвя за мен и мъжа ми. Интересното е, че кучето не я харесва. Сигурно и е видяло цената Simple Smile
Иначе ползваме финна хималайска.

Не съм чела какви електролити има в солта. Всъщност нали все ангажирам какви ли не специалисти по храненето и червата /заради щерката/ та всички до един са искали да ползваме морска финна сол. Някой са ми пращали и линкове коя препоръчват. Никой до сега не ни препоръчва каменна или келтска. То и сега по групите за естрогена за келтската няма хубави отзиви. Има статии, че именно приема на каменна сол водело до висок холестерол - в резюме каменната сол като малки кристали попада в кръвноносните съдове и ги надрасква, а холестерола е веществото, което "спасява" съдовете. Явно версии различни.

Ако иска някой ще ви пусна какво имунолозите от Иван Рилски изписват на дъщеря ми за възстановяване на електролитния баланс и запълване на липси - капки са.

# 125
Аз пък за хималайската съм чела че не е добре само с нея да се кара, защото в нея нямало йод. А си има причини масово солта да е йодирана у нас. Много хора готвят с най-обикновена готварска сол, тя нали за това е предназначена, освен че е и най-достъпна. Кусур им е келтската сол на хората в най-бедната страна в Европа...
Това с попадането на кристали сол в кръвоносните съдове ми е повече от трудно да си го представя, честно казано.
Но пък ще ми е интересно да видя капките, особено сега в жегите електролитите са си проблем за всички.

# 126
Здравейте! Искам да ви попитам, защото някои от вас може да са преминали с дъщерите си със същото. Когато на 14 годишна девойка пролактина е висок изписвали ли са ви някакви медикаменти? Как и по какъв начин сте го нормализирали? Излезнаха резултатите на дъщеря ми, понеже е с нередовен цикъл и пролактина и е 483, предстои ми консултация тези дни с ендокриноложката. Но ми е притеснено и се допитвам до вас ако сте имали сходен на нашия проблем.

# 127
Едно време йодирана сол беше в черни пакети.
Видимо сегашната йодирана няма йод.
Моля някой разбиращ да каже като е в прозрачен пакет йодирана сол, йода изчезва ли?

# 128
Точно същото щях да кажа, да ми покажете една наистина йодирана сол

# 129
Че кой ползва готварска сол, която е само натрий в днешно време? Лично аз готвя с келтска. Щерката много се изрива от нея и я позлвам само, когато готвя за мен и мъжа ми. Интересното е, че кучето не я харесва. Сигурно и е видяло цената Simple Smile
Иначе ползваме финна хималайска.

Не съм чела какви електролити има в солта. Всъщност нали все ангажирам какви ли не специалисти по храненето и червата /заради щерката/ та всички до един са искали да ползваме морска финна сол. Някой са ми пращали и линкове коя препоръчват. Никой до сега не ни препоръчва каменна или келтска. То и сега по групите за естрогена за келтската няма хубави отзиви. Има статии, че именно приема на каменна сол водело до висок холестерол - в резюме каменната сол като малки кристали попада в кръвноносните съдове и ги надрасква, а холестерола е веществото, което "спасява" съдовете. Явно версии различни.

Ако иска някой ще ви пусна какво имунолозите от Иван Рилски изписват на дъщеря ми за възстановяване на електролитния баланс и запълване на липси - капки са.

В смисъл?
Какви са отзивите?

# 130
Никога не съм купувала хималайска сол. Готвя с морска едра, а келтската я слагам във вода, айран...

# 131
Аз готвя с едра от Атанасовско езеро. Но солниците прекратиха дейност и сега не знам.

# 132
Значи последната холистична нутриционистка с която работихме ни насочи да купуваме някаква морска, йодирана. Но не е в черен пакет. Навремето наистина ни казваха, че йодирането се изпарява при осветяване. И дори едрата морска сол бе в черни пакети.

Относно келтската - в Рей Пийт групата точно Галя, пишеше, че не била най-правилното за ползване.

Относно капките за минерализация са тези - https://www.iherb.com/pr/trace-minerals-concentrace-trace-minera … l-oz-118-ml/22266. Ако някой реши да ги ползва ми пишете да ви кажа как е схемата на ползване от имунолога. 

Баба ми живя до 95 години - убедена съм, че нивгаш не е помирисвала сол от Хималаите или носена от загорял келт. Отиваше в местния магазин и купуваше СОЛ. Simple Smile Киснеше ни краката в морска, когато бяхме болни и правеше зелето с морска.

# 133
The study showed that up to 68% of iodine was lost during heating in a water solution, whereas dry heat led to a loss of 26%. Iodine loss was greater in the presence of light than in the absence of light (its concentration fell from 48.2 mg/kg to 23.6 mg/kg in the dark and to 22.2 mg/kg in the presence of light)
От тук : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10543208/#:~:text=T … light)%20%5B18%5D.

И още едно https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S240584402307620X

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 15:42 от second

# 134
Оттоците са  показател за проблем и в сърдечно съдовата система. кръвно, лекарства за сърце  - няма как без оттоци. На мен това ми беше първия знак че от човек с  ниско кръвно ставам хипертоник.

Общи условия

Активация на акаунт