Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 049
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Искам да ви попитам, защото някои от вас може да са преминали с дъщерите си със същото. Когато на 14 годишна девойка пролактина е висок изписвали ли са ви някакви медикаменти? Как и по какъв начин сте го нормализирали?
Мисля, че резултатът не е толкова висок. От ендокринолог знам, че се изследва три пъти (по определени правила) и сбора от трите изследвания се дели на три.

# 136
Вече е през супердок, в страницата във фейсбук обявяват кога ще пускат часовете за следващия месец

# 137
  • Враца
Здравейте момичета,
вчера бях на гинеколог, малко спешено. Ноември имах кисти и на двата яйчника, даже пусках тъморни маркери, всичко беше наред. От тогава всеки ден пия билките на Здравница.  От април не ми е идвало и вчера по време на разходката почувствах доста неприятна, но не много силна болка в десния яйчник. Понеже съм паника и хипохондрик, потърсих моят гинеколог, тя пък заминавала на почивка, но ме вмести. Взе цитонамазка, каза, че вижда някакво течение, изписа ми две глобули, които не мога да разчета Simple Smile и Имунохелт Фемин.

На ехографа не се видяха никакви кисти (ура!), но тънка лигавица и не се знае кога да чакам цикъл, което не ми е проблем.

Споделих и за горещите вълни и изпотяването и тя ми препоръча да си взема МеноВАКС. Някой има ли отзиви за този препарат?

Направих си консултация и с хомеопат тази седмица, една дама от темата с менопауза беше писала, че е намерила облекчение с хомеопатични препарати. Та реших и аз да опитам да видя какво ще се получи. Честно да си призная възлагам средно големи надежди.

# 138
Дорис, благодаря за капките, и аз ще се възползвам от схемата Blush

И все пак не разбрах защо РейПийтките не одобряват келтската сол. Нещо по-конкретно като причина не се ли споменава? На естроген ли влияе, какво?

Реге, специално моята отточност не е от кръвно. Меря го, но все така ниско го засичам, както си ми е по принцип. Последно миналата година съм била на кардиолог, всичко ми беше наред.

Вава, моето АГ също ми беше препоръчало Меновакс, като се бях оплакала от подуване покрай цикъла. Питах в темата, но нямаше отзиви. Така и не се реших да го пия.

# 139
Явно тия дилъри на добавки,каквото им предлагат,това изписват и препоръчват😂😂😂😂. Мойта личната така прави....Не че и се връзвам,но и тя не крие😁. Докъде я докарахме, лелееее.....

# 140
Това си е така и не е от сега... нито е само за добавките, ако е там въпросът. Предлагането от дилърите е съпроводено и с още стимули, не е само със сладки приказки Grinning

# 141
Гледайте документалния филм "Престъплението на века" и ще ви се изясни всичко.

# 142
не го намирам с превод, но докато търсех прочетох интересни рецензии. има ли го някъде преведен на български?

# 143
не го намирам с превод, но докато търсех прочетох интересни рецензии. има ли го някъде преведен на български?
Аз го гледах в HBO, там има субтитри на всякакви езици. Но трябва абонамент.
Може би някъде го има другаде преведен, ще потърся и аз.

# 144
Едно време йодирана сол беше в черни пакети.
Видимо сегашната йодирана няма йод.
Моля някой разбиращ да каже като е в прозрачен пакет йодирана сол, йода изчезва ли?

Първо, на всяка сол си пише, че е йодирана. Това май е задължително.
И второ, къде ще отиде този йод, че да изчезне? Основен закон на Вселената е, че от нещо нищо не става - материята не изчезва, а само се видоизменя. Ако ставаше дума за някакво химично съединение може да се допусне, че то ще се разложи от светлината. Но йодът е елемент, първично нещо и да разложите йод на по-прости елементи само със съхранение в прозрачен плик си е за Нобелова награда.

# 145
Съединение е.

# 146
Привет! Записвам се и в тази тема...идвам от друга здравна такава, но мисля, че съм си за тази. Накратко- абсолютно здрава и без лекарства-> нерви->кръвно, хапчета-> излизане от ритъм ->нови хапчета ( повече от на родителите ми), тотална щета ( вегетативна дистония), 3 седмици, болница, изследвания. Сега се възстановявам, но съм си почти на 50 и така или иначе поднових присъствието във форума...така, че...записвам се и тук Simple Smile

# 147
  • София

Йодът е химичен елемент със символ I и атомен номер 53.

Но в готварската сол май слагат калиев йодид (KI), който се влияе от светлината.

# 148
  • София
Това, за което говоря аз и една потребителка назад е непреработена сол на кристали, без добавки. Тя си има достатъчно вещества. И не говоря за готвене с нея, също. А умишлено приемане на едно кристалче на 2-3 часа с много вода, за възстановяване на солевия баланс.

# 149
Чела съм ,че йодинарата сол не влияе добре на проблеми с щитовидната жлеза и хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт