Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 101
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Прочетох само до 1,5г сол на ден и се отказах... дори в тая брошурка от линка не пише такова нещо, камо ли чак и пръст да се размахва, при това потресено.

# 166
Прочетох все пак статията. Ами, в нея са описани всички базови неща за солта, които би трябвало всеки да знае.
И че е ЖИЗНЕНОВАЖНА също Simple Smile
И че трябва баланс.
Не виждам аз какво различно казах.

# 167
Грам и половина сол… Жива да не бях. Нищо чудно, че народът е масово с недостиг на витамин Д.
6 г. е оптимума.
Всъщност не разбрах, дамата с твърдението за вредността на солта - на хапчета за кръвно ли е, или с ниско кръвно.
Е, разбира се, ако човек набляга на пакетирани боклуци, може и да предозира. С всичко.

# 168
Ако човек набляга на боклуци, ще задържа натрий и съответно и вода. Но той там проблемът не се решава с орязване на натрия а на вредните храни.
В това от линка пише грам и половина натрий, между другото, не грам и половина сол.

# 169
Поморийската сол струва колкото хималайската.
По темата - и аз продължавам да задържам вода. Надявах се с цикъла да си тръгне и водата, обаче този път си седи.

Оф, и аз съм така Confused

Писна ми вече. След 26 дни закъснение, ми беше дошло, олекна ми. Поизточих се.

На 6-ия ден от новия цикъл какво да видя - овулационно течение (знаете го, като белтък е), болки в яйчници. Айде пак съм с подути крака.

И не, не е храната причината. Храня се изчистено, почти без въглехидрати. Последните дни съм яла телешки дроб, пилешки сърчица, зелени салати с магданоз, маслини, яйца с желатин, краставици...

Тоз естроген ще ме довърши.

# 170
Стела, не помня, пуска ли урина? Бъбреците как са?
На твое място, ако съм убедена, че е заради естрогена, бих пробвала някакви пластири или крем с малко прогестерон, във втората половина на цикъла.

# 171
  • София
Аз днес съм още по-подута и сбабичосана. Поне цикъла свърши.

# 172
Споко мацки, на мен тръгва да ми идва. До 24 абсурд да е спряло, ще се точи с дни - добре че операцията може и в цикъл! Joy

# 173
Стела, не помня, пуска ли урина? Бъбреците как са?
На твое място, ако съм убедена, че е заради естрогена, бих пробвала някакви пластири или крем с малко прогестерон, във втората половина на цикъла.

Понеже това не ми е ново оплакване, при предишни такива случаи все бягах да пускам урини, обикновени и стерилни. Няколко уролога посетих. Няма проблеми там.
И вече спрях да пускам. Просто забелязах, че се случва в определени моменти от цикъла - по овулация и преди менструация. Няма как да е съвпадение всеки път, хормонално е.

Иначе, за всеки случай, в момента съм на Уростаб и Неоренал, уж ако е заради бъбреци. Ама промяна не виждам.

# 174
Стела, пиеш ли кафе? Ако да, пробвай с това кафе за отслабване на Биохерба,  за което аз научих от темата ИР.  Отводнява много, с лек малинов вкус, приятно е, пия  по 1 няколко дни в месеца. А, ти как така пиеш нещо за бъбреци, за всеки случай, това лекарство ли е?

# 175
Това кафе на Биохерба, за какво го препоръчват темата за ИР?

# 176
Това кафе на Биохерба, за какво го препоръчват темата за ИР?

За разнообразие, за отслабване. Аз си купих за проба и много ми хареса, но са 2 вида,  едното е правилното без захар.

# 177
Тоя л-карнитин не е ли кофти за черния дроб. Помня, че голямата ми дъщеря, докато беше в гимназията беше много популярно да се зобят с тоя л-карнитин и помня, че хвърлих бая усилия да я убедя да не подражава. Бях чела много неща тогава, но мина и замина и вече не помня каква беше идеята против.

# 178
След  раждането на 2 ми син, преди тренировка пиех л-карнитин +малко чисто кафе, за да ускоря отслабването. Изпотявах се много. В кафето пак тази му е целта., ускоряване на метаболизма явно, но и много ме отводнява, това кафе, като цяло,  често  ходя до WC. Децата с каква цел са го пиели, не зная. То си е за спортисти или за такива, които знаят какво правят.

# 179
Е, за отслабване, за какво да го пият тийнейджърки Grinning

Общи условия

Активация на акаунт