Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 108
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Не мисля че е вреден карнитинът, пък в такава хомеопатична доза е повече да кажат там чче го има отколкото нещо да върши. В пъти повече се взема с цел горене на мазнини и/или енергия. Като и тогава работи за горене ако се спортува. Не видях да пише какъв л-карнитин е, което лично аз не го харесвам в никоя добавка. Не ще да е ацетил, щяха да се похвалят че той е по-скъп Grinning
Вземала съм в особено натоварени физически и интелектуално периоди в работа, помагал ми е. Не такива смешни милиграми де.

# 181
natka, каква доза взимаше и за колко време?

# 182
О, отдавна беше но мисля повече от грам на ден. По няколко седмици ми бяха такива периоди в работата тогава, толкова натоварени че ги избутваш само защото знаеш че ще свърши и то точно кога... Съответно всякаква помощ ми идваше много добре.
За горене на мазнини май и по-големи дози можеше да се вземат, мен не ме влече спорт особено така че на това не съм разчитала.

# 183
В това кафе има зелено кафе и най-вече зелен чай - два фитоестрогена.
Зелен чай не ми позволяват повече от чаша на седмица специалистите по добавки, защото стимулирал нещо си дето правело на естрогена друго си... Според мен само зеления чай е слабителен в състава.

# 184
vaychka, natka, Arwen Amarantha, точно така. Четене с разбиране се усвоява в началните класове. Баланс му е цаката и затова подскачам с/у съвети за допълнителен прием на сол през деня за да се набавя...йод. В храната има достатъчно сол. Да, с ниско кръвно съм от малка. Затова и знам, че солта вдига кръвното- лятото без айран със сол не става. Да, сега съм на хапчета за сърцето, точно поради тотален електролитен и витаминен дисбаланс. На терапия с лекарства, докато се нормализирам, защото стана мазало с органите ми, в т.ч. сърцето. И да, никакви пакетирани и вредни храни-  от няколкодневно хранене с домашен пълнозърнест хляб с 1/2ч.л. сол на 1кг брашно, печени ядки, боб (не готвя безсолно) с кисели краставички, после кисело зеле и много маслини ( необезсолени), малко по-малко вода, повечко кафе и хоп! натрият в кръвта полудя, силно дехидратирано сърце, с него кръвното, пулса, нервната система и после се започна едно след друго. Та, в момента се възстановявам и ще си размахвам пръстчето от опит, а не от теория. Защото ми костваше доста, за да разбера точно тази последователност от събития. Видях и без да смуча допълнителни бучки сол, колко лесно е да се получи електролитен дисбаланс, и от там на всичко останало. Ми, паля се. Понеже бях на легло почти месец, щяха да ме съсипят с лекарства, обиколих куп кардиолози и лежах в болница, докато успеят да подредят какво, как и от какво ми се случи този срив на тялото. Още съм с много, много пресен спомен и се паля... нищо, че съм нова в темата и е редно да съм с наведена глава, и тих мазен гласец. Wink

# 185
Съжалявам да прочета че ти се е случило това, но и да ни се караш на нас няма смисъл... На мен пък не ми е добре ако не си добавям сол в жегата, с нея се чувствам по-добре и като гледам я понасям по-лесно от хора на половината на моята възраст. Очевидно не само на мен, други също дадоха примери. Също от опит, така че да си мерим опита полза няма.
А електролитите за да са балансирани, изобщо не е въпрос само на натрий, камо ли при всички да е едно и също. Просто той е най-лесен да се изпробва как се отразява. Освен че нивата му зависят и от това колко и как се задържа, а не само колко се приема, та не е баш проста сметка.
Къде ще се навеждаш и какъв ще ти е гласецът си е твоя работа, чак такова драматизиране пък съвсем не е нужно. Говорим си просто, споделяме си всеки неговия опит.

# 186
Абе в тая тема проблем с кръвното си е от възрастовите изменения...според мен поне. Grinning

# 187
То, и аз съм от новите в темата.
Но, това, което описвате, от няколко дни прием на солено да се случи на мен ми е необяснимо.
Аз съм яла "безсолно" години наред. Всичко пиша от личен опит. Като се готвеше, за мен се отделяха две купички, и след това се солеше цялото ядене за дугите. Салатата, пак за мен отделно, без прашинка сол. Никакви чипсове, ядки и подобни солени неща никога не съм обичала. Каквото е имало в хляба, сиренето и кашкавала, това е бил приемът ми на сол.
И знам, точно от личен опит, как е без добавена сол Simple Smile
Още ядях "безсолно", когато се наложи да съм на терапия за кръвното с месеци Laughing
Сега и в приема на сол вкарах повече БАЛАНС Nerd

# 188
vaychka, natka, Arwen Amarantha, точно така. Четене с разбиране се усвоява в началните класове. Баланс му е цаката и затова подскачам с/у съвети за допълнителен прием на сол през деня за да се набавя...йод. В храната има достатъчно сол. Да, с ниско кръвно съм от малка. Затова и знам, че солта вдига кръвното- лятото без айран със сол не става. Да, сега съм на хапчета за сърцето, точно поради тотален електролитен и витаминен дисбаланс. На терапия с лекарства, докато се нормализирам, защото стана мазало с органите ми, в т.ч. сърцето. И да, никакви пакетирани и вредни храни-  от няколкодневно хранене с домашен пълнозърнест хляб с 1/2ч.л. сол на 1кг брашно, печени ядки, боб (не готвя безсолно) с кисели краставички, после кисело зеле и много маслини ( необезсолени), малко по-малко вода, повечко кафе и хоп! натрият в кръвта полудя, силно дехидратирано сърце, с него кръвното, пулса, нервната система и после се започна едно след друго. Та, в момента се възстановявам и ще си размахвам пръстчето от опит, а не от теория. Защото ми костваше доста, за да разбера точно тази последователност от събития. Видях и без да смуча допълнителни бучки сол, колко лесно е да се получи електролитен дисбаланс, и от там на всичко останало. Ми, паля се. Понеже бях на легло почти месец, щяха да ме съсипят с лекарства, обиколих куп кардиолози и лежах в болница, докато успеят да подредят какво, как и от какво ми се случи този срив на тялото. Още съм с много, много пресен спомен и се паля... нищо, че съм нова в темата и е редно да съм с наведена глава, и тих мазен гласец. Wink
Да, точно от солените маслини и боба със сол и не знам още какво - на легло в болница и кардиологични проблеми. Госпожо, обърнете си внимание и не пишете фантазии.

# 189
Искате ли да оставим темата за солта настрана - всеки си каза на него как му действа и няма да имаме единомислие, което си е най-нормално.
Ние, мили момичета, сме жени пред критическа. Simple Smile Мога да се сбия, скарам, издразня от всеки и всичко. Днес аха да поспорим и да си разменим шамари с една кафемашина, дето нещо не ми харесваше стотинките Simple Smile Нека минем на друга тема.

Как поддържате кожите си? И не само на муцунките, а цялата кожа.
Аз ходя на масажи, опитвам се сама да си правя масажи на лицето, уж правя чат - пат фейс йога и ползвам козметика със серуми, кремове и разни ампулки.. Но ... гравитацията за сега печели Sad
Особено вътрешната страна на бедрата ми е много отпусната и тъй като съм дебеличка това ми е проблем. А какъв бедър имах едно време - метър, метър и половина, направо почващ от сливиците Simple Smile

Някой ползва ли някакви апарати - в салон или у дома?

# 190
Аз много ходя по гори и баири, под 10 км не падам дори и в делнични дни. Бедрата ми нямат изразени мускули, но не ми е и толкова важно. Килограмите засега са застопорени на 50 и това ме устройва. Внимавам какво ям, а не колко, и не похапвам за кеф, а само с цел хранене.
Апарати, ампули - не. Не мога да понеса мисълта да си вкарвам разни неща със спринцовка, колкото и да е прехвалено и рекламирано. Може би съм луда. Хубави кремове, съобразени с възрастта и това е.
Как борите белите коси и и най-вече израсналите бели дразнещи корени? Мен това ме дразни ужасно и от тъмно кестеняво минах на светлорусо, което подобри положението. Разбира се и по-къса коса, защото дълги, сухи белеещи в корена гриви не ги възприемам Joy

# 191
Вапцам, то как иначе да се справя... Още не знам да са измислили нещо работещо дето да предотвратява това. Моята започна да побелява доста рано де, не съм на тия години започнала да я оцветявам. Компромис ми е веднъж на месец, само ако има важен повод изтеглям малко по-рано евентуално точно преди него, иначе към края на този период вече си личи но това е положението. Използвам къна и отнема доста повече време всяко боядисване, така че шансът да го правя на 2-3 седмици постоянно клони към нула.
Процедури и апарати и аз не използвам, но това вероятно е комбинация от две неща - едното е че не съм най-суетният човек който може да срещнете и другото е че кожата ми е мазна и това вече на тия години е повече предимство, отколкото недостатък.
Други дертове свързани с пре-мено за сега уж нямам или поне така си казвам... но съм на 42 и ми е ясно че това може всеки момент да се промени. Затова и чета тук, да се ориентирам евентуално какви "екстри" могат да ме споходят.
За сега само цикълът ми е скъсен с малко, последните години е на 25 дни а беше на 27-28, но все още е редовен и протича без аномалии. Напоследък спането не ми се получава добре, но го отдавам на това че е много топло и задушно, абе не си признавам че ми идва времето и на мен Grinning

# 192
Боядисвам се на месец, а около слепоочията мажа с това:
https://makeup.bg/product/283169/

Има различни цветове.Върши работа.Аз съм тъмна, не мога да сложа светъл цвят.

# 193
И аз съм на къна. Бели коси имам минимално. Кожата - мазна, голям плюс с напредване на възрастта. Но според мен кожите са си ген. Не се мацондря много - серум, крем, лятото слънцезащита. Козметиката ми е минимално, но задължително висок клас. Wink

# 194
  • Бургас
Аз съм с много бяла коса и се боядисвам много често, обмислям да сменя с по-светъл цвят обаче, че на тъмна много си личи бялото, освен един ботокс в чело преди няколко години, друго не съм правила, и аз съм с мазна кожа и много не се мацотя  с кремове, някой серум от време на време и лятото слънцезащита, виснала кожа имам и по ръце и по крака, но аз последните години свалих много кг, а и съм вече на 50, така че се примирявам

Общи условия

Активация на акаунт