Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 144
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Така мисля и аз. Че не е сигурно, че е безобидно и може евентуално да докара беля.

# 241
Е, разбира се..."всеки сам си преценя" Blush.
Отдавна съм се отказала да правя преценка на базата на "утвърдено" и "неутвърдено" лечение.
За собственото ми тяло отговарям аз. Когато ми се предлагат и конвенционални, и неконвенционални лечения, винаги от това се ръководя.

# 242
Аз не казвам че е лошо, а че е нереално някой да смята че няма никакво влияние върху хормони. Щом помага, очевидно влияе добре даже.
Ама пак си е самопредписана терапия, като всичко друго дето не е с рецепта. Това го пиша за който би се заблудил че няма вариант за недобър резултат защото според някои няма какво да им стане, нали е просто чай. Имам такава позната, не помня с каква билка беше прекалила и през ум не ѝ минало че от нея не се почувствала добре, то нали е просто чай.

# 243
По-предишния месец цикъла ми продължи 14 дена, а миналия не спираше повече от 20 дена. Обадих се на гинеколога ми и ми предписа дицин*н 3х2 + витамин с в по-високи дози. Ако това не помогне отново с примулт*. Е, изпих една опаковка от дицин*н и по 3х1000мг витаминС и нищо. Продължих с хормоналните, от тях след 1 ден ми спряза 10 дена и през това време отидох на преглед.  Гинеколожката ме прегледа, видя миомен възел на стената, не разбрах къде точно. Каза ми да пия хормоните 3 месеца по обичайната схема 10 дена 2х1 и че за мен е подходящо да си поставя хормонална спирала Мирен*,

didito_pz, казусът Ви е за консултация поне с още един - двама специалисти висок клас. Задебеляване, полипи, сега пък миома. Много е важно още поне един специалист да я види тази миома. Личния ми опит е , че един едно вижда, друг друго.

# 244
Днес бях на годишния си гин. преглед. Всичко ми е наред, продължавам си терапията с био идент. прогестерон. Започвам 2 година с него. Интересното е, че при мен се приема, до деня в който цикълът започне, не се спира предварително, за 14 дни или подобно, както чета, че правят много жени в Бг. Започвам го на 8-9 или 10 ден от началото на цикъла.
Нямам никакви оплаквания типични за пред меното. Говорихме с лекарката  за процедурите с лазера Мона Лиза, за профилактика на изпускането на урина, като според нея,  не е само това хубавата му страна. Ще пробвам и ще пиша, първата ми процедура е на 25.07. (правят се три през 5 седмици интервал).

Малко хаотично, но да споделя, че ходенето със забързана стъпка, клековете и изкачването на стълби - но на пръсти - стягат краката, даже и от вътрешната страна -  без посещение във фитнес залите. Пробвайте по стълбите на пръсти и пишете как е  било... На мен ми е забавно, да го правя.

# 245
И аз се качам на пръсти, за да стягам прасците, че са ми много тънки. Не ми е идвало наум, че може да се стягат бедрата отвътре. Клекове почнах отскоро, ама е зле положението, като бабе съм. В началото едвам се изправях Rolling Eyes
Крема и аз го мажа, докато не дойде, не го спирам предварително.

# 246
аз пък усещам напрежение, не в прасците, а в големия бедрен мускул отпред и си мисля, че ми се стяга и отвътре. Важното е , нещо там да работи...

# 247
Галина, пиши като почнеш. Къде ще го правиш и каква е цената?

# 248
  • 1st floor
За чайовете - разбира се, че всеки си преценява! Разбира се, че не са панацея. Аз просто изчерпах всички възможности и той ми помогна, за да не легна на операционната маса. Споделям какво е било! Не карам никой да ги пие! Споделих и че има и недоволни. И да, според мен влияят на хормоните! Как иначе да се махне хормонозависима киста?

# 249
Скрит текст:

Съдържанието на чая за миоми.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 19:28 от Staniol

# 250
  • София
Аз от няколко дни нищо не бях взимала. Днес - добавката със соя и салвия и едно Акваоф - бива. Че и 500 гр надолу, все пак.

# 251
Скрит текст:
Днес бях на годишния си гин. преглед. Всичко ми е наред, продължавам си терапията с био идент. прогестерон. Започвам 2 година с него. Интересното е, че при мен се приема, до деня в който цикълът започне, не се спира предварително, за 14 дни или подобно, както чета, че правят много жени в Бг. Започвам го на 8-9 или 10 ден от началото на цикъла.
Нямам никакви оплаквания типични за пред меното. Говорихме с лекарката  за процедурите с лазера Мона Лиза, за профилактика на изпускането на урина, като според нея,  не е само това хубавата му страна. Ще пробвам и ще пиша, първата ми процедура е на 25.07. (правят се три през 5 седмици интервал).

Малко хаотично, но да споделя, че ходенето със забързана стъпка, клековете и изкачването на стълби - но на пръсти - стягат краката, даже и от вътрешната страна -  без посещение във фитнес залите. Пробвайте по стълбите на пръсти и пишете как е  било... На мен ми е забавно, да го правя.
[/quote]
Ще е интересно да разкажете за Мона Лиза лазера, много противоречиви мнения за него. Едни мега доволни, други не. А пък е доста пари, преди години гледах и беше голяма сумата за пакета процедури, сега колко е?

# 252

Ще е интересно да разкажете за Мона Лиза лазера, много противоречиви мнения за него. Едни мега доволни, други не. А пък е доста пари, преди години гледах и беше голяма сумата за пакета процедури, сега колко е?

за Мона Лиза, аз съм извън Бг. и цената ми е в евро. 400 на процедура, общо са 3.
За усещанията и има ли /или няма дискомфорт ще пиша след 25.07., когато е първата.

# 253
Искам само да вмъкна един линк, който ми попадна във връзка с чая срещу миома. Оказва се, че е смес разработена преди години в БАН. Понеже нали някои любезни дами го нарекоха шарлатанство.
https://semma.bg/produkt/%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%B8-% … 0%BE%D0%BC%D0%B8/

# 254
Искам само да вмъкна един линк, който ми попадна във връзка с чая срещу миома. Оказва се, че е смес разработена преди години в БАН. Понеже нали някои любезни дами го нарекоха шарлатанство.
https://semma.bg/produkt/%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%B8-% … 0%BE%D0%BC%D0%B8/

Тази статия е по темата с разработките на БАН, от сайта на БАН:   
https://www.bas.bg/?p=48965

И аз го гледах това чайче на тази организация, която предлага доста неща. Чудех се, дали да го пробвам, но не се осмелявам да го пия самоволно... т.е. това, че съм страхлива не означава, че го считам за шарлатанство. Но определено имам страх от билките, защото са си лекарства. Преди години единственото, което помогна при сериозен проблем на детето бяха билките на един билкар- точните билки, в точната доза, начин на приготвяне и пиене определен брой дни. Той се занимаваше с ирисова диагностика, официално произвеждаше билки, билкови смеси и мехлеми. Откакто ни помогна изключително много вярвам на билките, но вече го няма, нямам си билкар и не смея.
Лично аз ежегодно бера билки, пием чайчета зимата, но това не е лечение. Ето, сега например не пия от моя чай, защото в него има жълт кантарион, а в лекарствата ми пише, че не трябва да се консумира, докато се пият. Т.е. билка е, но не е безвредна.
В бг-мама преди време беше много модерен лафа "ако не помогне, поне няма да навреди".  Close Любим ми беше.

Общи условия

Активация на акаунт