Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 148
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Е, имат си ефекти билките, те иначе няма и да помагат за нищо а ще е просто вода с малко цвят и мирис. Дори фармацевтите мисля че имат по някой семестър свързан с това, не учат само за хапчета и прахчета.

# 256
Под надзора на компетентен човек е различно.
Баща ми много ползваше билки, но билкарят остаря и вече не работи.

# 257
  • Бургас
Здравейте дами, присъединявам се към групата с въпрос. Колко време се пият добавките които неутрализират ефектите на пременопаузата?
На 48 г. съм и последната година цикълът ми се скъси и не е точен като часовник. Преди 2 месеца усетих леки топли вълни и започнах да пия черен кохош. Стопира ги и ми помага да спя, обаче сега се чудя до кога да го пия и ако спра ще се върнат ли вълните? А все пак не мога до безкрай да приемам кохоша.

# 258
Няма еднозначен отговор.Всяка една добавка влияе по рзличен начин на всеки.Всичко е на проба/грешка.
ПП Внимавай с кохоша.Срещнах коментари,че товари черния дроб и го отхвърлих като вариант за себе си.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 13:50 от dt

# 259
  • София
Ами аз бях спряла към седмица с моите добавки, тъй като ми дойде. Но пак се почна зацапване и вълни и подуване и ги почнах.

# 260
  • 1st floor
Е, имат си ефекти билките… Дори фармацевтите мисля че имат по някой семестър свързан с това, не учат само за хапчета и прахчета.
Имат със сигурност! Дъщеря ми учи фармация!

# 261
Аз имам доверие на билковата аптека на Поп Богомил. Тя е там от веки веков! А рецептата за чая излиза, че е още по-стара.
Почнах го от вчера, как ще издържа тая горчилка поне 6 месеца, не знам Confused.. Но мен пък от хапчета и операции ме е страх, така че…. Ще търпя.

# 262
  • София
Здравейте, в последната година цикълът ми се скъси - от 28 дни стана 25 дни. На 39 години съм и нямам никакви други симптоми, хормоните са ми в норма. Надявам се да забременея също… Според вас това перименопауза ли е?

# 263
# 264
Здравейте, в последната година цикълът ми се скъси - от 28 дни стана 25 дни. На 39 години съм и нямам никакви други симптоми, хормоните са ми в норма. Надявам се да забременея също… Според вас това перименопауза ли е?

просто естествен ход на нещата. ще падни до 21-22 дена. С това се почва но до другите симптоми имате още години.

# 265
  • Sofia
При мен след всяко раждане се скъси с по 2 дни , след последното стана на 23 дни, но си стои все така 16 г вече.

# 266

Предполагам ако приемаш фитопрогестерон, магнезий и инозитол ще се увеличи пак времевия период.

# 267
  • Бургас
Попаднах на интересно видео на руски за ендокриновите типове жени и пихотипа им.
https://www.youtube.com/watch?v=YsRiCjo96BY

# 268
Поръчах си и аз от чая за миоми първа и втора част. Ще дам отзиви как се отразява. Имам миома 5см. интрамурална, която ми прави страшни мизерии и съм на постоянна терапия за анемията. Към момента не съм готова за хистероктомия, към която гинекологът лекичко ме насочва.

# 269
Привет момичета. Аз вече без матка. Още не мога да преценя какво е усещането, освен че я няма свлечената шиика, която чувствах. В петък ще ме изпишат.

Общи условия

Активация на акаунт