Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 37 573
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
И аз пусках вчера хормони на щитовидната-Слава Богу всичко е наред. И аз заради нея на моменти имам ускорен пулс ,а жегите допълнително утежняват работата...Не мога да понасям топлина и това е ..От няколко години е така. И ако съм и под стрес,чудо ...Кръвното засега е наред. ...

# 691
Дорис, благодаря!

# 692
Аз имам и бонус Sad -зверски глад.Ама истински глад Не просто да си наяден и да ти се прияжда,а глад Нещо някой да пие за подтискане на апетит?Цял живот съм злоядя и сега това...

# 693
И аз изпитвам много  глад, нервност и тревожност. Прескочи ме един месец и имах страшни вълни със сърцебиене. Сега ми е постоянно топло и се стича пот отвсякъде. Вечер  краката ги усещам като топли радиатори,Незнам от вените ли се получава това. Отделно вече имам висок холестерол, едната ендокриноложка ви предложи направо хапчета, с другата започнах натурални и да спазвам диета без мазнини. Аз мисля ,че
с обикновените  бисквити и белият хляб прекалявам, 60 кг съм ,но ако отслабна започва много увисване на лицето. Сега трябва нещо да измисля за закуска, въобще да пробвам  ново лесно меню за изпълнение без палмово ,кокосово масло. Някой ако е успял.да свали натурално моля да сподели

..

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 12:49 от candela

# 694
Аз имам мутация на MTHFR гена.
Затова винаги пия метилирани форми на Б витамините.

А колко ти е хомоцистеина?

Не съм го изследвала никога. Но се надявам, че приемайки метилиран Б6 (имам го и в магнезия), не е висок.

Спрях приема на магнезий, защото на Солигамма ( вит. Д) пишеше, че трябва да се приема с повишено внимание, периодично да се следи за отлагания в бъбреците и реших, че ще го спра. Пиех Биолектра ( магнезиев оксид).

Не разбрах. Приемът на магнезий води до отлагания в бъбреците?

candela, какво му е на кокосовото масло?

# 695
кокосовото масло не ви е проблем

# 696
Мазнините не водят до повишен холестерол, а начинът на живот и хранене.И да- какво му е на кокосовото масло?

# 697
Аз пия за хормоналния баланс това. Доволна съм като цяло!

# 698
Каза ми го приятелка аптекарка. От руски и български сайтове излезе това

Консумацията на кокосово масло повишава нивата на LDL холестерола.  Кокосовото масло не трябва да се счита за полезно масло за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания (дори в контекста на повишаване на нивата на HDL холестерола) и консумацията на кокосово масло трябва да бъде ограничена поради високото му съдържание на наситени мазнини

Наскоро American Heart Association – АHA (Американската асоциация за сърдечни заболявания) публикува данни от изследване, при което в 7 от 7 контролирани проучвания наситените мазнини в кокосовото масло повишават нивата на „лошия“ LDL холестерол, който е причина за развитие на сърдечно-съдови заболявания. Изследователите не отчитат разлика между растителното кокосово масло и други масла с високо съдържание на наситени мазнини като краве масло или палмова мазнина. Повече от 82% от мазнините в смятаното за полезно, екологично и био кокосово масло са наситени, като за справка в кравето масло те са 63%, а в свинската мас едва 39%. По тази причина наскоро горепосочената вече Американската асоциация за сърдечни заболявания излезе с официално изявление (което може да прочетете тук), че кокосовото масло доказано повишава нивата на LDL холестерол и води до сърдечно-съдови заболявания, като няма компенсаторни благоприятни ефекти.
Ако имате друга информация ще се радвам.да науча.
Аз се движа много и отделно към 8 000 крачки правя почти всеки ден,но мисля че и организма ми го произвежда вече в големи количества.  Червено месо малко ям,напоследък повече заради хемоглобина.Пилатес започнах.160см съм висока,на 53 години с хипотиродиизъм 60 кг ,с цикъл и нечувана нервност и тревожност.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 10:09 от candela

# 699
Ох, почвам да се уморявам с тоя холестерол...
Кандела, колко са ти триглицеридите?

# 700
аз не съм срещала досега информация, като горната.
разбира се, че пак опираме до там - всичко е свързано с дозата.

# 701
[url]    [/url]
LDL  се увеличи доста  и общия при горна граници 200 е 252.
На приятелка също и казаха ,че с предменопаузата и менопаузата холестерола се качва. Тя е доста спортна натура и супер слаба.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 11:21 от candela

# 702
Малко ми е трудно с тези реф. стойности, не са ми понати.
Но доколкото виждам триглицеридите са ниски, което е единствената важна част в липидния профил.
Не, мазнините внасяни отвън нямат значение. Освен ако не са някои видове растителни масла, които оксидират лесно, създават свободни радикали, което пък повишава триглицеридите и това вече не е добре.
Тялото само произвежда холестерол, когато има нужда от него.

# 703
Точно от американските асоциации здравни съвети ако ще и с мед да ми ги намажат... Мерси Grinning
Като ги гледаш там на какъв хал са, дали им е баш ясно кое как и що... И да има нещо вярно, точно от тях няма да го повярвам.
Какви са по-добрите опции за мазнини според тях щом тези изброените ще поболеят хората?

# 704
  • София
Оф, първи ден овулация съм и съм ужас. Едно ми е сдухано, депресия, сърцето ми хлопа, потя се, направо....

Общи условия

Активация на акаунт