Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 37 573
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Мерси за отговора.  Почнах с похвалена добавка с червен ориз. И след три месеца ще видя как е.
По принцип така е с американците ..... не са пример за здраве и здравословна храна.

# 706
Моята приятелка фармацевтка пък се кълне в Солгар. Само техните добавки признавала. Абе луда работа.
Показах на личната вит. Д-то, каза ще ти сложа една ампула още утре! Wink
Само да ви кажа, че без цикъл и мацане ми е голям кеф. 🤣

# 707
Това от червения ориз си е статин, пиша го понеже много хора си мислят че избягват статините понеже са си взели нещо "натурално".

Фармацевтите понеже известно време работех с такива... На повечето не бих им се доверила за такъв съвет. Не и без сериозна обосновка която да ме убеди и мен, ама не от рода на "тя тая марка е много хубава!" А те рядко имат повече информация от това. Но пък са заляти ежедневно с хвалбите на представителите, плюс и таргет и бонуси да продават една или друга и то става изкривено. Понякога имат отзиви от клиенти, разбира се. Но примерно там където работех редовно си купуваха от най-гадните ефервесцентни таблетки с магнезиев оксид, редовно и ги хвалеха... че били много вкусни Joy

# 708
Оооох, вкусът да им е дерта. Божеии!

# 709
Не се шегувам, за съжаление. Отворено пространство беше и искам или не, чувах и част от разговорите с клиентите. Книга мога да напиша, а за добавки точно на какви неща съм се наслушала и от клиенти, и от представители... отделен том ще трябва.

# 710
natka, ти с фармазевтично образование ли си, щом си работила с добавки!

# 711
Не, моята работа беше административна но искам или не бях често насред всичко дето ставаше в аптеката, наред с останалите работещи в нея. Нагледах се и се наслушах на много неща, добре си бях и преди това Grinning
Интереси имам и ровя съответно покрай мои си проблеми, с ИР съм и покрай това що нещо прерових и изчетох също...
А добавките не изискват такова образование по принцип, там си е търговия. Имам предвид повече отколкото с лекарствата. Даже предпочитам да не си ги купувам точно от аптека, честно казано, то дори е неизгодно.

# 712
И моя холестерол скочи последната половин година...над  горна граница.И аз отказах за сега статините на ЛЛ.Пия Омега 3..Триглицеридите са ми чудесни към долна граница.Но аз си се притеснявам, защото съм правила тромбоза Sad

# 713
  • Бургас
И моят холестерол е малко над нормите, ще попия и аз малко Омега 3  и ще видим.... ама имам и килца да свалям....поне триглицеридите са ми в норма

# 714
Ох, Натка, тъкмо днес препоръчах на свекърва ми да си купи добавка от ферментирал червен ориз вместо статини.... Значи съм лоша снаха.

# 715
И аз си купих отново изписаният от Ендото червен ориз - Липомезин, и все забравям са го пия. Не знам до колко е статин, но ендото ме заплаши, че ако не си го пия, ще ми даде статини. Та, мисля да си го пия.
Холестерола се вдига и от хипофункцията.
reninel, зверският глад е от захарта и/или инсулина.

# 716
Не работи по-различно от статините, ако се зачетеш. Пък нека да е от вкиснал ориз а не изцяло синтетичен, все тая. Даже като е добавка е повече под въпрос прецизното дозиране, отколкото при регистрирано лекарство. Ловастатин е едното име на съставката дето го върши това, намира се и тук-там другаде в природата освен в тия дрожди дето вкисват ориза.
Споменах го като информация просто, защото е много дразнещо как някои се напъват че те статин няма да пипнат, обаче такова може - нали е природно... А и нали е добавка и не е забранено да се рекламира, за разлика от лекарствата, имайте и това предвид Wink

# 717
Някъде ми беше попаднало, че и тая добавка с червен ориз не е читава. Но не запомних защо, не ме касае. Аз не гледам на холестерола като на враг.
Да не говорим, че специално при жените, тия статини водят до Алцхаймер и т.н. На мен моето ендо ми го каза, но съм го срещала и преди.

И как така лекар ще ме заплашва?! Аз имам глава на раменете си и мога да преценя дали да се подложа на предложено лечение или не.

# 718
Те много обичат да заплашват, като им откажеш статините. Моя девер, пришки ми излязоха на устата да му говоря, че тия статини са адски гадно нещо и само бели правят, той - не, та не, кардиолога, вика, ме заплаши, че няма да ме лекува, ако не ги пия. А триглицеридите са му наред. Абе хората си слушат докторите, което в днешно време е ... нож с две остриета... Меко казано.
Ето едно видео, което на мен ми беше интересно. За ползващите езика.
https://youtu.be/UbFXqjABIvo?si=HrQOm1SQjTuAenDC

Има десетки интересни материали с последните проучвания, публикувани от чужди специалисти. Митът с холестерола отдавна е развенчан. Само индустрията, която печели от обратното, още отказва да го признае.

# 719
Майка ми е същата, а холестеролите й вече на и под долни референтни. Обаче кардиоложката рекла че статин се пие доживот и край - каквото е рекла тя, това е. И си продължава да го пие, вярно че малка доза (5мг розувастатин взема) обаче мен това ме докарва до бяс всеки път като се сетя. И я виждам че 101 неща не са й наред и не се чуввства никак добре като цяло, ама отказва добавки за които съм сигурна че й трябват, щото "те много хапчета станаха, не ща повече". ОК, махни статина тогава. Аа, той малка доза, не се бърка. Айде като не се бърка дали ще го пиеш, да го спреш и да вземеш витамин вместо него тогава? Аа, не ща, няма пък. Взема си го религиозно от сума години. Щото нейната брилянтна ЛЛ й назначила профилактични точно като беше нещо закъсала със здравето и кой знае колко глупости са излезли в изследванията тогава. То чак моето кръвно се вдига всеки път като се повдигне темата с нея.
Иначе ме пита от магнезия кога да била "почивала"... От какво се изморяваш като го вземаш бе душа, че искаш да си почиваш?? Grinning Тия дни ще се видим и като я видя вечер как пак вади хапчето сигурно пак няма да се сдържа и ще се сдърпаме.

Общи условия

Активация на акаунт