Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 133
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Аз не се разбирам с нито една слънцезащита, пробвала съм какво ли не. Слагам само малко хидратиращ крем след душ на лице и шия. Лятото се пазя с шапка и големи слънчеви очила със защита. Разчитам на спорта и лекия грим.

# 196
Боядисвам се на месец, а около слепоочията мажа с това:
https://makeup.bg/product/283169/
Не оставя ли мазен отпечатък? Оставя ли следи по възглавници? Цапа ли дрехите при преобличане?
Купих за повод спрей на Вела (ако не се лъжа), но така и не го ползвах и нямам отзив.
На този етап аз също се къносвам.

# 197
  • на Мелмак
Аз имам много малко бели коси, на кичури съм и не се забелязват.
Проблем са ми килограмите, въпреки, че ММ ме харесва, аз трудно се въприемам. Храня се балансирано, сега основно месце, салатка, малко В. Но не мърдам. Сладко не обичам. 10-ина сладоледа за година. Чипс обичам, но много рядко хапвам. Всеки ден имам поне 5-7км. вървене. Знам, метаболизъм, просто мрънкам от кг Grinning
Козметика и аз използвам висок клас, суха ми е кожата. До скоро ползвах медицинска козметика за атопична кожа. Сега вече ползвам нормална. Освен назолабиалните бръчки, други нямам. За тях се чудя за хиалурон, но може би като остлабна Wink Joy
Хубава е темата, всеки си споделя от неговата камбанария, нов, стар няма значение. Аз се радвам, че регулирах цикъла. Трябва да слушаме телата си Simple Smile

# 198
Аз се притеснявам след операцията да не кача още кг. Някой с опит да сподели. На практика влизаш в менопауза!

# 199
Мими, и яйчниците ли махаш?
Аз помня прабаба ми - суха, дребна и слабичка бабетка. Аз така се виждам Grinning. Не беше много по ядененто, помня че не вечеряше. Не знам дали е съвпадение, но свекърва ми също от много години не вечеря и изобщо не е типичната постменопаузална лелка, напротив, слаба, изчистена, ни корем, ни нищо. Според мен това са си фастове и дори да не го правят с цел отслабване, такива жени не дебелеят.

# 200
Не, тях не! Доктора каза ще ги остави! Wink
Аз също когато мога избягвам да вечерям...ама суха не съм. 🤣

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 09:27 от mimi.7299

# 201
Мими, аз мисля че щом ти остави яйчниците, положението няма да е толкова зле.

# 202
  • загубено
Здравейте момичета!

Чета ви от известно време.
Писах и в другата тема,че нещо ме "стегна шапката".
Февруари месец ми направиха абразио заради неспиращ цикъл. Всичко излезе ,ок. Отстранен полип. Миома 7 мм,ще се проследи и реши какво да се прави. Цикъл до февруари на 17 -18 дни,след абразиото на 30,34 този месец 26. Притеснява ме количеството. 1-2 дни ме" отнася",после се успокоява ,останалите 3-4 дни намаля.
Според гинеколога ми е нормално ,и до 5,6 дни да не се шашкам. После ако не спре да го търся. 
Вие как сте с кръвоизливите?
Нищо не се изписва тук. Следи ми желязото, заради анемия.  Нищо друго.
Само повтаря  търпение да имам. Започва да ми писва много.
Благодаря!

Говорите си за грижа за лицето.
Аз не използвам Нищо. На 50 години съм,мразя да ми е мазно лицето.
Мин седмица ми препоръчаха крем пилинг за лице + слънцезащита. Имам петна по лицето,но сега само слънцезащитата ползвам . Кремът за пилинг,от октомври ще го ползвам заради петната.
Не знам при вас как е,мен не ми покрива боята за коса. Смених марки,нюанси и все някъде не е покрита. Казаха ми че е хормонално.

# 203
Значи няма да си в менопауза баш. Те ще си произвеждат естествени хормони, докато могат. Просто няма да имаш цикъл, за което ти завиждам. Защо реши в Плевен, а не при доктора от Пловдив, за който спомена?
Бялата коса става идеално руса със силноизсветляваща боя и нисък оксидант. Преди това с уж естествените за мен цветове кестеняви, все ми стояха като бели жички, което ме изнервяше максимално.

# 204
Значи няма да си в менопауза баш. Те ще си произвеждат естествени хормони, докато могат. Просто няма да имаш цикъл, за което ти завиждам. Защо реши в Плевен, а не при доктора от Пловдив, за който спомена?
Бялата коса става идеално руса със силноизсветляваща боя и нисък оксидант. Преди това с уж естествените за мен цветове кестеняви, все ми стояха като бели жички, което ме изнервяше максимално.
Никога не съм смятала в Пловдив. Докторът е в Плевен. Реших там, защото четох мнения. мога и в Сф, защото съм от там, но Майчин дом неми е най любимата болница! Wink

# 205
От месец май тази година започнах да ползвам това
Vichy Capital Soleil UV-Age Слънцезащитен противостареещ флуид SPF50+ 40 мл.
Прочетох коментари на един дерматолог тук в БГ БАМА и си купих. По принцип кожата ми е в почти отлично състояние /ген/. Обаче съм бяла и това слънце не е онова слънце. Казах си, трябва да започна лека-полека да се грижа за кожата на лицето. Флуида е много добър.
Коса - аз се нося късо подстригана. Рано побелях /сега съм на 48/. Боядисвах се дълги години в махагони, червеникави нюанси. От четири години се боядисвам в естествения ми цвят на косата - тъмно кестеняво - Гарниер.
Не ползвам уреди, масажори. Не спортувам. Тегло - 57.
Козметика ползвам - когато съм на работа - червило и флуида за лице. Не съм любител на тежкия грим.

# 206
Аз се притеснявам след операцията да не кача още кг. Някой с опит да сподели. На практика влизаш в менопауза!
Не,не влизаш в менопауза ако ти оставят яйчниците.Няма да надебелееш,а ще се родиш направо,на3 месец се качих на велоергометъра и се раздвижих сама!

# 207
Мими, споко. Приятелка е без матка от две години, същите кила си е. Нейната операция беше в Майчин дом- имало гълъби в стаята.

# 208
Аз имам 2 колежки, на които всичко е махнато, най-слаби са от по-възрастните жени тук.

# 209
Мими, споко. Приятелка е без матка от две години, същите кила си е. Нейната операция беше в Майчин дом- имало гълъби в стаята.
Гнездо ли свили!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт