Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 097
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Моята лекарка ми спомена за червена детелина когато и казвах, че имам топли вълни. Но тъ като пих Регулон и то започна отново цикъл вълните изчезнаха и не съм я пила. Сестра ми е доволна от нея, но сега пък са и дали Лейди хармония. Маслото от вечерна иглика не беше ли фитоестроген? При мен по-скоро прогестерона е нисък май.

# 331
Здравейте!
Записвам се и аз в тази тема, на 42 години съм с редовен цикъл и Хашимото и хипофункция, за което приемам хормон. От няколко месеца в дните около цикъла ми се появяват световъртежи, което ми е доста неприятно. Дали някой друг има подобни оплаквания и как се е справил. Преживях и доста силен стрес скоро, което също може да е причина. Пия вертигохил на принципа както ми падне без определена схема. Оглеждам се и за някакви добавки, но не знам с това Хаши какво е удачно да вземам. Лекарите като цяло не се впечатляват от проблемите ми. Хормони не съм изследвала.

# 332
Здравейте на 48 години съм и от 3 месеца нямам цикъл, имам топли вълни, но от няколко дни изпитвам главоболие и гадене почти пред целия ден. Някой имал ли е подобни симптоми, незнам дали има връзка с предменопаузата или е от нещо друго

# 333
Кръвното мерихте ли си, тези три дни?
И пиете ли достатъчно вода?

# 334
IVA2, направете си тест за бременост все пак.
Не бих разчитала, че главоболието и гаденето са от менопауза - за невролог и последващи изследвания сте.

Моята лекарка ми спомена за червена детелина когато и казвах, че имам топли вълни. Но тъ като пих Регулон и то започна отново цикъл вълните изчезнаха и не съм я пила. Сестра ми е доволна от нея, но сега пък са и дали Лейди хармония. Маслото от вечерна иглика не беше ли фитоестроген? При мен по-скоро прогестерона е нисък май.

Червената детелина също е фитоестроген.

# 335
Кръвното мерихте ли си, тези три дни?
И пиете ли достатъчно вода?
Кръвното е нормално,не пия много вода.

# 336
Мацки, извън темата е...Изолираха ми мораксела катархалис в носа. Реално ми е запушен, друго няма засега. С какво да лекувам това чудо...Имах проблеми с очите, че от там тръгна да търси причината доктора...

# 337
Здравейте!
Записвам се и аз в тази тема, на 42 години съм с редовен цикъл и Хашимото и хипофункция, за което приемам хормон. От няколко месеца в дните около цикъла ми се появяват световъртежи, което ми е доста неприятно. Дали някой друг има подобни оплаквания и как се е справил. Преживях и доста силен стрес скоро, което също може да е причина. Пия вертигохил на принципа както ми падне без определена схема. Оглеждам се и за някакви добавки, но не знам с това Хаши какво е удачно да вземам. Лекарите като цяло не се впечатляват от проблемите ми. Хормони не съм изследвала.
Невролога ми изписа Арлеверт и Бетасерк, след тях Тебокан форте.
Но трябва лекар да ви изпише лечение.
В такива моменти си мерете и кръвното защото ми казаха че може и да е от това.
При мен може би е по-скоро шипове или и аз не знам какво. Но също две години съм в стрес.

# 338
Мацки, извън темата е...Изолираха ми мораксела катархалис в носа. Реално ми е запушен, друго няма засега. С какво да лекувам това чудо...Имах проблеми с очите, че от там тръгна да търси причината доктора...

Ще ви изпишат антибиотик по антибиограмата.
ОБАЧЕ аз като една мома невярваща бих направила второ изследване в друга лаборатория. И след антибиотика бих направила курс със кислородна вода 3% /разрежда се с преварена вода - има рецепта в Интернет на Неумивайкин/, пак разреден с вода Цитросепт. После дълго на промивки с морска вода.
Ако бактерията е упорита бих помислила за пиене на цитросепта и капане на разтвор с прополис. 

Lemy, а пробвала ли си Юмейху?

# 339
Lemy, а пробвала ли си Юмейху?
Не. Помага ли?

# 340

Доста по-добре съм след него, но не съм правила пълен курс с последователни процедури и после само да поддържам.

# 341
# 342

"С книгата си авторката се бори с дезинформацията и менструалната бедност в България"...
 От краткия анонс е видно, че авторката се опитва да печели, лансирайки феминистки налудности като "менструална бедност".

"След това живее и работи в Белгия, Индия, Кения – държави, в които женското здраве е приоритет, а менструалната хигиена се обсъжда спокойно. Този опит я кара да се замисли защо България продължава да обвива менструацията в тайнство и защо продължава да бъде тема табу"...
Женското здраве било приоритет в Индия и Кения - държави, в които жените са третирани по-зле и от животни. Мнозинството от населението там няма достъп до течаща вода, но затова пък "обсъжда спокойно менструалната хигиена"...
Авторката не е лекар и нищо професионално не може да каже за месечния цикъл. Иска обаче той да престане да бъде тайнство и тема табу. А защо да не е тайнство, като одухотворяването и сакрализирането на физиологията води до изцеление и подобрение? По-благотворно е да се фокусираш в/у духа, а не върху кръвта. Особено, когато нищо не разбираш от медицина. Иначе нито менструацията, нито дефекацията са тема табу. Но е някак си неестетично и неприлично да говориш публично за тях.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 07:48 от Medeaa

# 343
те щото пък гин. и ендокрин. в Бг, като са лекари много работа вършат. Самата ни тема го показва, едни и същи оплаквания с години влачени и никакво развитие и облекчение или поне малко да станат по-адекватни и съвремени в лечението.
Аз книгата ще я прочета, от уважение към труда на авторката. Дали ще науча нещо ново или не, за менструацията, ще преценя  - вече ми е късно, нито съм на годините и, нито имам дъщери, но не бих я заклеймила ей така с лека ръка.
Не, в Бг точно остаряването на жената си е тема табу, от едно време. Всяка се свиваше и търпеше. Не съм чула ни един разговор на тазия тема от майка, баби, познати и непознати.
Добре, че сега някой жени са по-ококорени и сами търсят начини за облекчаване на симптомите и неудобствата.

# 344
  • Враца
Аз пак с въпрос.
След проблемите ми с ежедневните превръзки си взех смрадлика и определено има ефект. Взех и розалгин.
Обаче сега имам друг проблем или може би на това се дължи проблемът ми с раздразнението - външно интимната зона е много суха. Гинекологът ми изписа глобули за вътрешно овлажняване, които още не съм започнала, защото утре трябва да сложа Гиназол.
Та се чудя дали някой интимен гел или пяна (видях, че Гинексид имат формула Менопауза) биха ми помогнали с тази сухота или ако имате други предложения.
По спомен Мими май беше писала за някакъв измиващ, от който е доволна.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт