Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 081
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Привет! Присъединявам се и аз към вас. Имам един въпрос, като предварително уточнявам, че ще посетя гинеколог. Миналата година бях на 49 години и Юли месец ми беше последната менструация. Единадесет месеца по-късно, последната седмица на Юни ми дойде менструация, съвсем нормална като продължителност и обилност. Всичко мина и днес забелязвам, че имам слабо кървене. От години нося ежедневни превръзки, но тази сутрин осъмнах със зачервяване, сърбеж и парене при уриниране, наред с кървенето. Сутринта си купих Клотримазол да се мажа, докато стигна другата седмица до гинеколог. Въпросът ми е, дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв тип кървене толкова скоро след менструация, а тъкмо си мислех, че след един месец ще се похваля с официална менопауза.

Пазите ли диета? Пиете ли добавки - каквито и да е?
Да не сте приемали храна или добавка, която влияе на хормоните. Например едно авокадо на деж или всеки ден слънчогледови семки - си е естроген все едно не сте в менопауза.

# 361
Леми, за какво точно ти е изписван този крем от гинеколог? На мен ми е изписван от дерматолог за някаква суха кожа на краката преди много време.
Някакъв дискомфорт имах, и парене. Даже си мислех че е нещо гъбично.

# 362
Здравейте!

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 15:57 от kiki29

# 363
Освен да пълните гушата на Стаменов, не виждам какакъв друг ефект би имало от добавката му.
Тоя естрофем, който вероятно съдържа естроген, също не ми се вижда удачен за жена в перименопауза, на която ѝ липсва прогестерон и е с естрогенова доминантност.

# 364
И аз се чудя как вземате естрофем без да сте е стимулация или след трансфер и да целите бременност...Без значение дали има такава доминантност,която непрекъснато се слага като диагноза в тази тема

# 365
Ето я листовката на Естрофем:

https://apteka.framar.bg/06000237/%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE … 2-%D0%BC%D0%B3-28

Съдържа естрадиол и е за жени ПОСТ-менопауза.
Изводът е, че Стаменов е престъпник.

# 366
…..

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 15:58 от kiki29

# 367
Олеее, поредния гинеколог-финансист, какво има в "неговата" добавка 2Q ? Този доктор  светило ли е някакъв, в бранша, както Начев, съм чувала?

# 368
Това дали ще преминете комфортно през етапа не зависи от добавката която ви е изписал този лекар. Не зависи от никоя добавка. Контролът на теглото не се постига със или без добавка. Вълшебни хапчета няма. Възможно е скрийнинга да цели да "излови" точно малко информирани, прохождащи в тази "наука" перименопаузата дами като вас. Явно на доктора му се получава. Но мъдростта за това виждане  идва с опита. Вие го нямате.

# 369
Привет! Присъединявам се и аз към вас. Имам един въпрос, като предварително уточнявам, че ще посетя гинеколог. Миналата година бях на 49 години и Юли месец ми беше последната менструация. Единадесет месеца по-късно, последната седмица на Юни ми дойде менструация, съвсем нормална като продължителност и обилност. Всичко мина и днес забелязвам, че имам слабо кървене. От години нося ежедневни превръзки, но тази сутрин осъмнах със зачервяване, сърбеж и парене при уриниране, наред с кървенето. Сутринта си купих Клотримазол да се мажа, докато стигна другата седмица до гинеколог. Въпросът ми е, дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв тип кървене толкова скоро след менструация, а тъкмо си мислех, че след един месец ще се похваля с официална менопауза.

Пазите ли диета? Пиете ли добавки - каквито и да е?
Да не сте приемали храна или добавка, която влияе на хормоните. Например едно авокадо на деж или всеки ден слънчогледови семки - си е естроген все едно не сте в менопауза.

Преди да ми дойде, ограничих сладкото и от месец и половина тренирам силово. Преди също съм тренирала включително и кардио, но не с такива тежести. Авокадо почти не ям, нито слънчогледови семки.

# 370
Олеее, поредния гинеколог-финансист, какво има в "неговата" добавка 2Q ? Този доктор  светило ли е някакъв, в бранша, както Начев, съм чувала?
Да, светило е, поне беше, сега не знам.Занимава се с репродуктивни проблеми.

# 371
  • Стара Загора
Lili-Bella, при мен пък точно обратното - спрях цигарите, намалих въглехидратите и започнах яко кардио всеки ден, за да противодействам на безтютюневото дебелеене и цикъла ми забрави да дойде. Вече съм на 66-ти ден. Луда работа са тия хормони...

# 372
Аз установих, че при нисковъглехидратно хранене (+високомазнинно), имам по-тежък цикъл. Ти пък се оплакваш, че при теб не идва....

# 373
  • Стара Загора
Аз установих, че при нисковъглехидратно хранене (+високомазнинно), имам по-тежък цикъл. Ти пък се оплакваш, че при теб не идва....
Ааа, не се оплаквам. Искам да спира вече тоя пусти цикъл. Тъй и не му свикнах и не го приех. Единствено за трите деца съм му благодарна. Иначе не е мойто туй нещо 😁
Оплаквам се от горещите вълни обаче. Няма пълно щастие явно 😃

# 374
И аз искам да ми спира, ама не и не. Раздава се, кат за последно.

Общи условия

Активация на акаунт