Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 060
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Ани, моят лекар ме кара да ходя 4-5-6 ден от цикъла да ме
гледа за полип.

# 421
Иди, за твое спокойствие. И аз бях така, за всяка аномалия айде на гинеколог. От юни миналата година та до сега над 10 пъти! Wink

# 422
  • Б
Момичета, косопад повече от обичайното на какво може да се дължи? Но вземам желязо , витамин Д, витамини В и пак .И това ли е екстра на Пременото?

# 423
Аз косопад съм имала само след Ковид.Причините могат да са различни.Не мисля,че е от пременото.Не сте ли пускали изследвания?

# 424
Въпросът е какви са им нивата: Д, Б, феритин, железен панел, щитовидни хормони,инсулин и кръвна захар, полови ако предните са ок.Това се тества при косопад.

# 425
  • Варна
Момичета, как може да вдигнем прогестерона с храна или добавки?
И още един въпрос, на приятелка (47 години) не й идваше 2 месеца и като отиде на гинеколог й каза, че не е в менопауза, даже и в пременопауза не е. Та въпросът ми е може ли да види това доктора при цялостен преглед (без изследвания на хормони) и хубава цитонамазка?

# 426
На 47г си е предменопауза отвсякъде.За менопауза ясно.

# 427
  • София
От известно време забелязах по крака си като мрежа финни повърхностни капиляри. Не навсякъде, на някои места. До глезена има от години  но сега забелязах и на други места. На какво се дължат, възрастови ли са и дали има нещо, което да се маже или пие?

# 428
  • Варна
Е да де ама той е категоричен, че не е. Стрес било. То й дойде след това без нищо да прави.

# 429
Тази жена не е в менопауза- има цикъл.Менопауза се брои при 12месеца без цикъл.А на 47г няма как да не е в пременопауза.Чисто технически дори няма как да не е, след като средно цикълът на жените спира на 50г., а пременопаузата започва около 10г преди това.Тя няма как да има цикъл до 60г., че някога си да влезе в пременопауза на 50, примерно.
Или нещо не са се разбрали, или лекарят е допотопен.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 19:51 от ДХ3

# 430
  • Варна
Да и аз за това се чудих как може да е толкова категоричен от един преглед?

# 431
Момичета, как може да вдигнем прогестерона с храна или добавки?
И още един въпрос, на приятелка (47 години) не й идваше 2 месеца и като отиде на гинеколог й каза, че не е в менопауза, даже и в пременопауза не е. Та въпросът ми е може ли да види това доктора при цялостен преглед (без изследвания на хормони) и хубава цитонамазка?

За съжаление с храна няма как да си вдигнем прогестерона. Само с добавка с адамово дърво /витекс, агнес/ или с биоидентичен прогестерон за мазане или пиене/вагинално поставяне. Дори Аквасорс имат прогестерон за мазане в крем - май Мун Райз се казваше ако не греша.
Обаче нещата не са толкова едностранни - пием и всичко е наред. Трябва да се оправят червата, да се чисти и помага на дробчето, да се помага на щитовидната, много фибри да отнесат вредните фракции, контрол на кортизола и така ...

# 432
И да има достатъчно магнезий, цинк, витамин Д и още разни неща, за да има от какво да си произведеш поне колкото можеш твой си.

# 433
За косопада.... Започна на 40 години. Колко и какво съм изчела само аз си знам. Какви ли не изследвания, лекари, добавки, маски, серуми, каквото се сетите. Май само пишкано и газ не съм си мазала на главата. На кратко- няма оправия. Сега минавам веднъж годишно през др. Зарев, който ми е направил досие и следим косопада. Е, мажа и миноксидил, но без успех. А, сетих се, че и диагноза нямам. Красота....

# 434
А колко ти е феритина? Как ти е щитовидната?
Купих си шампуан и едно спрейче на Керастаза. Да ви кажа спря косопада доста драстично. Чак ми е видя косата ми да е посгъстена.  Но покрай други задачки и мероприятия - едно че се боядисах с боя с амоняк, второ забравих за спрейчето и косопада е грандиозен....
Феритина ми е под норма и предполагам е от там. Опитвам да го вдигна с храна. Ама и нея я забравям Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт