Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 008
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Да, аз имам секрет от гърдата понякога. От мастопатията е. При мен гърдата е фиброзно - мастопатична. Тъй като не стискам, цедя и т.н. секрета си седи и се утаява и съхне в каналите понякога е тъмен на цвят.
Все пак това, че аз имам подобен проблем не бива да ви бави да отидете на мамолог, да направите изследвания. Да идете на ендокринолог и да пуснете хормони /обезателно пролактин/.
Стискам палци всико да е наред!

# 526
  • Русе
Да попитам-на 50 г. съм, все още с цикъл, какви изследвания е добре да правя профилактично всяка година на гърдите. Попитах личната лекарка. Тя ми каза, че ми се полага само мамография и ми даде направление. Направих я. То било много неприятно това изследване. Нямаше нищо притеснително в изследването. Питах личната за мамолог, тя каза, че щом нямам проблеми, не трябва да ходя.

# 527
  • Бургас
И аз на 50 тази година за пръв път направих мамография, чак пък нещо супер гадно не ми се стори, личната каза, че през две години се полагала, така че догодина само ехограф

# 528
И аз съм имала секрет. Забелязах го като малки точици отвътре но сутиена. Да, причината беше фиброкистоза. Най вероятно няма нищо притеснително, но аз бих отишла на лекар.

# 529
  • Пловдив
Добро утро , дами!

При мен и двете гърди са мастопатични, ама явно сама едната изпуска, стиснах да видя другата - не би  Simple Smile След това се позамислих, че май ми се е случвало и преди, ама съм била по-младичка и вероятно ми се е видяло по-нормално тогава, не знам. Всеки случай мисля да си изчакам цикъла, който до края на седмицата би трябвало да дойде и след това ако продължи да има такъв секрет  да ида на мамография, и без това ми се пада тази година. Всеки случай се следя от 5 години, било мамо или ехо, и се надявам или да е безобидно или най-малкото овреме. Mежду другото прилича точно на коластра, бивало на моите години Grinning.
Ако някой се интересува от добър специалист в Пловдив ехография , мога да препоръчам.
Хубав ден!

П.П За човек, който никога не е пускал хормонални изследвания какво трябва да пусна като базов пакет, освен пролактин, моята джипка е доста възрастна вече и ми се смее, че даже не помни, тя основния контингент са й баби и дядовци Grinning
Такова ли ?
https://grabo.bg/izslshtitovidna-jleza-0wzb8b

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 10:39 от Mainatowngirl

# 530
Мейн, правилно изчакай цикъла.  Преди него гърдите и кистите са напрегнати. И само да ти кажа, че моят мамолог-онколог каза да не стискам да проверявам. Нищо няма да има, но лекарят е задължителен, дори само за успокоение.

# 531
  • Пловдив
Mimi7299,  по принцип не ги стискам, ама вчера като че прекалих, ама исках да съм сигурна, че не изтича нищо друго и няма да си смени цвета, нещо което не стана, за щастие...Та уж съм голяма, ама на акъл явно не чак толкова..Сега ще им туря по едно тиксо, че и милото да не пипа Sweat Smile
Благодаря, че ми отдели време, както и на другите дами!
Мейн, правилно изчакай цикъла.  Преди него гърдите и кистите са напрегнати. И само да ти кажа, че моят мамолог-онколог каза да не стискам да проверявам. Нищо няма да има, но лекарят е задължителен, дори само за успокоение.

# 532
Някой пил ли е Атаракс с/у безсъние?
Има ли ефект и странични реакции?

# 533
Някой пил ли е Атаракс с/у безсъние?
Има ли ефект и странични реакции?
Аз, ефект има. Дори половин хапче. Странични ефекти безброй, плюс привикване!

# 534
Какви са страничните ефекти?
Освен сънливост на другия ден.
Чудя се дали да взема, но се страхувам от привикване.
Аз по принцип никакви лекарства не пия и се стремя всячески да ги избягвам, но безсънието ме подлудява.
След безсънна нощ съм като парцал, абс. неадекватна.

# 535
  • Бургас
На мен ми го бяха изписали миналата година, но така и не го пих. Пък и като четох листовката, май нещо за проблеми с психиката и тревожността го даваха, та съвсем ме отказаха. Вече ми изчезна безсънието и аз не знам как.

# 536
  • 1st floor
На мястото на цикъл (малко по-ранично, но и предишния месец той подрани) имах четири дни съвсем леко кафеникаво зацапване.Под леко имам предвид наистина леко. На ежедневна превръзка не по-голямо от 50 ст! Dizzy Face Брои ли се за цикъл? Съвсем оскъдно беше, никаква ярка кръв.Предишния месец на морето направо ме отнесе. С менструална чашка съм и се пълнеше по сто пъти на ден.

# 537
  • Бургас
Мисля, че не се брои за цикъл

# 538
Да, брои се за цикъл. Атаракса като си пил дори половин хапче на другия ден ти е леко замаяно!

# 539
Имах такъв случай-док го брои за цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт