Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 000
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Продава се свободно по аптеките, т. че всеки има достъп.
Вчера питах в Марешки трябва ли рецепта за Атаракс, казаха ми - не.
Но не взех, защото ми писна да чакам да се разправят с рецепти и да се мотаят.
Падам, на мен винаги ме питаха за рецепта. Пих го покрай изкаран Ковид, защото имах страшно безсъние. Но кратко. Не е добре да се приема дълго.

# 571
  • Пловдив
Такова имам в офиса, тъкмо люснах 1 таблетка, то е ако забравя случайно предната вечер МагнеДоро-то, отвсякъде съм се запасила Simple Smile
И двете марки са ми препоръчани от позната аптекарка, верно си е че по-хубаво от натуралните витамини няма, но с нашето ежедневие няма как да си ги набавяме постоянно, или трудно.

Значи и аз трябва да възобновя приема. На мен ми изписаха Магне б6 преди лягане. И на мен ми е доста нервно!

# 572
  • Пловдив
За метилиран В компл.ми споменаха това като добро...
Скрит текст:
[spoiler,]

# 573
магнезий, аз взимам всеки ден от години, вечер по 400 мг капсула, по време на цикъл по две. Нямам негативи до момента, които да споделя. Отпуска ме след работния ден, намалява стреса, напрежението в мускулите. Затова приема му сутрин, за мен е непонятен, предвид каква му е функцията за тялото и органите. Магнезия при жените след 40г  е винаги на дъното, суплементирането е въпрос на желание и усещания.

# 574
Сутрин няма смисъл ако ще е един прием, има само ако се взема повече и искате да го разпределите през деня. Трябва и да не е близо до кафе, между другото.
А функции в тялото точно магнезия си има безброй, не е безполезен по никое време, по принцип.

# 575
  • 1st floor
магнезий, аз взимам всеки ден от години, вечер по 400 мг капсула, по време на цикъл по две.
Какъв купуваш? Извинявай, ако си писала…

# 576
Вчера правих кръвен тест.
Магнезия ми е 0,83, при норма 1.07.
Вит Д е 28,70, при макс. 50. Та се чудя да пия ли сега лятото. Пише препоръчително да е над 30!

# 577
Аз витамин Д си го пия и сега.Имам много да наваксвам.Отделно, ние не седим на вън по 10-12 часа, а сме затворени в офиси или стаи, та не виждам защо да не се пие вит. Д.
Магнезий пия всяка вечер.Аз имам синдром на нервните крака и без магнезий, лятото предимно, не мога съвсем да спя. В момента пия някакъв на Допел-херц, че ми го подариха и да не отиде зян Simple Smile

# 578
магнезий, аз взимам всеки ден от години, вечер по 400 мг капсула, по време на цикъл по две.
Какъв купуваш? Извинявай, ако си писала…

не помня, вече дали съм писала тук или не...(трябва да увелича омегата, явно  -:)). Но търся добавки, максимално изчистени от към то пълнители, мои фаворити са NOW и Solgar. Но ако нещо липсва при тях, което ми трябва, търся алтернативи, без захар, без глутен, без соя, без ГМО и така...

# 579
Аз магнезий от аптеки не купувам. Предлагат се масови, нискокачествени, евтини форми с ниска потенция.

От доста време пия магнезиев таурат, защото е най-подходящ при ИР. Този - https://bg.iherb.com/pr/kal-magnesium-taurate-400-mg-90-tablets- … -per-tablet/70118
Даже добавям допълнително таурин.
Пия го на два приема, защото в по-малки дози магнезия се усвоява по-добре. Ако се изпие наведнъж голяма доза, тя няма да се усвои изцяло.

Един път около обяд, преди хранене поне час. Тогава пия и таурин. И една таблетка към 17 - 18ч вечер, пак на гладно.

# 580
Вит Д е 28,70, при макс. 50. Та се чудя да пия ли сега лятото. Пише препоръчително да е над 30!
Магнезий в серум изключително рядко не е в норма, даже рядко можеш да видиш да не е и в средата на референтните, просто тялото си го поддържа в много тесни граници в кръвта. Ако трябва за целта ще намалее в кости и тъкани, но в кръвта е колкото трябва да е. Така че дефицит на магнезий обикновено косвено и по симптоми преценяват а не с това изследване. Ако вземаш магнезий и ти е по-добре с него отколкото без, значи ти трябва 😆
Много странна норма за витамин Д, това в какви единици е?

# 581
Много странна норма за витамин Д, това в какви единици е?
А магнезия влизаше в пакета, нямаше да го меря изобщо!
Вит Д ето мерните

# 582
Странно ми е ако са писали горна граница 50 нанограма за витамин Д, на повечето места считат 100 за горна и дори нея не всеки я счита за страшна ако се достигне... Което никак не е лесно де.
Ти както си под 30 сега посред лято, поне аз хич не бих се чудила.

# 583
ВитД е добре да е по-към горна границаКогато купувате магнезий обръщайте внимание на чистия магнезий,а не на количеството на съединението.Чистия магнезий трябва да е около 400 мг на ден.

# 584
Ами ще попия вит Д, и без това имам останал.
Мразя да пия добавки. Ако стигна до Турция ще взема за инжекция.

Общи условия

Активация на акаунт