Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 37 587
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Забравих да си изпия добавките тази сутрин и съответно се потя като Веселин Маринов.

# 661
Здравейте! Дайте малко инфо за Вечерната иглика. По колко може да се пие?! Аз лично Пия по 4 на ден заради нервност, стряскане, мускулно напрежение при заспиване и безсъние. Иначе ми е рано за менопаузи и предменопаузи по думите на доктора. Нищо не дава индикации от прегледи и изследвания. Откакто я пия цикъл ми стана 3 дни а беше 5,6,7 понякога.
От вечерната иглика се чувствам чудесно и не ми се иска да я спирам.
Благодаря предварително.

# 662
На мен докторът ми назначи сутрин и вечер по едно.

# 663
# 664
Мацки, вчера следобед изведнъж виждам всичко на вълнички. Мина ми. Вечерта пак. Викам да измеря кръвното, въх 167/105. Личната дойде, валидол, мента глог свалих го, но държа пулс около 100. Влязох в банята и с хладка вода и като почнах да треперя, едвам излязох...На някой да му се е случвало? Пия хормон за щитовидната и съм с ниско кръвно по принцип...
На мен, и се задържа високо, и се наложи терапия. Но, може и да е еднократно. Следете кръвното няколко дни, поне сутрин и вечер.

# 665
Мацки, вчера следобед изведнъж виждам всичко на вълнички. Мина ми. Вечерта пак. Викам да измеря кръвното, въх 167/105. Личната дойде, валидол, мента глог свалих го, но държа пулс около 100. Влязох в банята и с хладка вода и като почнах да треперя, едвам излязох...
На мен, и се задържа високо, и се наложи терапия. Но, може и да е еднократно. Следете кръвното няколко дни, поне сутрин и вечер.
Подкрепям. И при мен от супер ниско, кръвно в пременото се вдигна и  така стабилно се задържа и с него висок пулс и аритмия че съм на хапче. При мен беше буквално "тресене" като ефект. Но това беше месец ежедневен замер.

# 666
Дорис, аз да си повторя въпроса, ако си запозната и имаш някакво инфо Blush

Дорис, ако четеш, искам да питам нещо понеже си по-запозната с естроген съдържащи и повишаващи храни/добавки.

Искам да взема добавка за черен дроб, съдържаща магарешки бодил. Но чета, че влияел на естрогена.
Нещо по въпроса чувала/чела ли си?

# 667
. С магнезия имам проблем. Взех цитират, но е 200г. Ако пия две таблетки ми създава проблем. А ако правилно съм чела трябва да е далеч от кафе. Та се чудя, какъв допълнително да пия. С ИР съм.
Пробвай с глицинат/бисглицинат. Дъщерята има проблем с корема от цитрата, а от горните два е доволна. Например:
https://factors.bg/doctors-best-magneziy-tabl.-h-240.html#

Аз нямам проблеми с цитрата, и като че ли най усещам ефект от него. С глицинатите все едно нищо не пия.
Пробвали сме и малат.
Много е индивидуално, например една приятелка много хвали най-непрепоръчваните -оксид и карбонат, само от  тях ѝ минавали крампите.
Непокорна, Диаспорал също е цитрат.

# 668
Диаспорал е единственият магнезий на пазара, регистриран като лекарство - с необходимите за това клинични проучвания, терапевтични показания и строги изисквания към състава и регистрационния режим.
Има и ясно описание как трябва да се приема, за да не нарушава метаболизма на желязо, магнезий и някои видове антибиотици (ако се налагат).

Като хранителна добавка всеки може да продава каквото си иска, във или извън аптеките - практически никой не контролира съдържанието.

# 669
И Магнерот е регистриран като лекарство.
Но в едно хапче от 500 мг, количеството магнезий е едва 33мг, смятайте по колко трябва да се пият на ден.

# 670
Вярно, изключих за него.

# 671
Не на всеки действа лаксативно цитратът, на мен например не ми се отразява никак, а други да се оплаквали че при тях е много драстично. Зависи и от дозата, кой койко може да вземе наведнъж без проблем. Приятел пък беше се оплакал от някакви такива подсладени дози цитрат, оказа се че на капсули не му пречи и явно е било от нещо от добавките за овкусяване в тях.
Но недейте точно с кафето де, доколкото знам пречи да се усвои магнезият.

# 672
Дорис, аз да си повторя въпроса, ако си запозната и имаш някакво инфо Blush

Дорис, ако четеш, искам да питам нещо понеже си по-запозната с естроген съдържащи и повишаващи храни/добавки.

Искам да взема добавка за черен дроб, съдържаща магарешки бодил. Но чета, че влияел на естрогена.
Нещо по въпроса чувала/чела ли си?

Здравей, извинявай не съм видяла поста ти!

За първи път чувам за магарешкия бодил да влияе на естрогена. Къде четеш това?
Аз съм си купила и периодично вземам една немска добавка /бодил магарешки, артишок и май още нещо/.

Ти към коя добавка си се насочила? Има ли проблем с дроба и естрогена или е амо профилактично? Ако е профилактика - един курс дори и с естрогено повишаващи добавки страшно няма. Отровата е в дозата Simple Smile

Вдигни фибрите, ако смяташ че приемаш повече естроген.

# 673
  • Бургас
Здравейте! Дайте малко инфо за Вечерната иглика. По колко може да се пие?! Аз лично Пия по 4 на ден заради нервност, стряскане, мускулно напрежение при заспиване и безсъние. Иначе ми е рано за менопаузи и предменопаузи по думите на доктора. Нищо не дава индикации от прегледи и изследвания. Откакто я пия цикъл ми стана 3 дни а беше 5,6,7 понякога.
От вечерната иглика се чувствам чудесно и не ми се иска да я спирам.
Благодаря предварително.

Преди пиех по 2 на ден 1000 мг, сега по едно.
Мажа се и с биоидентичния прогестерон.
Може и да си внушавам, но ги няма вече проблемите с безсънието, една идея по-спокойна съм, нямам симптоми и на ПМС. И други симптоми нямам никакви, цикъл редовен, на 28-30 дни.
Магнезий пия  МагнеB6, по две вечер, иначе - крампи... Не ми действа разхлабващо.

# 674
Дорис, това съм харесала - https://bg.iherb.com/pr/now-foods-milk-thistle-double-strength-3 … paign=1100l314175

Има магарешки бодил, глухарче, артишок.

Като детокс на черен дроб, елиминация на излишен естроген и подобряване конверсията на т4 в т3.

Четох в коментари и мнения относно подобни добавки, затова реших да попитам.

Общи условия

Активация на акаунт