Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 36 087
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
В понеделник съм на преглед при нея, иначе й ги изпратих за коментар. Благодаря!

# 466
Здравейте! Имаме следния казус- пия Акард 150мг. от началото на бременноста, сега съм в 36та г.с. и моят АГ каза да го спирам, за да няма проблеми по време на секциото. Притеснено ми е да го спирам, да не стане някоя беля. При вас как е било? Благодаря!

# 467
  • На изток от Ада
Аспирина се спира най късно 36 сед.

# 468
Риск за бебето няма ли?

# 469
  • На изток от Ада
Аспирина действа с натрупване

# 470
  • София
След тази седмица може да подейства зле на бебето. Даже обикновено към 33-34гс се спира.

# 471
Здравейте!
Малко съм объркана и не знам точно какво искам да питам или споделя. Много съм притеснена.
На последния преглед ми казаха, че имам завишени PI и RI на доплеровото изследване. Изписаха ми Аспирин протект от 100 и Омега 3 от 1 000. В 17 г.с. бях тогава. Консултацията ми беше при доктор Чучумишев. Мисля, че той е отговорен човек, но все пак нещо ме мъчи и много ме притеснява. Имам мутация 4G/5G PAI. Нито един лекар не ми е обръщал внимание на това (включително и Конова), но като ви изчетох, реших, че още в понеделник ще пусна другите 2 допълнителни мутации за изследване. Кръвното ми е нормално и рискът от прееклампсия е много нисък. Имам някакви цифри от доплера, но не разбирам нищо…
Моля, ако някой знае нещо, да каже… Имам час за доц. Карагьозова за идната седмица…
Много се притеснявам за бебето Sad, въпреки че с развитието върви малко повече от седмица напред

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 23:30 от Sylvanka

# 472
А когато се спре аспирина, при наличие на тромбофилия, не трябва ли да се замести с друг препарат?

# 473
А когато се спре аспирина, при наличие на тромбофилия, не трябва ли да се замести с друг препарат?

И аз това си мислех колко ме беше стра като спрах аспирина протекта в 34та. От 35та пусках всека седмица коагулация докато родя за да видимнтрябва линНМХ но според доктора все не трябваше, родих в 38 и 3 всичко наред с бебе ама до последномми беше притеснено. Колко инда вине трудно се доверявайте на лекар все пак те са учили... кураж на всички разбирам всяко ваше притеснение свързано с кървта и бебче

# 474
  • София
Аспирин протект би трябвало да оправи кръвотока и да подобри резистентността на маточните артерии. Омегата ще му помогне.

Генетичните мутации не винаги са в пряка връзка с кръвотока на маточните артерии и кръвосъсирването, можете да пуснете изследвания за коагулация (аптт, д-димер и фибриноген) и да видите дали всичко е наред.

Здравейте!
Малко съм объркана и не знам точно какво искам да питам или споделя. Много съм притеснена.
На последния преглед ми казаха, че имам завишени PI и RI на доплеровото изследване. Изписаха ми Аспирин протект от 100 и Омега 3 от 1 000. В 17 г.с. бях тогава. Консултацията ми беше при доктор Чучумишев. Мисля, че той е отговорен човек, но все пак нещо ме мъчи и много ме притеснява. Имам мутация 4G/5G PAI. Нито един лекар не ми е обръщал внимание на това (включително и Конова), но като ви изчетох, реших, че още в понеделник ще пусна другите 2 допълнителни мутации за изследване. Кръвното ми е нормално и рискът от прееклампсия е много нисък. Имам някакви цифри от доплера, но не разбирам нищо…
Моля, ако някой знае нещо, да каже… Имам час за доц. Карагьозова за идната седмица…
Много се притеснявам за бебето Sad, въпреки че с развитието върви малко повече от седмица напред

# 475
Много благодаря!

# 476
Много благодаря за съвета! 🩵
Аспирин протект би трябвало да оправи кръвотока и да подобри резистентността на маточните артерии. Омегата ще му помогне.

Генетичните мутации не винаги са в пряка връзка с кръвотока на маточните артерии и кръвосъсирването, можете да пуснете изследвания за коагулация (аптт, д-димер и фибриноген) и да видите дали всичко е наред.

Здравейте!

# 477
Здравейте, днес си пуснах Анти Ха.
На фраксипарин 0.4 съм.
Ще ви бъда благодарна, ако някой даде коментар как е резултата
Мисля си, че щом съм на 0.4, би трябвало и резултата да покаже толкова или греша.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 16:43 от Zuchero

# 478
  • София
Супер ти е резултата.

# 479
  • София
Здравейте! Имаме следния казус- пия Акард 150мг. от началото на бременноста, сега съм в 36та г.с. и моят АГ каза да го спирам, за да няма проблеми по време на секциото. Притеснено ми е да го спирам, да не стане някоя беля. При вас как е било? Благодаря!
Спирай го, да не стане беля със секциото.
Аз в 35-та спрях Аспирина
Това лекаря го преценява, аз бях на комбинирана терапия Аспирин + Фраксипарин, който си ми остана
Механизма на действие на двете лекарства е различен и лекаря ще прецени нужно ли е при теб да се назначи нещо за разреждане.

Общи условия

Активация на акаунт