Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 264
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
Maya В Бургас живота вече кипи. Плажовете са пълни, водата била хубава (аз не съм ходила още на плаж, хич не ми понасят жегите, а и съм болна на антибиотик). Ходи ми се тук по курортите, но да не съм бременна хаха, да мога да пийна студено бяло винце или мартини, да отидем вечер на бар. Ама догодина, ако някоя баба се навие да гледа децата. 😄
Смятам скоро да излезем по плажа, но надвечер и да се почерпя с безалкохолна бира и ... знаете какво върви с нея за хапване. Simple Smile

Отиди в Амстердам, от 1 път на влак няма проблем, те са хубави няма да клатят. Ако ти е уморено няма много да се разхождате, повече по кафенца ще сядате да почивате.
И пак зависи как се чувстваш, аз както все не се чувствам добре сигурно не бих отишла. Ама пък ей го 4 месеца останаха, после с новородено зимата по-трудно ще е да мръдне някъде човек.

Sweety, не започна ли вече да ти подобрява от антибиотика?

И ти си права за Амстердам 🤔 Оооо, с новородено, че и зимата, то аз се надявам поне да знам къде се намирам по това време 🤭 пък чак и да ходим някъде не съм си и помечтала. И Бургас като гледам, чак другото лято 🥹

# 46

Снимка от вчера, Морска гара - Бургас. Днес реших да шетам у дома и не ходих за риба. Аз така хващам риба- на книга с нещо разхладително.

Мен изобщо не ме притеснява новият член на семейството. Само да сме живи и здрави и отивам да му изкарваме паспорт и потегляме, където си изберем. С близнаците обиколихме страната като бяха много мънички. Сега ми се пътува по-надалеко. Исках зимата в Египет или Мароко, но не са подходящи за новородено и ще ги отложим като укрепне повече.

# 47

Снимка от вчера, Морска гара - Бургас. Днес реших да шетам у дома и не ходих за риба. Аз така хващам риба- на книга с нещо разхладително.

Мен изобщо не ме притеснява новият член на семейството. Само да сме живи и здрави и отивам да му изкарваме паспорт и потегляме, където си изберем. С близнаците обиколихме страната като бяха много мънички. Сега ми се пътува по-надалеко. Исках зимата в Египет или Мароко, но не са подходящи за новородено и ще ги отложим като укрепне повече.

Anichka, и опита си казва думата! Много хубаво на таз Бургаска гара, благодаря за снимката.

# 48
Не бих казала опит. На 26 ненавършени бях с новородени и месец след изписването беше първото ни пътуване. Просто и двамата с мъжа ми си казахме, че обичаме да пътуваме и ще научим и децата да обичат. В чужбина като бяха проходили си ги разделяхме, че да не ги загубим. Бяха много палави. За мен детето не е ограничение, а прекрасно допълнение към живота.

# 49
Sweety, скорошно оздравяване и без повече болести до края, за всички ни Wink

Относно пътуванията, аз не се притеснявам да пътувам с бебе, ама в чужбина на екскурзия и със самолет не бих, ако има на кого да оставя децата. Или по-скоро, с малко бебе повече бих се навила, докато само спи и се вози в количката. После с по-голямо бебе/дете ми се струва прекалено ангажиращо, няма да е много почивка. Ама при мен в въпрос на предпочитания, ще ходим някъде из България с малки деца, в чужбина само двамата или чак към 8-9 години като могат да ходят без да мрънкат. Каката не сме я водили все още в чужбина със самолет, на бабите я оставаме. Вече се замислям за един уикенд на близка дестинация да пробваме, но все още не сме го измислили.

Вие как сте вече с имената? Решихте ли как ще се казват бебоците? Ние сме в процес, имаме напредък, към 4-5 имена, които “стават” и според двама ни, ама тепърва ще решаваме и не знам как ще изберем накрая.

# 50
Момичета, а вие какви спрейове против комари позлвате? До колкото знам тези на аутан не се препоръчват за бременни, а мен ме ядат адски много, задължително при излизане навън се пръскам по принцип, сега не знам с какво точно..
Бебешкия на Бочко, от 6 месеца нагоре. Според мен, щом е за бебета, е най-безопасния на пазара, и не съм питала никого дали е достатъчно безопасен. Върши страхотна работа, буквално виждам комарите как бягат от мен. Ние сме в къща в район, в който засега не е пръскано, и вечер става непоносимо, ако не се намажеш, не може да се излезе на двора.

# 51
Благодаря ви, дано бързо мине, че се попиляхме от вируси.

Иначе детето ни е неотлъчно до нас, като беше на 2-3м ходихме на почивка в БГ, на 5-6м пак, по плажове и т.н., по ресторанти, заведения, молове, навсякъде.
В чужбина го заведох като беше на година и малко, 2-3ч полет.

Ама сега с 2 деца и 2 кучета надали ще ми се мърда надалеч и то зимата. Може би за 1-2 нощувки някъде по-близо и да дават с кучета.

Иначе реално ми се ходи на планина, не на плаж. Искам чист въздух, хладнинка, домашни гозбички и чайчета, мед, подправки ммм. Топло басейнче, гора. Последно ходихме февруари, бях бременна и док. не ми разреши да ползвам спа-то, нито басейн, джакузи, нищо.
Сега заради тази плацента никъде не мога да мръдна надалеч. Sad

Име измислихме, ще бъде на единия дядо почти, дано другите не се цупят.

# 52
Пръскам се с репелент за бебета. На брос. За името на новия член нямаме никакви идеи. Обмислям другия месец да хвана именника и от А до Я изваждам n имена, от тях до раждането все ще изберем.

# 53
Аничка, аз мислех, че вашето ще се казва Снежа ли Снежана. Или се отказахте?

Чудя се дали да си поръчам стягащ колан за след раждането? Някой от вас ще ползва ли?
Миналия път не ползвах.

# 54
Има традиция, която много харесвам, 2 седмици след раждане родителите дават име на бебето, според това какво е детенцето като характер, или според събития, които се случват на семейството, или нещо друго значимо, свързано с бебето в този период и т.н. Та ще тествам името още веднъж 2 седмици след като пристигне. За щастие в Англия мисля срока е един месец след раждане да запишеш бебето по име в общината.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 00:53 от MayaJane

# 55
*Sweety* казваме й снежинка, но не зная дали това ще е името й. Тя наистина си е снежинка, защото е след замразен трансфер, първият в живота ми. Резервен вариант е Снежа. Държим само да е българско името и тук има попадение.

# 56
Ние май току-що се съгласихме на име за нашето бебе. Чудехме се между Дамян, Бисер и Теодор и май клоним към последното, защото е по-международно. Иначе харесвам и някои от по-разпространените имена като Никола, но не искам да е супер често срещано. И двамата с ММ сме с най-предпочитаните имена и често срещана фамилия и искахме за всички деца да го избегнем. Аз съм доста щастлива, че стигнахме до разбиране. Grinning

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 22:02 от mommy22

# 57
Браво на вас, момичета! Ние сме доникъде с името 😁 след мнооого отхвърлени от таткото варианти (без насрещни предложения Wink ), сме се разбрали да се заемем по-сериозно с темата след подписването. Надявам се и хартиеният именник да помогне, защото тези, които гледах онлайн, не бяха особено вдъхновяващи.

# 58
# 59
Аз половината имена, които харесах преди да стигнем до тези, които и двамата харесваме, ги нямаше в именника онлайн, а не са някакви извънземни. За сметка на това имаше имена като Браян и т.н, които на мен ми звучат нелепо. Този, който Аничка изпрати изглежда по-подробен. А иначе и на хартия гледах един и хич не ми допадна…

Moonlit, кога ви е подписването? Ако те успокоява и при нас процесът беше подобен - само от мен идваха предложенията. Grinning

Аз чак име измислих, а още не ми е минала втората ФМ. Предстои идната седмица и ми стана притеснено дали всичко ще е наред. Вече не знам как ще го приема, ако нещо се обърка на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт