НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 238
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Има ли вече дипломирали се деца в СУ и родителите присъстваха ли?
Питам, защото получихме покана, но младежа казва, че залата побира 250, а техния випуск е 200 човека и се чудя, ако е така как бихме се побрали в тази аула толкова народ Thinking

Ние сме в СУ, но в петък. Не знам как ще е.
Бяхме там на дипломирането слвд 7ми клас и имаше достатъчно място за всички

# 271
  • Варна
Има вече резултати от изпита по математика в СУ- 8.06.
Как са се справили наборите? Сега видях че и в Уасг са качили по математика.

# 272
  • Пловдив
Щерката има 4, но интересно преди нея има 89 човека, март месец имаше 4.80 с 230 човека пред нея. Хубаво, че на матурата изкара 5,17 та дано и стигнат за Анализ на данни. Не ми е много ясно как при тези оценки ще учи математика и само математика поне 2-3 години, но явно и не трябва да ги разбирам тези неща. Thinking

# 273
  • София
Щерката има 4, но интересно преди нея има 89 човека, март месец имаше 4.80 с 230 човека пред нея. Хубаво, че на матурата изкара 5,17 та дано и стигнат за Анализ на данни. Не ми е много ясно как при тези оценки ще учи математика и само математика поне 2-3 години, но явно и не трябва да ги разбирам тези неща. Thinking
В далечната 1997 аз изкарах на изпита за СУ 4,93. Влязох информатика, математиката беше в чудовищни количества, програмиране почти нямаше, едва оцелях, но с повече инат и учене се справих.
Сега не знам изпита като сложност как е, но щом аз оцелях, всеки може.
Аз дойдох от икономически техникум, като последната година дори нямахме математика. Бях критично назад спрямо всички състуденти от СМГ, НПМГ, Правец, МГ Плевен, МГ Варна. Истиски шок. Но оцелях ии тя ще се справи, ако е упорита и има здравословна доза инат .

# 274
Има ли младежи, които ще кандидастват ТУ-София FDIBA (немския факултет).  Ще се радвам, ако някой сподели скорошни впечатления и мнения.

# 275
“Енергоспестяващият” ми син има 4,50. Справката показва 105 човека с резултат по-висок от неговия. Има някакво разминаване с рова, което показва на дъщеря ти.. 🤔 (добавям, статистиката е по пол, не обща за момичета и момчета)
Как и какво ще стане, един Господ знае.. след 4,41 на ДЗИ по желание (щото математичката му засвятка четворка в дипломата, че не й влизаше в часовете) и 4,40 на изпита в ТУ, със свито сърце му обръщам внимание, че може би математиката не е му е силата… но той настоява да кандидатства с математика 😬 Ако не беше пълно с отличници на матурата по БЕЛ, можеше да стигнем до куриоза да влезе с резултата оттам (5,31). Той няма голям избор, обаче.. Макар и в математическа гимназия е със специалност “системно програмиране”, което си му харесва.. мъка ще е кандидатстването.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 16:53 от Шантарам

# 276
Точно така, в СУ посочват колко са кандидати с равен и по-висок бал, но от същия пол, а не от всички.

# 277
  • София
Щерката има 4, но интересно преди нея има 89 човека, март месец имаше 4.80 с 230 човека пред нея.

По думите на "нашите" математици задачите на "официалния" изпит по математика в СУ са били значително по-трудни от предварителните, така че е по-скоро закономерно сега да има по-малко високи оценки. Има и много хора с отлични оценки от предварителния или от профилната матура и са решили, че е безмислено да се явяват и на този изпит.

# 278
  • Sofia
Редя желания - подадох в СУ, сега в УНСС. Бал за право в СУ 22.04 - пък да видим. И без да ми образуват стрес тия с по 24 и 23.95 Laughing

# 279
  • София
Има и много хора с отлични оценки от предварителния или от профилната матура и са решили, че е безмислено да се явяват и на този изпит.
Сина ми е от тях. Яви се само на предварителните изпити, отказа се и от ДЗИ, който беше заявил като трети.
Отказа се, засега, защото има време и може да се преориентира и от СУ.

# 280
Здравейте, подадохме желанията за класиране в СУ и получихме входящ номер . Веднага ми излезнаха обявените места за специалностите.Никъде не писахме оценката по математика ПП от ДЗИ, която влиза в балообразуването. Някъде четох,че системата автоматично си ги взима. Така ли е?

# 281
  • София
Всички балообразуващи оценки се взимат от дипломата, която сте прикачили в системата.

# 282
Оценките в СУ ги качиха след около час-два в системата. Взеха ги от дипломата. Бал още няма изчислен… вероятно това ставана по-късен етап.

# 283
  • Варна
За прикачване на диплома можем да ползваме файла от регистъра, нали? Днес им ги връчиха и видях че я има и там сканирана.
Церемонията беше хубава, и обявиха много високи резултати от ДЗИ на училището.

# 284
  • София
Хей, да не забравя - късмет и успех и утре на седмокласниците! Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт