Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 309
  • 627
  •   1
Отговори
# 45
Много скоро предстои местене в собствена сграда - вече е реалност и я подготвят.

А пациентките на д-р Сенкова също ни преглеждат другите доктори при нужда (Сенкова може да отсъства, да е болна, да няма час от днес за утре и т.н.).

# 46
В Joystick поради някаква причина не се ъпдейтва реалната информация. Веднъж ми показваше закъснение от 40 минути и в един момент ми дава, че е мой ред. Газ до клиниката и се оказва, че има 4-ма души с редовно записани часове преди мен и си почаках. Не се водете по Joystick-a.  
Няма как да сте само при Сенкова. Аз една година бях нейн пациент, но когато дойде време за ин витрото, стимулацията и пункцията ми бяха при Стойчева, дори не видях Сенкова, защото все нямаше часове при нея.

# 47
Аз искам да попитам Пиперкова прави ли пункции или само Сенкова ги прави?

# 48
  • Be realistic - plan for a miracle.
Доста е притеснително това, че д-р Сенкова реално отсъства на ключови моменти от процеса при нейни пациенти. Аз съм била засега само на първичен преглед и усетих, че това е моят лекар, но имам тежка история с предишни лекари (над 4-ма за 10 години) и ако ще се подмятам през ръцете на други, по-скоро и аз ще се откажа... мина ми времето за експерименти. Ще наблюдавам как са нещата и ще реша, I guess... За чакането и другите видове пациенти наоколо ми е все тая.
Иначе е чудесно, че подготвят собствена сграда!

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 10:56 от Sway

# 49
Здравейте момичета, да разбирам ли, че няма пациенти, които са при Сенкова само?

Аз съм пациент на д-р. Сенкова и всички манипулации, прегледи и назначения винаги са били правени само и единствено от нея.
През април д-р. Сенкова имаше планиран отпуск, който щеще да съвпадне с част от проследяването и пункцията. Установихме го на първия преглед и просто преценихме, че пропускам този месец и ще я изчакам да се върне. По време на прегледите ми са присъствали и други лекари, но никога не са имали отношение към назначените терапии, коментари на резултати или подобно. Случвало ми се е да чакам и 2 часа пред кабинета. Случвало ми се е да отстъпя реда си на дама във видимо изключително тревожно и разстроено състояние. Случвало се е да ме попитат, дали искам да бъда прегледана от друг лекар, за да не чакам - отказвала съм. Случвало се е от регистратура да ми кажат, че няма как да ме запишат за планирания преглед на който ме е повикала д-р. Сенкова и трябва на ми дадат час за друг лекар - винаги изключително спокойно, но категорична съм отговаряла, че това няма как да стане. Може би има значение, че когато започнах процедурите в клиниката пациентския поток не беше толкова голям и бяха само д-р. Сенкова и д-р. Стойчева. Сега знам, че записването на час за първичен преглед вече е по друга система. Нямам представя но имам 8 пункции в клиниката и всеки преглед и манипулации част от тези процеси са били само и единствено от д-р. Сенкова.

# 50
А влизат и такива, които се предреждат и лъжат, че им казали от регистратурата, че бил техен ред. И ето ти, закъснение 1 час. Ако случайно жената, която ни извъртя този номер чете тук, грозно поведение. Като извикват пациент по име, е негов ред.
P. S. Естествено, че вмъкват пациенти извън графика. Аз съм една от тях. И беше спешно. Но може би трябваше да чакам един месец, да направя втори аборт, че да не ме вмъкнат. А да си чакам реда.

Не съм казала нищо против жените, които вмъкват. Цялата работа е в организацията на клиниката. Разбира се, че на такива места  често се случва да има пациенти за спешен преглед и приемам, че на всеки може да се случи. Силно се надявам, че не сте се почувствала засегната от горния ми коментар - целта ми не беше това. Казвам, че имат разработено приложение, което всъщност не работи. Успех и дано не ви се налагат повече спешни прегледи 🍀🤞

Много скоро предстои местене в собствена сграда - вече е реалност и я подготвят.

А пациентките на д-р Сенкова също ни преглеждат другите доктори при нужда (Сенкова може да отсъства, да е болна, да няма час от днес за утре и т.н.).

Супер, вие имате късмет да сте при нея и е доста по-лесно да приемете еднократно нейното отсъствие, защото знаете, че следващия преглед ще сте в нейни ръце. Аз нямах този късмет и при посещенията ми при д-р Пиперкова не се чувствах в сигурни ръце. И факта, че ме викна 10 дни след овулацията да провери дали тя е минала и да направи биопсия за която беше забравила, че трябва да извърши на текущото посещение, а в същото време се оказа и че няма да е на работа, ме загуби тотално.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 11:08 от Yaili

# 51
Аз съм пациент на доктор Сенкова от май, 2021 година ( тогава беше само тя). Всичките ми манипулации са били при нея - 5 пункции и  4 трансфера. Всички останали прегледи са били пръснати между каквито доктори е имало налично и никога не ме е притеснявало нищо в това, защото знам, че всичко се дискутира с нея. Моето разбиране за ситуацията е различно - ако не се "дава шанс" на "новите" попълнения те никога няма да стигнат нивото на Сенкова и тя винаги ще е една Сенкова. В моята ситуация, която не е кой знае колко интересна ( мъжки фактор и нищо повече) е безпредметно да губя нейното време и за леките неща дори предпочитам другите лекари, които се обиграват и добиват опит по този начин. Но ми е ясно, че за други по-комплицирани случаи тази логика не е ок и не казвам, че трябва да е така, просто един друг поглед.

# 52
Juyii, аз не съм съгласна с това новите лекари да се учат сами върху пациентите. За мен е правилно обучението да е в присъствието на компетентно лице, иначе всичко останало е проба-грешка и в случая е за сметка на пациента!
Или защо за обучаващите се лекари (работещи сами) няма практика да е по-евтин ценоразписа за процедурите и всеки пациент да си прецени и сам да носи риска от последствията на избора си. Също така, това би било много полезно за двойки, които са финансово затруднени и нямат възможност да започнат лечение предвид космическите цени за процедурите. Нямаше да недоволствам толкова, ако имаше такава политика и това беше моят избор, като по-бюджетен вариант. Но имайки предвид, че тази клиника е с едни от най-високите цени, предпочитам да се преориентирам към друга такава, да дам същите пари, но да съм сигурна в лекаря. В момента мислиш, че би дала шанс да се обучават върху теб, защото не си на нечие такова място, инак щеше да мислиш като мен 😉

# 53
Ами аз за това казах, че само в моя случай е валидно, но съм сигурна, че има много други такива като моя случай, които задръстват трафика на доста по-сериозни случаи към доктор Сенкова. Според мен има проблем и в приоритизацията и решенията на това ниво. За сравнение - опитайте да се доберете до въпросния Стаменов, ами не става. Правят си оперативка и си решават кой случай при кого отива. Ако навремето е можело да отидеш при който си искаш лекар, вече не е така. Те не могат да се мултиплицират, но могат да научат и предадат нататък. Ако никой не дава шанс сигуацията след 1 година няма да е по-различна, след 2 също и т.н. Само че разбирам, че това мащабно мислене да излезеш от своята си градинка и своите си проблеми и да мислиш за общото е твърде непопулярно. Може би, ако бях на вашето място, но не съм, но ако бях това отново не означава, че нямаше да мисля отново така.

# 54
Ако бях в началото на 30-те сигурно щях да подкрепя написаното, но аз съм 41 и нямам време да си правя експерименти с навлизащи в професията.
Да не говорим, че като минаваш през Пиперкова не плащаш по-малко, поради факта, че е нова и неопитна.

Аз съм пациент на доктор Сенкова от май, 2021 година ( тогава беше само тя). Всичките ми манипулации са били при нея - 5 пункции и  4 трансфера. Всички останали прегледи са били пръснати между каквито доктори е имало налично и никога не ме е притеснявало нищо в това, защото знам, че всичко се дискутира с нея. Моето разбиране за ситуацията е различно - ако не се "дава шанс" на "новите" попълнения те никога няма да стигнат нивото на Сенкова и тя винаги ще е една Сенкова. В моята ситуация, която не е кой знае колко интересна ( мъжки фактор и нищо повече) е безпредметно да губя нейното време и за леките неща дори предпочитам другите лекари, които се обиграват и добиват опит по този начин. Но ми е ясно, че за други по-комплицирани случаи тази логика не е ок и не казвам, че трябва да е така, просто един друг поглед.

# 55
Juyii, аз също дадох шанс, но както обясних по-нагоре има доста недоразумения, които надделяха над дадения шанс. И вече казах в в кои ситуации бих се поверила по-дълго на обучаващите се. Моят шанс се изчерпа до тук. 
А и самото обучение на новите мисля, че трябва да е за сметка на ръководителите, а не за сметка на посетителите. И ако има хора, които са съгласни да се учат върху тях без пряко наблюдение от по-компетентен в областта, аз не съм съгласна.

# 56
Има ли подробности за сградата? Къде ще бъде? Дано да е комуникативно място и дано да е достатъчно голяма. 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

# 57
Някъде около мол България ще е до колкото разбрах, а местенето ще е около края на годината.

Малко по-назад в темата се обсъждаше, че д-р Сенкова я няма началото на Юли. Някой знае ли подробности? Кога точно ще я няма?

# 58
  • София
Някъде около мол България ще е до колкото разбрах, а местенето ще е около края на годината.

Малко по-назад в темата се обсъждаше, че д-р Сенкова я няма началото на Юли. Някой знае ли подробности? Кога точно ще я няма?

Доколкото разбрах втората седмица на Юли

# 59
Ох ...Juyii Simple Smile ама, че яко сравнение.
Отлепяй се вече моля! ❤️

Деби, уважавам усилията ти и знам добре, че е от цяло сърце и с много любов, към Неовитро, но за мен анонимността, която имам тук е важна. Не, защото не стоя зад думите си, просто- достатъчно неща понесох по темата инвитро и не желая никого да уведомявам, как, защо и какво ми се случи, а и по- принцип не вирея във фейсбук.

За останалите- Деби не работи в клиниката, но благодарение на нея има две слънца! Ако малко по- задълбочено бяхте прочели темата, щяхте да знаете това.

Общи условия

Активация на акаунт