Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 138
  • 821
  •   1
Отговори
# 720
  • София
интересен линк - Интерактивна визуализация "3 години по-късно" за училищата след 7 клас в София
https://izberi-gymnazia.info/predstava-rezultati/

# 721
Това е действително много интересна визуализация. Благодаря!

# 722
Дойде и моят ред да попитам - в полезрението са 31 СУЧЕМ, 1 СУ, 7 СУ. Някой от вас знае ли какви ще са профилиращите предмети след 10 клас (при паралелка "Чужд език")? За 1-во днес разбрах, че предоставят биология и химия, за други профили - не се знае. 7-мо и 31-во и те ли имат такава практика?

За 31-во. Инфо от тази година. Езикова паралелка. Фиксирани са първите два профила, които са първи и втори език. Трети и четвърти са по избор, като го правиха през май. На практика има всякакъв избор: бел, мат, всички разказвателни, философия. Само няма рисуване, музика и физическо. Имаше предложени двойки предмети, но бяха предостатъчно вариантите, за да удовлетворят всички. Голямото дете завърши миналата година, пак езикова паралелка, и тогава можеха сами да си навързват двойките. Та имаше и такива странни комбинации: бел с химия или биология с философия. Сега двойките са фиксирани логично, но пак има пребогат избор, тоест осигуряват профили по всичко, стига детето да иска. Ако вторият език е АЕ, хич не се неглижира, а се учи яко и са си доста часовете. В 11-12 клас почти наравно с първия език. Знам за втори НЕ, че също не се неглижира. За испански като втори няма инфо.

За втория език - немски, много зависи от преподавателя, при нас в математическата паралелка доста слабо, а английски от тази година учиха сериозно, в 9 клас при Методи Стоянов беше пълна пародия,  така че зависи при кой преподавател се падне класа.

# 723
интересен линк - Интерактивна визуализация "3 години по-късно" за училищата след 7 клас в София
https://izberi-gymnazia.info/predstava-rezultati/

Много интересен паралел.

Ние избрахме СГСАГ за младежа, иска ни се да е Геодезия, но ще се надяваме да се класира в която и да е от паралелките, училището ни харесва и изглежда подходящо за него. Има "аванс" от 60-тина точки спрямо миналогодишния минимален бал (за училището), вярвам, че ще му стигне. Иначе каквото и да изберем друго все е компромис, но ... каквото сам си е постлал - това е.

Пожелавам успех на всички, и да не забравяме да казваме по-често на децата си, че са достатъчно добри и успешни хора, и че могат да постигнат всичко, което решат, без значение в какво училище ще са през септември Simple Smile

# 724
Дойде и моят ред да попитам - в полезрението са 31 СУЧЕМ, 1 СУ, 7 СУ. Някой от вас знае ли какви ще са профилиращите предмети след 10 клас (при паралелка "Чужд език")? За 1-во днес разбрах, че предоставят биология и химия, за други профили - не се знае. 7-мо и 31-во и те ли имат такава практика?

За 31-во. Инфо от тази година. Езикова паралелка. Фиксирани са първите два профила, които са първи и втори език. Трети и четвърти са по избор, като го правиха през май. На практика има всякакъв избор: бел, мат, всички разказвателни, философия. Само няма рисуване, музика и физическо. Имаше предложени двойки предмети, но бяха предостатъчно вариантите, за да удовлетворят всички. Голямото дете завърши миналата година, пак езикова паралелка, и тогава можеха сами да си навързват двойките. Та имаше и такива странни комбинации: бел с химия или биология с философия. Сега двойките са фиксирани логично, но пак има пребогат избор, тоест осигуряват профили по всичко, стига детето да иска. Ако вторият език е АЕ, хич не се неглижира, а се учи яко и са си доста часовете. В 11-12 клас почти наравно с първия език. Знам за втори НЕ, че също не се неглижира. За испански като втори няма инфо.

За втория език - немски, много зависи от преподавателя, при нас в математическата паралелка доста слабо, а английски от тази година учиха сериозно, в 9 клас при Методи Стоянов беше пълна пародия,  така че зависи при кой преподавател се падне класа.
Бихте ли споделили повече за математическата паралелка? Ниво на учителите по МАТ? Достатъчно часове по математика? Такива неща. При нас българският ни изигра лоша шега и сега не знаем как да подредим училищата.

# 725
  • София
За съжаление извън СМГ и НПМГ никъде не се учи сериозно за съжаление.

# 726

А какво имате предвид под "сериозно учене" по математика, и какви са критериите за това?
Интересно ми е, аз нямам нищо общо с математиката, и примерно за езикова гимназия можеш да кажеш - в девети/десети клас децата могат свободно да пишат есета и да провеждат дебат на езика, или пък да покрият съответния международно признат изпит по езика. Как се съпоставя това с математиката?

# 727
С резултатите от НВО 10 клас

# 728

Ама вие наистина сте цар на големите изхвърляния

# 729
  • София

Ама вие наистина сте цар на големите изхвърляния
Защо? Знаете какво визирам

# 730
Не, не знам, но поне за трети път го правите.

# 731
  • София
Не, не знам, но поне за трети път го правите.
визирам, че ако дете не успее за СМГ ИЛИ НПМГ е много трудно да намери училище с усилено изучаване на математика.
А не, че не се учи сериозно и няма добри учители. Извинявам се, ако така е прозвучава.

# 732
Няма да чета всичко. Миналата година бях активна и ако мога сега да помогна на някой ще се радвам.
Тогава четох много негативни коментари за 127мо.
Сега имам завършваща осмокласничка там - с английски.
Езикът е на ниво. Класната им е млада и изключително ангажирана с класа.
Държат по предметите и дисциплината е на ниво.
Специално моята дъщеря има проблем с математиката, но той не е от вчера. Учителката им е сериозна. За испанския все още не мога да кажа.
Имам колежка с момче 9ти клас - испански, която също е с добри впечатления от училището и преподавателите.

За 127су от приятелско дете на моето знам, че тази година заради учител по физическо на 8 клас който се държал с децата като в казарма много деца са се преместили  в други училища?

Ами моята е много добре с физическото и не е имала проблем. Даже участва в първенството по волейбол. Наистина на родителските срещи имаше недоволни от оценките по физическо.
Разбирам ги децата. За мен лично до 8 клас физическото беше отврат и си се кефих на математиката и всички други предмети.
Видях учителя. Млад е, изисква, сериозен е.
Ама аз все казвам в живота ще се сблъскват с всякакви хора.
Виж по математика тенденцията е ясна -пълна трагедия за всички, със съвсем малки изключения.
Е пак ли учителката да им е виновна?

# 733
Виж по математика тенденцията е ясна -пълна трагедия за всички, със съвсем малки изключения.
Е пак ли учителката да им е виновна?
Когато трагедията е пълна за всички, със съвсем малки изключения - именно тогава отговорността е върху водещият групата Wink

# 734

Бихте ли споделили повече за математическата паралелка? Ниво на учителите по МАТ? Достатъчно часове по математика? Такива неща. При нас българският ни изигра лоша шега и сега не знаем как да подредим училищата.

Здравейте , аз съм писала по-рано по тази тема. Но, не бих препоръчала математическата паралелка, и моят син в 7 клас се изложи с българския, и това ни беше опция. Много слаба подготовка по математика, 4 часа на седмица , от 8 клас до сега в 10 , всяка година различен учител, всеки с различни критерии, а госпожата, която дойде в 10 клас се опита да навакса пропуските, но родителите масово , не я харесаха. По английски същото. Просто паралелките, които са 2-математически, са си обикновени паралелки. Ако се сетите нещо Вие, питайте! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт