Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 597
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 675
  • София
От линка, който бях дала на предишната страница:

"Трябва да се поеме лидерска отговорност и аз съм готов да я поема", каза още той. "Имах разговор с Атанас  и с Кирил, уведомих ги за решението, разговаряхме, приятелски", уточни политикът, който определи постъпката си като "курбан".

Иванов обяви още и че се отказва от депутатското си място в следващия парламент.

Той беше категоричен, че няма да са кандадатира отново за председател на "Да, България". Престои Националният съвет на партията да организира избора на нов водач.

"Смятам, че е изключително важно да направим всичко възможно да започнем по нов начин и на нова страница разговора с избирателите и те да видят сериозно отношение към сигнала, който изпращам и затова мисля, че трябва да се стигне докрай. Ще се посветя на семейството ми оттук нататък и на партията "Да, България". Всичко, което мога да направя, за да върна това доверие под форма на това да им служа, ще го направя - ще бъдат активен с тях и сред тях. Така че аз оставам на терен, ще работя просто в друго качество и по друг начин. Не се отказвам от каузата, за която работя", каза Иванов.

# 676
  • Пловдив
Навсякъде след изборна загуба лидерите подават оставка. Най-малкото е морално действие. Знак, че разбира, че не се е справил.

Пак казвам, разбирам оставката като лидер. Не разбирам защо и като депутат, ако е вярно.

# 677
  • София
Навсякъде след изборна загуба лидерите подават оставка. Най-малкото е морално действие. Знак, че разбира, че не се е справил.
Така е. Само че в този случай загубата не е на ДБ, а е на ППДБ. И ДБ губят само заради коалицията им с ПП, която самия Христо направи. Не виждам защо само той поема отговорност за провала на коалицията, като в нея има и други лидери, които доста повече се постараха коалицията да се срине така. Съжалявам, но такова действие лично за мен не е мъжко. Мъжко е, като се ос@р@ш, да се изпереш - или поне да опиташ. А той прецака собствената си партия и духна. Абсолютна мишка

# 678
Христо Иванов не напуска политиката, щял да работи за връщане доверието в ДБ, щял да се посвети на семейството си и на партията си Simple Smile

---------------

Хазарта, Радан К. и Никола Минчев отиват в ЕП.
Белобрадова и Тафров са се блокирали с по ок. 11 000 гласа всеки - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18143824

# 679
Така е. Само че в този случай загубата не е на ДБ, а е на ППДБ. И ДБ губят само заради коалицията им с ПП, която самия Христо направи. Не виждам защо само той поема отговорност за провала на коалицията, като в нея има и други лидери, които доста повече се постараха коалицията да се срине така. Съжалявам, но такова действие лично за мен не е мъжко. Мъжко е, като се ос@р@ш, да се изпереш - или поне да опиташ. А той прецака собствената си партия и духна. Абсолютна мишка
Тя не е негова партията. Тя е на всички които гласуват за нея. Той поема отговорност за слабият резултат, и спадналата и тежест в обществото, което би попречило, на реализирането на нейната политика. Точно защото не е негова партията, за това си подава оставката. Едни други партии са нечии, ДБ, не е нечия партия.

# 680
Simple Smile Хм, изниква въпросът за ПП - дали е нечия партия или ничия.

# 681
като се откажат ППДБ ще стане ли управление бойко-пеевски?

# 682
Какво толкова странно има в партия "исторически парк" - по същия начин партия "защо тръбата е цяла" влезе в предишен парламент.
Не знам коя е тази партия: "защо тръбата е цяла", но ако ти не виждаш нищо странно да влиза партия за която много хора чуват за пръв път и е била под радара на всякакви социологически проучвания, е добре да си преразгледаш критериите.

За какви "критерии" въобще говориш или сбърка думата?
Държавната телевизия още с политическата кариерка на хекимчето показа, колко е обективна. Мисирките не са там за да разследват и информират, а да обслужват.
Нормалната журналистика е платена, май "Капитал" беше 30 лв месечно, с право да се чете една статия безплатно или повече с ВПН, a с прост сайт за архивиране се чете безплатно всичко.

Статията на Капитал беше пусната тук ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ.

Вчера беше пусната отново, и някой, незапознат с възможностите на архиваторите, написа, че не обичал платено съдържание. Като ползваме само безплатно, значи ние сме стоката, която продават, и това не важи само за фейса.

Ето ви я безплатно, щом не знаете как.
https://archive.ph/pQ6Vt

# 683
  • софия
Скрит текст:
Какво толкова странно има в партия "исторически парк" - по същия начин партия "защо тръбата е цяла" влезе в предишен парламент.
Не знам коя е тази партия: "защо тръбата е цяла", но ако ти не виждаш нищо странно да влиза партия за която много хора чуват за пръв път и е била под радара на всякакви социологически проучвания, е добре да си преразгледаш критериите.

За какви "критерии" въобще говориш или сбърка думата?
Държавната телевизия още с политическата кариерка на хекимчето показа, колко е обективна. Мисирките не са там за да разследват и информират, а да обслужват.
Нормалната журналистика е платена, май "Капитал" беше 30 лв месечно, с право да се чете една статия безплатно или повече с ВПН, a с прост сайт за архивиране се чете безплатно всичко.
Статията на Капитал беше пусната тук ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ.

Вчера беше пусната отново, и някой, незапознат с възможностите на архиваторите, написа, че не обичал платено съдържание. Като ползваме само безплатно, значи ние сме стоката, която продават, и това не важи само за фейса.

Ето ви я безплатно, щом не знаете как.
https://archive.ph/pQ6Vt

Както и това:

Всичко е отпреди изборите.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2024/05/27/ … htu_istoricheski/
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2024/04/30/ … richeski_park_se/
Подготвянето на подобни материали изисква време, а от около година постоянно излиза информация.

Понци, Монци, ДАНС, ала-бала и накрая ги изпраха в Парламента.

# 684
Ами четете история.При слаби партии,липса но лидери,корупция и бедно население идват фашизирани военни формирования.Справка-Хитлер

# 685
80 хиляди гласа и си в парламента на заплатка без дори да се изисква нещо от теб освен да говориш глупости по подкасти в ютуб.
Още ли има евтини кебапчета в парламенталното кафене, това си е солидна мотивация. И да правят клипчета с мукбанг вместо да гледаме тия скучни парламентарни дебати.

# 686
  • софия
Четем, четем, исторически документални филми гледаме. Тези, които гласуват за подобни формации не го правят и нямат капацитет да ги осмислят. Както и тези, които съвсем съзнателно ги торят.

# 687
  • Пловдив
Христо Иванов не напуска политиката, щял да работи за връщане доверието в ДБ, щял да се посвети на семейството си и на партията си Simple Smile

Звучи като изказване при пенсиониране. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 17:32 от marzeliva

# 688
Ами четете история.При слаби партии,липса но лидери,корупция и бедно население идват фашизирани военни формирования.Справка-Хитлер
Ми иначе ще дойдат либералите, чети какво пише в темата.

# 689
Попаднах на някакви статии , че всички се гласят за опозиция.
Този от Величие , този от Възраждане. Корнелия иска да посочва експерти с нейните 19 депутати и така.
С две думи. Наздраве на Главчев.
Българите имат хубава приказка, че временните неща са най трайни.
Ще си караме със служебни, няма проблем.
Само едно се чудя, защо ще правим пак избори есента, като пак всички ще искат да са опозиция ...
Такъв с над 70 депутати вече трудно ще видим, само тройни и четворни коалиции може да управляват.

Общи условия

Активация на акаунт