Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 783
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Демократите на света. Ще видим, де, нека им дадем време са се изявят в НС и да ги анализираме.

# 301
Вот в чужбина  за депутати- данни към 01:00 часа на 10.06.2024 г. при обработени 17.17% СИК протоколи

ДПС -  15 166
ПП-ДБ  - 1429
Възраждане - 988
Герб - СДс - 821
Величие - 480
ИТН - 420
Център - 240
МЕЧ - 190

# 302
  • София
Величие бяха лансирани от Киро Брейка. В наши дни ЮТуб и Интернет са силни платформи за всеки, който знае какво прави. А Брейкът си има добра аудитория, особено сред младите. Ясно ми е защо тук не сте ги чували - градската десница, дето няма и 10% от населението, има един проблем /проблем за нея, не за останалите/ - общува само със себеподобни и се капсулира. Други като мен са чували за Величие, и за МЕЧ са чували, и за Център, че дори за Единение. Колко ли от тези имена не са ви известни? По-назад в темата Лордът показа и друг проблем - не следите нищо повече от така наречените големи телевизии в БГ. Отдавна светът се информира чрез Интернет, а не в БНТ, БиТиВи, Нова и т.н.

Нищо странно няма в това, че хора, които са капсулирани и общуват само с и без това не многото си на брой сподвижници са пропуснали новаците. Няма нищо странно в това и, че хора, които гледат само големите родни телевизии не знаят за тая партия. А още по-малко е странно, че хора като мен, които общуват с широк кръг хора /дори и с такива като вас чрез форума/ са ги чували.

Странно е, че почнаха приказки как някой си бил плащал за тия новите и даже вече бяха изкарани руски проект /бързи сте, няма шега/. Говори се и колко ниска била избирателната активност - не е паднала драстично от предишните избори, че да я ползваме като оправдание. Ако ви се прииска да научите какво става в България, аз ще съм наоколо! Тъкмо да чуете това, което в средите на градските десни няма как да чуете, защото те не знаят нищо по въпроса.

# 303
Величие бяха лансирани от Киро Брейка. В наши дни ЮТуб и Интернет са силни платформи за всеки, който знае какво прави. А Брейкът си има добра аудитория, особено сред младите. Ясно ми е защо тук не сте ги чували - градската десница, дето няма и 10% от населението, има един проблем /проблем за нея, не за останалите/ - общува само със себеподобни и се капсулира. Други като мен са чували за Величие, и за МЕЧ са чували, и за Център, че дори за Единение. Колко ли от тези имена не са ви известни? По-назад в темата Лордът показа и друг проблем - не следите нищо повече от така наречените големи телевизии в БГ. Отдавна светът се информира чрез Интернет, а не в БНТ, БиТиВи, Нова и т.н.

Нищо странно няма в това, че хора, които са капсулирани и общуват само с и без това не многото си на брой сподвижници са пропуснали новаците. Няма нищо странно в това и, че хора, които гледат само големите родни телевизии не знаят за тая партия. А още по-малко е странно, че хора като мен, които общуват с широк кръг хора /дори и с такива като вас чрез форума/ са ги чували.

Странно е, че почнаха приказки как някой си бил плащал за тия новите и даже вече бяха изкарани руски проект /бързи сте, няма шега/. Говори се и колко ниска била избирателната активност - не е паднала драстично от предишните избори, че да я ползваме като оправдание. Ако ви се прииска да научите какво става в България, аз ще съм наоколо! Тъкмо да чуете това, което в средите на градските десни няма как да чуете, защото те не знаят нищо по въпроса.

На предните  парламемнтарни  избори беше 40 процента, сега е малко над 30. Това е огромна разлика.

# 304
Пф, депресирате ме. Започнах да се моля да формират правителство, дори да е далеч от вижданията ми за такова, стига да запазим някакво ниво на нормалност.

И ако още някой милионер в евро започне да ми милее за лева - ще ми гръмне главата.

То истинският проблем с прословутото запазване на лева, е че не се губят мръсните пари в страната. Всеки който е натрупал някакви незаконни чували с пари, при приемането на еврото, има прост избор. Или да иде в банката където да ги трансформира в Евро, ама така не може да останат на тъмно, или да отидат в канавката, при приемането на еврото, и язък за незаконната дейност с която са придобити. Та мисълта ми е, че има и чисто прагматични подбуди да се гласува за партии като Възраждане, Величие и тем подобни антиевропейски борци за свобода от либералният терор, (щом Киро Брейка бил виден политик от тая партия, значи ми е ясна тая партия). Аз между другото дори споделям някои от техните тези, аз също съм против пълната електронизация на разплащанията и премахването на кеша, защото това би дало огромен контрол на държавата върху всеки един от нейното население, способността и по всяко време да нулира икономически всеки неин гражданин, ако примерно е политически опозиционен активист. Това е плашещо, силната държава е плашеща за всеки либерал по душа, какъвто съм аз. Но по въпроса за еврото, айде у лево, не е длъжно обществото да се съобразява със стремежа на разни престъпни и корумпирани елементи, да си запазят използваеми мръсните пари.

# 305
  • София
Михайлов имал проблеми с Прокопиев, а сега - тишина. На страницата му имало информация. Интересни, трябва утре да я видя тази страница.
Иначе всеки мислещ човек не би трябвало да разчита за информация на трите големи телевизии, това мисля и малките деца го знаят, но пак се случват пропуски, особено ако поредните избори не са ти кой знае какъв приоритет.

# 306
Бягайте, докато още може!

# 307
Първоначално изявлението на ПП ДБ:"ще бъдем опозиция " как го тълкувате с оглед на националистическите вълни в Европа и България  /3  проекта вече  са в Народното събрание/, войната в Украйна и явната намеса на Русия на Балканите-ситуацията в Република Сръбска в Босна и Херцеговина,  Северна Македония, у нас ?
Малко ми изглежда като ситуацията през XIV в. -не е важно, че османските турци ще се установят във Византия,  важното е венециански и генуезки кораби да не са в Константинопол.
Всъщност какво целят ПП ДБ? Всички заедно да прегърнем мечката от тайгата и да променят курса на ориентацияв геополитиката? Защото това ще стане.

# 308

Кой е Киро Брейка? Колко ли хора от гласувалите  30% са го чували. Може би Брейкът знае по-добре. Показа ли се, не успях да гледам.
За МЕЧ, Център, Единение съм чувала.
Ще питам 6 годишната ми дъщеря за тубата, дали е гледала Брейк и да я пратя нея да гласува следващия път.
Може и за Спайдър…..
Смешно е, така не се влиза в НС, пък каквото искаш обяснявай

# 309
Добър вечер. Хора, аз съм малко в шок и притеснена. По принцип съм дясно настроена, от години гласувам съобразно това. Не харесвам тикви, възрожденци, популисти, комунисти и т.н. и не си търся нов месия. Нормално имам разочарования, но отчитам обстоятелствата, гледам с разум и по-малко емоции, та с резерви гласувам отново за кандидат с преференция.

Таа гледам какво се очертава, опитвам да преглътна реалистичната конфигурация и да се настроя за някакво правителство като необходимо и по-малко зло. Е тия Величие са ми най-голямото притеснение на хоризонта, дано не влязат, но май късно. В онзи край съм близо, знам за Исторически парк чела съм и гледала тоя Ивелин, колкото да съм с адски противно усещане за цялата схема. Чак нямам желание да посещавам парка дори да е готин.  Влизам в Ютуб основно за музика и конкретни видеа, но не следя медии, явно много други го правят или просто им излизат техни клипове нз. Във ФБ ми наизлиза преди 1-2 месеца спонсорирана невинна страничка Красиво Ветрино с послания тип "прекрасното място съхранило българщината" /ще се разплача/, усетих се че е нещо тяхно и хикса. Не съм в балон, но нямах идея, че тия идват с партия! Но ето оттук оттам,  умел иновативен пробив до правилен таргет достатъчно хора. Извод, с много пари или не, по-успешна кампания от на много от големите. Даже и от на Възраждане, понеже те май с абсолютен брой гласове са надолу, а тези влизат от раз.  На всички десни либерални и т.н. им куца ПР-а с разочарование го казвам, ограничена аудитория, много подценяват  дигиталните платформи, омайващия патриотизъм и профила на малките населени места. 

По БНТ ме хванаха тръпки от тези двамата, звучат уж по-обрани дипломатични, но много по-коварни от КК, плашещи са ми. Кара се на водещия за медийната политика, в парламента ще почвали промени щели да зададат нов тон на работа??! Дано няма нови избори, че тия ще наберат още инерция. Не изключвам подобни явления да дърпат гласове не само от други партии, ами и от негласуващи. Тоест може да нарастват не за сметка на Възраждане = двете заедно да качват общия си резултат и тежест в парламента. По-добре НЕ, че не ми се мисли.

# 310
https://results.cik.bg/europe2024/rezultati/32.html

и лека ви нощ.

За МЕЧ, Център, Граждански блок/Справедливост за България,  съм чувал. Но за Величие - не.

# 311
И аз така, за всички тях бях чувал и знам кои са, с очакване че никой от тях няма да влезе в парламента още преди изборите, както и стана, ама за съществуването на Величие, които влизат от воле в парламента, научих преди няколко часа. Още не ми го побира главата. Защото става дума за не малко българи гласували за тях. При 30% активност това са ти 2 000 000 избиратели, 1% процент е 20 000, т.е. около 100 000 са гласували за партия дето аз разбрах че съществува чак след изборите. Това още не ми го побира главата, как се случи в 21 век, когато има пълна липса на цензура, и пълна свобода на информацията, и тя не е ограничавана от никого, освен от самите нас, което всъщност е проблема. Grinning

Цитат
Кой е Киро Брейка? Колко ли хора от гласувалите  30% са го чували. Може би Брейкът знае по-добре. Показа ли се, не успях да гледам.
За МЕЧ, Център, Единение съм чувала.
Ще питам 6 годишната ми дъщеря за тубава, дали е гледала Брейк и да я пратя нея да гласува следващия път.
Може и за Спайдър…..
Смешно е, така не се влиза в НС, пък каквото искаш обяснявай

В днешният свят по всякакъв начин се влиза. Щом са там, какво значение има как са влезли. Успяха под радара на голяма част от обществото, аз като гледам как всички медии са в шок от тяхното съществуване, май не само градската десница, си общува само със себе си. Но феномени факт. Аз дето ползвам телевизор само за спорт, за всичко останало се информирам от интернет, до преди няколко часа не знаех за тяхното съществуване. Т.е. не е вярна тезата че информиращите се от телевизиите не знаят за тях, защото се информират от телевизиите, а не от интернет. Не, проблема е друг. Свободният достъп до информация без редактор, при това и безплатен, който предоставя интернет, защото ние сами сме си редактори, води на практика до неинформираност. Пълната свобода на информацията, парадоксално води до нейното ограничаване до определени кръгове по интереси само. Защото когато имаме свобода какво да научим, ние научаваме по малко, понеже самоограничаваме до това за което ни е интересно да четем, гледаме. Това е разликата между ерата на интернет и завинаги загиналата ера на печата като основен източник на информация. Там има редактор който подбира информацията, не я подбираш ти, и ако не представи пълната и точна информация за света, ти няма да купиш неговият вестник, ще купиш конкурентният. Аз сега как да се сърдя примерно на някакъв бездушен алгоритъм из фейса, Ютуб, че не е действал като независим от мен редактор, и за това не ми е показал какво се задава на хоризонта.......Grinning

# 312
  • София

На предните  парламемнтарни  избори беше 40 процента, сега е малко над 30. Това е огромна разлика.

Под 10 процента било огромна разлика? Това са 8,94 процента или под 1/4 от ония 40% /ако и там не си закръглил като с "малко над 30%"/. Ако на това ще викаме огромно, не знам какво трябва да правим с по-големите суми.

Ето и бърз пример как се правят внушения /взето от скъпата ни родна преса/:
Цитат
За сравнение на изборите през 2023 г. избирателната активност е била 27,7% към 16 часа. Днес, 9 юни, към 16 часа избирателната активност бе 20,44% (1 347 573).Така спадът в активността е 7%.

Това твърдение на родна медия пропуска факта, че навън беше ужасяваща жега и много хора, в това число и аз, просто нямахме желание да гласуваме преди 16 часа. И съответно игнорира факта, че на предходните избори условията не са били съвсем същите. Ето така се лансират нелепици и после върви се обяснявай!

Каса дел Сол, казах го, ще повторя: Интернет е изключително силна платформа за всеки, който може да я използва. Въпросният типаж има 123 хиляди последователи само в ЮТуб. 123 хиляди човека само там! И тук броим само тия, дето са се осмелили да натиснат лайк бутона, защото вероятно има и такива, които не са последователи, но също следят творчеството му. Последователите му да са споделили с приятели и роднини, да са поразнесли инфото и извън групата си. Във Фейсбук бройката се повишава с едни 40 и няколко хиляди човека. Това е само върха на айсберга, казано метафорично!

# 313
Не е въпрос на лайкове и информация.
Например Божков направи доста по-силна кампания и е много по-разпознаваем ,  дори и с негативно. А тези  Величие как се появиха. Кой ги финансира

Някой се ги вкара, ще се разбере защо.

# 314
Какво толкова странно има в партия "исторически парк" - по същия начин партия "защо тръбата е цяла" влезе в предишен парламент.

На фона на всичките българи, които нямали за кого да гласуват и гордо се хвалят че не гласуват -  ДПС заслужаваха да имат повече депутати след всички инвестиции в автобуси и безплатни билети.

Единственото, което за  мен беше положително (като бивш избирател техен)  - "зелените" да изтекат в канала, а единственото, което ме изненада неприятно, че оня труп пак влезе в парламента.

Общи условия

Активация на акаунт