Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 408
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 930
Моделът Борисов означава работа и изпълнени обещания. Затова и на тези избори сме първа политическа сила.
Това е вица на деня. Не се сдържах въпреки, че ще ме затрият.
Постът е саркастичен. Blush
Предполагам.
цитирам пост на самия победител на изборите и надявам се наш бъдещ премиер.

# 931
  • Варна
Какви са изискванията за създаване на партия?

# 932
Скрит текст:

Не е проблемът в самото вдигане на осигурителния праг, а че се прави преди да се свърши друго, по-важно нещо.
Имали примери за "изсветляване" - ми и аз имам за такива, дето минаха на черно.
И моля ви се, тези, на дето все друг им виновен да не обвиняват в същото останалите. Като си влязъл да бориш корупцията би трябвало това да правиш. А точно с тея, с които се оправдавате, ПП бяха в коалиция. Смешно звучи вече.
А, дойдохме на темата за изсветляването. Като опитаха да изсветлят сивият сектор, тука помниш ли какво се случи в темата или не помниш. Аз много добре помня. Копието на закона на САЩ за изсветляване на сивият сектор, каква беше реакцията тука, да получиш 10% от сумата която е била укрита от държавата, ако помогнеш за разкриването и. Такъв е закона в САЩ, и е работещ. Откакто са го въвели разкриваемостта е скочила в пъти, не в проценти. Тука се изля такава помия, от същият лагер, дето днеска пита що не разкриха сивият сектор. Ми щото народа не иска, за това. Той ако искаше да няма сив сектор, нямаше Герб и ДПС, да са първите две сили, които успешно спряха закона....... Моля ви се, малко ограмотете се, кой като управлява, какво се е опитвал да направи, и кой какво е спрял.

Не съм била активна в темата тогава и ако може да не ме причисляваш към разни лагери, ако може.
Очевидно не стана ясно какво се опитвам да кажа - не смятам, че е сериозно да се обявяваш за борец срещу мафията, когато си в коалиция с тези, които по ваши думи са мафията. И спират подобни закони. Ми естествено, че ще ги спират, това учудва ли някой? Забравих, от ПП по дефолт са вечно изненадани.
Наистина не мога да разбера, очевидно разбирате какви са ГЕРБ, но симбиозата между тях и ПП не ви отблъсна.
Продължавате да не харесвате ГЕРБ, но ПП ги харесвате, въпреки че излъгаха за толкова неща и оставиха избирателите си разочаровани, както е видно от резултатите.

# 933
Осигурителният праг се вдига всяка година, и о шок, боммба, даже още по времето на ГЕРБ. Дайте нещо друго.
Не се е вдигал всяка година.
И умело не успявате да вникнете в проблема - нека вдигат пустия осигурителен праг, но защо не се направи нещо по въпроса със сивия сектор?
Имам чувството, че последните 2 години все повече просперира, докато малкият и среден бизнес продължава да бъде смазван. Колко хора около мен си затвориха бизнесите, защото не можеха да оцеляват. Налагаше се да шмекеруват, само и само ако искат да съществуват. За печалби не говорим.
за справка - КСО. Това работя, та няма нужда да вниквам.
Максималният осигурителен доход не се дефинира в КСО, а в бюджета на държавата.

# 934
  • София
не знам какво не му харесвате на ДПС. Хората са последователни евроатлантици и уважавани членове на Европейският либерален алианс към членство в който са се запътили и ПП.
Вдигането на осигурителният праг е административна мярка , характерна за лявото упралнеие, но тука се адмирира от хора ултимативно определящи се като десни.
и за да е ясно на последните четри избора не съм гласувал.

# 935
Аз пък не мога да разбера какъв е проблема с вдигането на осигурителният праг. Ми нали като остане някой без работа, колко ще получава от държавата зависи от това колко е бил осигурителният праг. Обаче си е вярно че ППДБ са леви, щом хората с високи доходи негодуват от тяхното управление.

Де да беше така наистина. Има таван за това - може да взимаш 3-4-5000лв или повече, но ако останеш без работа ще взимаш максимум 2000. Максималният праг е 3500 в момента (нали?), но максималното обезщетение е 2000 (грубо). Подобно е и със здравните осигуровки - може да си платил 50лв, може и 500, накрая ще получиш едно и също. И тук е голямото противоречие според мен - ако плащам три пъти повече осигуровки, редно е да имам право на три пъти по-голямо обезщетение.

# 936
Не съм била активна в темата тогава и ако може да не ме причисляваш към разни лагери, ако може.
Очевидно не стана ясно какво се опитвам да кажа - не смятам, че е сериозно да се обявяваш за борец срещу мафията, когато си в коалиция с тези, които по ваши думи са мафията. И спират подобни закони. Ми естествено, че ще ги спират, това учудва ли някой? Забравих, от ПП по дефолт са вечно изненадани.
Наистина не мога да разбера, очевидно разбирате какви са ГЕРБ, но симбиозата между тях и ПП не ви отблъсна.
Продължавате да не харесвате ГЕРБ, но ПП ги харесвате, въпреки че излъгаха за толкова неща и оставиха избирателите си разочаровани, както е видно от резултатите
.
Да кажа и аз като някои други потребители в темата - Герб сами по себе си ме отблъскват повече, а симбиозата между тях и ДПС много, много повече от симбиозата им с ПП Simple Smile
Неведнъж гласували за ППДБ сме казвали, че имаме резерви към сглобката и че не примираме от радост. Но да, в случая лично аз съм избрала по-малкото по моите критерии зло. Подобно на много други.
Така че взаимно не се разбираме и всичко е точно.

# 937
не знам какво не му харесвате на ДПС. Хората са последователни евроатлантици и уважавани членове на Европейският либерален алианс към членство в който са се запътили и ПП.
Вдигането на осигурителният праг е административна мярка , характерна за лявото упралнеие, но тука се адмирира от хора ултимативно определящи се като десни.
и за да е ясно на последните четри избора не съм гласувал.

Не, не се харесва. Имам поне 10 поста по темата с яростна критика срещу левичарските бюджети на Асен Василев. Знаеш ли кое е по-зле от тях? ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП, ИТН и Величие. В икономиката всичко опира до trade-offs. Жертваш едно, за да получиш друго. Това важи за всичко, апропо.

И да, трудно ми е да преглътна бюджетите на АВ, но още по-трудно ми е да преглътна мутро-клептокрацията на ГЕРБ и ДПС.

# 938
  • Берлин
А на мен ми е интересно защо не си гласувал/а.
Refrenolog, ако решиш да споделиш.

# 939
Скрит текст:

Осигурителният праг се вдига всяка година, и о шок, боммба, даже още по времето на ГЕРБ. Дайте нещо друго.
Не се е вдигал всяка година.
И умело не успявате да вникнете в проблема - нека вдигат пустия осигурителен праг, но защо не се направи нещо по въпроса със сивия сектор?
Имам чувството, че последните 2 години все повече просперира, докато малкият и среден бизнес продължава да бъде смазван. Колко хора около мен си затвориха бизнесите, защото не можеха да оцеляват. Налагаше се да шмекеруват, само и само ако искат да съществуват. За печалби не говорим.
за справка - КСО. Това работя, та няма нужда да вниквам.

Максималният осигурителен доход не се дефинира в КСО, а в бюджета на държавата.
И не се е вдигал всяка година, пак да напиша. Може да се провери. Ама всеки си знае своето.

Little Queen, 3750 е в момента... Нали го вдигнаха пак тази година. И е точно така за безработицата, за съжаление - има таван. При майчинството също. Абсурд си е. Поне това да бяха оправили като го вдигнаха.

# 940
За две години лявото управление на ППвдигна макс. Осигурителен доход със 750 лв. Преди това по 4 години не мърдаше, беше 3000 лв.

https://kik-info.com/spravochnik/maksimalen-osiguritelen-dohod.php

# 941
Това, че някой подкрепя дадена партия означава, че тя е най-близо до неговото мислене, а не че одобрява на 100% всички нейни действия и членове. Без генерализации, ей!

# 942
Да сме честни, вдигнаха и тавана на пенсиите, не само осигурителния доход.

# 943
Пише осигурителния праг, а не максимален осигурителен доход. Различни неща са.

# 944
  • София
А на мен ми е интересно защо не си гласувал/а.
Refrenolog, ако решиш да споделиш.

първо смятам, че в сегашният си вид пропорционалната система е изчерпана. реално гласувам за да потвърдя избора на някоя партия, като великодушно ми е дадено правото на една преференция с куп условия. При многомандатните райони реално не знам за кого персонално съм гласувал, кой конкретно е моя депутат, а колективната отговорност, винаги прекрива колективна безотговорност. И въпросният депутат след като бъде избран, го интересува едиствено да е послушен за до го сложат в листите и следващите избори, развитието на избирателният му район му е безрализчно защото на следващите избори могат да го поставят където и да е. Надали в България има човек който може поименно да избори многомандатните депутати от района му.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 00:19 от Refrenolog

Общи условия

Активация на акаунт