Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 494
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 035
Само че има един (математически) парадокс. Колкото повече хора гласуват,толкова по-малко важи вотът на отделният човек. Тоест,при демокрацията винаги гласува тълпата...

# 13 036
„Галъп“: 50% от българите биха избрали страната да е част от ЕС и НАТО, а 17,1% - с Русия и Китай. Данните показват, че при най-младите убеждението, че мястото на България е в ЕС и НАТО, достига до над 70%"
Не мога да повярвам 😮
Галъп са купени,спонсорирано,платено проучване,мхм.

# 13 037
  • София
Кое ти се вижда невярно, Морана? На мен ми звучи като така да е.

# 13 038
решенията се взимат от мнозинството от гласувалите /или от техните представители.
На последните парламентарни избори в Кибудайни при 100 процента избирателна активност гласовете между партиите преминали 4% бариера се разпределят така
- Партия Кибу 920000
- Партия Дайни 998000
- Партия Ибудай 82000
Местата в парламента са 240 и се разпределят по Хеър. При така получените резултати партия Кибу получава 110 места, партия Дайни 120 места и Ибудай 10 места.
При преговори за правителство се постига споразумение за съвместно управление от Кибу и Ибудай

В задачата се пита, как така представителите на мнозинството от гласоподавателите не управлява, а е длъжна да се съобразява с прищевките на две малцинствени групи?
Има и една още по-забавна задачка при същите изходни данни

# 13 039
Кое ти се вижда невярно, Морана? На мен ми звучи като така да е.
Бзкм се.

# 13 040
  • София
Не мога да повярвам, че с толкова текст се търси отговор на задача за първи клас.
Е ли 2 + 9 повече от 10 🙃 Не е ли 🙃

# 13 041
Скрит текст:
решенията се взимат от мнозинството от гласувалите /или от техните представители.  Никой не спира негласувалите да гласуват.
Щом не са гласували това е тяхно право, но те не бива да се сърдят, че избора не е съобразен с тях. Честно казано за мен не е нормално, че се иска пълно единодушие и един човек може да те блокира. Навсякъде масово се избира или по волята на половината плюс един глас, или евентуално - на три четвърти.

Мама Нана, никой не твърди че всичко е правилно, но щом си влязъл в клуба ще се съобразяваш с мнозинството и ще изпълняваш неговите решения. Имаш правото да гласуваш - включително и с "Против", имаш правото да напуснеш, но ако се вземе решение и ти си вътре трябва да изпълняваш.
Това го казах по напред. Щом си в съюз приемаш неговата политика, независимо дали ти е добре или не, но постоянно да ми се повтаря/вменява колко всичко е добре и извън този съюз, всичко е мнооого зле и или сме загубени, или Русия ни завладява, ми идва повече.
И стига с това напускане, пращане в други държави и т.н. Несериозен аргумент, показващ липса на друго.

Не знам кой твърди че всичко е добре. естествено, че си има минуси, но плюсовете надделяват
Ще цитирам Чърчил "Демокрацията е нещо много лошо, но по-добро засега не е измислено"
А че извън ЕС нещата са доста по-зле е видно. Изключението са САЩ и донякъде Китай, но САЩ е партньор на ЕС и икономическа суперсила, а Китай е с милиардно население и не оценяват реално труда си.

Напълно сериозен аргумент си е. Когато не ти допада политиката на групата, към която си съпричастен, а няма как да я промениш - напускаш и отиваш там където ценят мнението ги. Когато си част  от една група обаче, изпълняваш решенията на мнозинството. Да, можеш да имаш собствено мнение, да може да глусаваш "против" но вземе ли се решение го или  го изпълняваш или напускаш групата. Правото да напуснеш също е вид свобода.

Обратното би значело групата да се съобразява с един-два индивида.

# 13 042
Не мога да повярвам, че с толкова текст се търси отговор на задача за първи клас.
Е ли 2 + 9 повече от 10 🙃 Не е ли 🙃

В политиката 1+1 не винаги  прави 2. Ако беше математика социолозите нямаше да са толкова често изненадани напоследък.

# 13 043
решенията се взимат от мнозинството от гласувалите /или от техните представители.
На последните парламентарни избори в Кибудайни при 100 процента избирателна активност гласовете между партиите преминали 4% бариера се разпределят така
- Партия Кибу 920000
- Партия Дайни 998000
- Партия Ибудай 82000
Местата в парламента са 240 и се разпределят по Хеър. При така получените резултати партия Кибу получава 110 места, партия Дайни 120 места и Ибудай 10 места.
При преговори за правителство се постига споразумение за съвместно управление от Кибу и Ибудай

В задачата се пита, как така представителите на мнозинството от гласоподавателите не управлява, а е длъжна да се съобразява с прищевките на две малцинствени групи?
Има и една още по-забавна задачка при същите изходни данни
Само че в Кибудайни не се гласувдали 100 процента, а 30, т.е. не е коректно да даваш 100 процентна извадка.

Гласовете на негласувалите не се взимат предвид
Това  - първо.
Второ ти говориш за управление на страна, а аз говорех за волята на мнозинството. В момента има мнозинство в комисиите, и то се сформира от няколко различни групи, обединени по интереси. Никъде не съм казал, че мнозинството се състои от една партия.

А простият отговор на въпроса ти е, че няма мнозинство. Има победители - мнозинство няма. Съществуват просто мнозинство (51 процента), квалифицирано мнозинство (75 процента) и сложно мнозинство (100 процента). В момента няма никакво мнозинство, способно да съгради правителство. Това че има победители не ги прави мнозинство.

# 13 044
Няма нужда да смятате. При 20 % активност, пак ще управлява Пеевски, държи всички.

# 13 045
За какво ли ги държи😀

# 13 046
  • София
За какво ли ги държи😀

За "семейните бижута".

# 13 047
  • софия
Да не се чудите защо не ни приемат в Шенген. Все същите мут**, все същите номера да не ни приемат и нашите фирми да вземат европейски пари.
Финансирането е европейско и е насочено към техническо оборудване, което цели да обезпечи сериозен контрол на всички европейски митници, с особен акцент към външните граници на ЕС, каквато е и България. В проектната документация, по която България получава безвъзмездно финансиране, има изрично указание да се проведе прозрачна обществена поръчка.
Имало е започната обществена поръчка за закупуване на правилното оборудване по указанията на ЕК, която впоследствие е била обжалвана от КЗК и с решение на ВАС е била прекратена.
И
"България отмени публична обществена поръчка и премина към пряко тайно договаряне с неизвестна фирма."

Найс, два пъти найс.
https://offnews.bg/politika/radan-kanev-seriozno-naprezhenie-v-b … Z09CH3HNhm4jQF1Dw

Ох, и евроатлантиците ни са все същите от поне 15 години. Същите, които строиха Балкански поток.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 15:50 от zvаnchе

# 13 048
  • Варна
С тези гърмящи батерии няма ли да се срине пазара на ел автомобили?

# 13 049
  • Буркина Фасо
С тези гърмящи батерии няма ли да се срине пазара на ел автомобили?
той се е сринал.  цените им паднаха доста. Германия е зарината с нови автомобили към които никой не проявява интерес. започнали са съкращаване на работници.

Общи условия

Активация на акаунт