КАРТИ ТАРО - ТЕМА 33

• 28 450
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
В момента не съм нареждала карти, задавам въпроса, защото много често ми излиза тази карта, даже почти винаги. Сега даже нямам карти при мен. Но въпросът ми е дали има бъдеще в отношенията с този мъж и дали има някакви чувства.
Както се вижда съм съвсем, съвсем нова в материята. Ако има практика някой да подрежда карти за друг с конкретен въпрос, ще съм благодарна на съдействие.

Всяка карта има смисъл в подредбата и зададения въпрос.

# 241
  • Sofia
Преди малко си изтеглих ПЧ в права позиция /Паж Чаши/.
Въпросът ми беше как мога да подкрепя правилно съпруга си в желанието му да намали бирата, която приема всеки ден.
Според вас какво може да бъде тълкуванието на тази карта в този контекст?
П.П. И аз, и той сме Риби. Но сме големи хора вече /в смисъл Крал и Кралица/.
Нямаме общо дете. Аз имам син от първия брак, Лъв, на 20 години.

# 242
Въпросът ми беше как мога да подкрепя правилно съпруга си в желанието му да намали бирата, която приема всеки ден.

Това, че сте големи хора не означава, че сте Крал и Кралица. Може да сте и рицар и паж. Картите показват архетипове, поведение и характер, а не години.
Това със сина също няма абсолютно никакво отношение към въпроса.
Разберете какво е емоционалната зависимост, която бирата му дава? Какво компенсира тя като емоция? Най-вероятно липса на любов в детството или му пресъздава приятно чувство.

Паж чаши-  Емоционален, чувствителен, състрадателен, подвластен на желания и настроения млад човек или дете.
Картата служи като насърчение да се приемат нови емоционални преживявания.Тя подсказва колко е важно да се вслушваме във вътрешния си глас и да изследваме сферата на емоциите с любопитство и откритост. Паж чаши символизира началните стъпки към емоционалното разбиране и радостта от откриването на богатството на вътрешния свят на човека.

Предложете му полезен заместител - моркови в лимон например, защото може да се е превърнал в механичен навик да си слага нещо в устата, много често се случва при пушачите.
Може да му е скучно и да си търси опиянение Simple Smile

# 243
Здравейте!

Чета ви от много време и съм научила много от вас. Най-после се престрашавам и аз да напиша нещо и да потърся съвет.

Изтеглих карти по 2 въпроса (видях, че в по-предишен пост бяха теглени карти за същите въпроси и понеже съм в сходна ситуация реших и аз да пробвам):

1) какво ще се случи с мен ако остана да работя на сегашната ми работа - обесеният (обърнат), четворка мечове и императорът (с пояснителна карта петица чаши)

2) какво ще се случи с мен ако започна да си търся нова работа - луната, дяволът (обърнат и с пояснителна карта крал пентакли) и императрицата.

Оставането ми на същата работа го тълкувам като застой, монотонност, липса на развитие заради обесеният. Вероятно ще се вземе решение, което ме касае от мъж с енергията на императорът, но по пояснителната карта 5ца чаши вероятно няма да ми хареса това решение..

Относно потенциалната ми нова работа..ей тука направо ме застреляха картите. Не знам в каква посока да тръгна с разсъжденията. Знам, че такива карти говорят за преодоляване на някаква зависимост, но аз нямам такава. Друго възможно е преодоляване на страхове и съмнения?? Също друго, което ми хрумва е да внимавам да не се изкуша от материалната страна на нещата и да пренебрегна някакви негативи, които в последствие да ми излязат през носа общо взето.. А и тези карти както всичките се големи аркани.. не знам, не знам. Много ще се радвам на вашите интерпретации.

# 244
VelvetWhisper, аз бих се ограничила от гледането с обърнати карти. Според моя опит в повечето случаи при начинаещи и средно напреднали хора, занимаващи се с Таро, обърнатите карти носят повече объркване отколкото ползи.

1) Обърнатият Обесен няма как да е монотонност, а точно обратното. С тази 4 жезли има два прочита според мен. Ако изпитвате някакво неудовлетворение от работата, липса на развитие и прочие, то ще има раздвижване и вероятно прекият Ви ръководител или друг висшестоящ по Императора ще Ви направи някакво предложение или ще се проведе някакъв разговор с него относно някакви промени. Но предимно разочарование ще изпитате по 5 чаши.
Вторият прочит е, че ако имате някакво парти, някакво друго социално събиране с колеги, тиймбилдинг, то там един Император ще Ви донесе разочарование.

2) Според мен по тези карти трудно ще намерите работа, която да удовлетвори паричните Ви критерии. Дявола е и пари, не само зависимости. Този Крал пентакли отдолу само подчертава материалното изражение на картата. Възможно е и съпруг/партньор да загуби пари/работа, рязко да настъпи паричен дефицит при него и да се наложи Вие по Императрицата да поемете основната отговорност. Изобщо по Луната се спуска една тъмнина по отношение на въпроса и ще се наложи Вие да проявите мъдрост и далновидност.
Отделно от това, тук всички основни карти са големи аркани, карти на недвижението, които говорят и за по-дълъг период на развитие, характеризиращ се с повече застой, отколкото движение.

Имам и алтернативен прочит, че бързо ще се освободите от някакви илюзии относно процеса на търсене на работа/ идеята да търсите нова работа/ пазара на труда или нещо свързано с въпроса, и ще поемете контрол по Императрицата. Но пак не виждам бързо развитие.

Все пак, Дявола, подчертан с пентакли, за мен говори за пари и по-скоро залагам на първия прочит.

# 245
Много благодаря за помощта! Точно в 10ката е прочитът Ви! Да, в настоящата ми работа чувствам монотонност и липса на развитие (не само финансово). Силно е възможно да има разговор за промени, да, тъй като фирмата, в която работя е в такъв период в момента.

Относно вторият въпрос - така описано, залагам на това, че проблемът с паричното е в мен. Вероятно имам прекалено високи очаквания от потенциалната ми нова работа, най-вече финансово и ако реша да кандидатствам ще трябва да преосмисля този аспект.

VelvetWhisper, аз бих се ограничила от гледането с обърнати карти. Според моя опит в повечето случаи при начинаещи и средно напреднали хора, занимаващи се с Таро, обърнатите карти носят повече объркване отколкото ползи.

1) Обърнатият Обесен няма как да е монотонност, а точно обратното. С тази 4 жезли има два прочита според мен. Ако изпитвате някакво неудовлетворение от работата, липса на развитие и прочие, то ще има раздвижване и вероятно прекият Ви ръководител или друг висшестоящ по Императора ще Ви направи някакво предложение или ще се проведе някакъв разговор с него относно някакви промени. Но предимно разочарование ще изпитате по 5 чаши.
Вторият прочит е, че ако имате някакво парти, някакво друго социално събиране с колеги, тиймбилдинг, то там един Император ще Ви донесе разочарование.

2) Според мен по тези карти трудно ще намерите работа, която да удовлетвори паричните Ви критерии. Дявола е и пари, не само зависимости. Този Крал пентакли отдолу само подчертава материалното изражение на картата. Възможно е и съпруг/партньор да загуби пари/работа, рязко да настъпи паричен дефицит при него и да се наложи Вие по Императрицата да поемете основната отговорност. Изобщо по Луната се спуска една тъмнина по отношение на въпроса и ще се наложи Вие да проявите мъдрост и далновидност.
Отделно от това, тук всички основни карти са големи аркани, карти на недвижението, които говорят и за по-дълъг период на развитие, характеризиращ се с повече застой, отколкото движение.

Имам и алтернативен прочит, че бързо ще се освободите от някакви илюзии относно процеса на търсене на работа/ идеята да търсите нова работа/ пазара на труда или нещо свързано с въпроса, и ще поемете контрол по Императрицата. Но пак не виждам бързо развитие.

Все пак, Дявола, подчертан с пентакли, за мен говори за пари и по-скоро залагам на първия прочит.

# 246
В момента отново съм в активно търсене на работа (тоест пускам си документите по обяви)
Вчера имах предложение за работа, която не ми допадна обаче и я отказах - 8 жезли (дойде по имейл) Асо Пентакли и 9 пентакли
Днес картите са
Паж мечове Императрицата Слънце
Какво мислите ще получа ли удовлетворяващо предложение?

# 247
Скрит текст:
В момента отново съм в активно търсене на работа (тоест пускам си документите по обяви)
Вчера имах предложение за работа, която не ми допадна обаче и я отказах - 8 жезли (дойде по имейл) Асо Пентакли и 9 пентакли
Днес картите са
Паж мечове Императрицата Слънце
Какво мислите ще получа ли удовлетворяващо предложение?

Хм, какъв точно е въпросът? Вадиш картите с нагласата за карти, свързани с работата или конкретно питаш дали ще има предложение?

Пажът ме притеснява мен. В комбинация със Слънцето и на фона на Императрицата може да си е чист инат от твоя страна. Може някой паж да те подразни, пък ти си Императрица.

Ако пажът се прояви като отдалечена комуникация, може да е предложение, а може и да е удовлетворяващ за теб разговор, че си прескочила даден етап в подбора (Императрица+Слънце=22 -》21.Край +1.Ново начало). Но положителен развой, растеж.

# 248
  • Sofia

Това, че сте големи хора не означава, че сте Крал и Кралица. Може да сте и рицар и паж. Картите показват архетипове, поведение и характер, а не години.
Разберете какво е емоционалната зависимост, която бирата му дава? Какво компенсира тя като емоция? Най-вероятно липса на любов в детството или му пресъздава приятно чувство.

Паж чаши-  Емоционален, чувствителен, състрадателен, подвластен на желания и настроения млад човек или дете.
Картата служи като насърчение да се приемат нови емоционални преживявания.Тя подсказва колко е важно да се вслушваме във вътрешния си глас и да изследваме сферата на емоциите с любопитство и откритост. Паж чаши символизира началните стъпки към емоционалното разбиране и радостта от откриването на богатството на вътрешния свят на човека.

Предложете му полезен заместител - моркови в лимон например, защото може да се е превърнал в механичен навик да си слага нещо в устата, много често се случва при пушачите.

От сърце Ви благодаря за тълкуванието на картата ми! Ще работя в тази насока, предложена ми от Вас. Искате ли да изтегля карта от моите за Вас като желание да върна жеста? Flowers Four Leaf Clover

# 249

От сърце Ви благодаря за тълкуванието на картата ми! Ще работя в тази насока, предложена ми от Вас. Искате ли да изтегля карта от моите за Вас като желание да върна жеста? Flowers Four Leaf Clover

Дааа, ама на лично моля 🫶🏻

# 250
  • там, където ми харесва
Здравейте, един Келтски кръст от мен! Въпросът ми е:Какво ме очаква в любовен план до края на годината?
1.две жезли
2.асо жезли
3.висшата жрица
4.сила
5.умереност
6.колесницата
7.паж мечове
8.десет чаши
9.девет жезли
10.съд

Хвърляла съм и допълнителни карти ,ама няма да ги пиша, че става много сложно. Ако някои проявява интерес да пише ,много ще се радвам. Има доста големи аркани. Аз съм тълкувала кръста за себе си заедно с допълнителните карти , но искам да чуя и вашето мнение!

# 251
Скрит текст:
Здравейте, един Келтски кръст от мен! Въпросът ми е:
Какво ме очаква в любовен план до края на годината?
1.две жезли
2.асо жезли
3.висшата жрица
4.сила
5.умереност
6.колесницата
7.паж мечове
8.десет чаши
9.девет жезли
10.съд
Скрит текст:
Хвърляла съм и допълнителни карти ,ама няма да ги пиша, че става много сложно. Ако някои проявява интерес да пише ,много ще се радвам. Има доста големи аркани. Аз съм тълкувала кръста за себе си заедно с допълнителните карти , но искам да чуя и вашето мнение!
По 2 жезли в момента си на някакъв кръстопът. Имаш някаква чуденка. Но вече знаеш какво решение трябва да вземеш по Асо жезли, дори и да не смееш да си го признаеш. По Силата и Висшата жрица вътре в себе си трябва да намериш сили, за да вземеш мъдрия избор, въпреки че по 9 жезли  имаш някакви страхове да направиш тази крачка. Въздържанието от действия обаче ти пречи и удължава агонията (пак по 9 жезли).

В момента загърбваш някакъв период на неопределеност в любовен план по Умереността. Или е била период на недвижение, преливане от пусто в празно. Това обаче отминава по Колесницата и няма как да го избегнеш. Важното е да утвърдиш вътрешните си убеждения по Силата и Висшата жрица по отношение на верния избор.

По Паж мечове може малкото камъче да приобърне каруцата (в случая Колесницата). Това обаче ще са незначителни и нерелевантни причини. Движението на Колесницата може и просто да предизвика нечие негодувание по пажа, така че картата може да се прояви и в сръдни, обиди, заинатяване.

По 10 чаши може семейството да повлияе или по-скоро да се опита да повлияе. Може да се прояви и някоя баба да може да ти даде акъл (Висшата жрица). Може и да са нечии емоции, които ще се проявят, щом Колесницата потегли. Но не обръщай внимание, това са периодично засилващи се и утихващи емоции. Важното е да не им се поддадеш, за да не те разклатят. Друг прочит е, че ако ти се ограничаваш заради обществени предразсъдъци, че трябва да се изгради семейство, то това е лош съвет за теб. Фокусът ти трябва да е личния интерес и благоденствие, а не чуждите очаквания. Ако съвпадат ок, ако не, избираш себе си.

По 9 жезли също така, ако чакаш някой да дойде иле да предприеме действие към теб, това не трябва да са твоите действия, защото след 9 идва 10 жезли и може да си докараш само повече главоболия. В изображенията на картите има по един човек (изкл. 10 чаши, но тя се отнася за околните), което ми говори, че равносметката за личните ти отношения трябва да е лична и да е насочена към това кое е добро за теб. Страшния съд е кармична карта и ще разчисти сметките. Каквото има да става, ще се случи и не можеш да го спреш.

В обобщение, стремежът е към семейство и семейно щастие, но тук не се обещава стабилност. Има някакви червени флагове, които изискват да се обърнеш към себе си. Картите казват, че трябва да се подготвиш чисто психически и емоционално. Не се фокусират върху външни влияния от трети хора или пък поведение на партньор. По-скоро казват, че предстои неизбежна развръзка и е необходимо да се подготвиш за нея, като си направиш една преоценка, обективно прецениш кое е правилно за теб, защо е правилно, като се абстрахираш от вътрешни притеснения и страхове.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 03:30 от Rebel Rebel (innasn)

# 252
  • там, където ми харесва
Благодаря ти Heart
Много хубав прочит , ще очаквам промените!!!
Това с жрицата може ли да е друга жена? Нали някои път така се тълкува? А също и свекърва.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 07:24 от ~lina~

# 253
Благодаря ти Heart
Много хубав прочит , ще очаквам промените!!!
Това с жрицата може ли да е друга жена? Нали някои път така се тълкува? А също и свекърва.
Не виждам карти, които да подкрепят тълкуване за друга жена. Може и да е възрастна жена - баба, свекърва, някой в семейството по 10 чаши.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 14:48 от Rebel Rebel (innasn)

# 254
Здравейте, чета си аз тихичко само тука в темата и се опитвам да науча нещичко от вас, за което благодаря!
Въпроса ми е - мислите ли че е правилно да питаме картите въпроси, свързани с отношения, когато самите сме страна в тези отношения? Надявам се да се изразявам правилно.
Та аз сто пъти ги питам картите едно и също, все различни карти... Правилно ли е изобщо? Дали картите не улавят моята енергия, надежди, страхове? И по-добре ли би било ако някой друг тегли картите за мен?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт