Страшки от форума - 5

• 51 592
  • 578
  •   1
Отговори
# 405
И това зайче само ли се покатери на леглото?

Между другото, много животни си отмъщават на стопаните за неадекватните грижи точно като акат и уринират навсякъде. Котки и кучета го правят също.

# 406
Е, Как Сийке, заек е, скача. Сами се качват, да.

# 407
  • France
И това зайче само ли се покатери на леглото?
Само да, просто вратата беше забравена претворена.
Цитат
Между другото, много животни си отмъщават на стопаните за неадекватните грижи точно като акат и уринират навсякъде. Котки и кучета го правят също.
Тук нищо не мога да кажа, не съм ù била близка никога.

# 408
Между другото, каквото и да си пишем, със сигурност знам за два заека на приятелки, завършили житейския си път в тенджерата

# 409
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Между другото, каквото и да си пишем, със сигурност знам за два заека на приятелки, завършили житейския си път в тенджерата
По едно време и мъжа ми е имал заек като дете, съдбата му била същата, и той отказва да яде заешко, иначе си е месояден...

# 410
Много хора взимат зайци, модерно е. После ги изхвърлят. Има вече и специална програма Bunny rescue,за бездомни зайци.

# 411
Това за домашни любимци, иначе си гледахме зайци за храна. Ловджии  ги гърмят по гори и ниви дивите. Не е  човек,   ядливо животно  е.

# 412
Отвратително.

# 413
Принципно зайци се отглеждат за това, но ние не обсъждаме ли когато те са в ролята на домашни любимци?

# 414
Ако си вегетерианец - може, но месо се яде. Агънце да не е  по-нормално, ама  ядем. Като дете застанах  пред   агнетата, не давам да се продават, баща ми обеща ,но го продал. За клане.  Месото в магазина е  от животни все пак ,милички  повечето.

Именно това написах, за домашен любимец е предателство. Другото за това се гледа. Те имат и  разлика породите мисля. При натъртване на човек, злополука, веднага се коли заек и   увива в прясно одрана кожа. Може и агне , ако е много   мястото.
 От човека по-жестоко няма.

# 415
Домашния любимец не може да се сравнява с животните, които се отглеждат за месо.

# 416
Всъщност на такава смотана случка със заек дължим най-полезното проучване на тема смърт - швейцарския баща на Кюблер-Рос (автор на петте етапа на скръбта/умирането) я пратил, едва малко дете, да занесе любимия си заек на месаря...
Останалото е история
Тя я разказва в спомените си като най-ужасното и травматично нещо, което е преживяла като дете.

# 417
  • София/Севлиево
Аз също избягвам да ям заешко.И за месо сме гледали,по едно време имахме около 100,татко ги продаваше на пазара за животни,и в къщи колеха,но аз никога не ги ядех.До 2022, когато бяхме на една вила със семейството на сестра ми и зет ми сготви един пълен заек-оказа се че няма нищо друго за ядене и искам не искам опитах (беше като пиле),но едва ли ще повторя...

# 418
Има зайци за тенджери, не стават много за любимци, но има и мини зайчета. Моето беше мини,не смърдеше като големите зайци, имаше си аквариум за нощуване. Не беше уточнено за какъв заек става въпрос в случката.

# 419
Бях купила заек от супермаркета, на мен много ми хареса, нъжа ми каза, че му е сухо месото и не го хареса, синът му отказа да яде заек. Доколкото съм чувала, заешкото месо минава за най-диетично.

Общи условия

Активация на акаунт