Разходите на етап връзка

• 20 447
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Той има жилище тук, в София. А ти не. Как си представяш нещата - той продава това, малкото, и влага парите от него като самоучастие за по голямо, и ти пише половината на твое име, като ти поемаш половината вноска ? Нещо не ми се вярва.

# 76
То това с жилището е много странно по начало. Вие дори не живеете заедно. Едва ли е боксониера. Няма да загинете в двустаен или гарсониера.

# 77
Имам предвид пича да не си търси кой да му помага за вноската за по - голям апартамент, ама само на негово име. Или тя да поема пазаруването, той докато си плаща ипотеката.  Сметкаджия ми се вижда. Той ли говори за деца, или ти, авторке?

# 78
Няма да го продава, иска да го отдава под наем.
А взимането на по-голямо жилище е само при положение, че някой ден се разрастнем като семейство. Това мисля, че го бях уточнила.

# 79
Ако си търсиш някой да ти поема всички разходи то е явно, че този не е твоят, разделяйте се преди да си се набутала с още разходи, не си губи времето, че хубавите и дашни мъже са много малко и бързо изчезват от хоризонта, после остават само дашните и грозните и трябва да правиш компромис.

Не мисля, че авторката му е легнала на гърба и търси някой който да и поема баш всички разходи.
Предвид, че тя плаща доста е ясно това.
Но тя ако иска съквартирант, ще си намери.
Тук говорим за интимни отношения, връзка и евентуално семейство където такива делби са много гнусни.
В такива отношения би трябвало

Прекрасная Василиса, какво влага той няма значение, ако някой иска да участвам в ипотека - ще ми пише името иначе един лев няма да дам.
И принципно за да се изплаща от двама едно жилище, най-малкото брак трябва да има.
А те не са на този етап.

Ох, помня тук една тема имаше за една как наливала пари в негов апартамент, няма брак и тя не фигурира никъде. Ми като няма акъл.

# 80
За нероден Петко е работата. Не ми се вижда нормално да се коментират такива неща и в такива подробности толкова рано.

# 81
  • Тра-ла-ла
За 3 нощувки...може и човекът да не се разгърне в цялата си прелест. Бензинът до там и обратно ще делите ли?!

# 82
Мисля, че нещата в една връзка трябва да се случват спонтанно.
Водили са ме на почивки, но винаги съм поемала част от разходите. Някак ми е било неудобно всичко той да плаща.
В твоя случай с теглене на ипотека не бих бързала.
Вижте първо дали ще си паснете в съвместното съжителство и тогава.
По- скоро гледай, дали не е стиснат ,скъперник, егоист.

# 83
  • София
Аз мисля, че ако имате еднакви доходи,  да кажем средни, не виждам нищо странно да си делите почивка която е планирана съвместно. Странно ми е някак аз да гледам оферти и да ги препращам на мъжа за одобрение и да очаквам той да поеме всичко. Тук по скоро ми е странно, че темата е зачекната по някакъв начин, по който е смутила авторката, явно няма съглсуване в очакванията. Също, че тя е предлагала по-скромни варианти за екскурзията, той по-луксозни и някак като се е избрал неговия вариант, той я пита ще си поеме ли част от хотела...не знам, нещо ми се струва, че няма добра комуникация и че всеки опипва почвата с някакви такива сондажи, но всъщност само изглежда странно в очите на другия. Това че авторката поема чистене и готвене, ми се струва грешка. Така като считам че разходите могат да се делят между двамата (ама без счетоводни тефтери още в началото на свалката), така считам, че и домакинските задължения трябва да се делят.

# 84
Бензин до сега не сме делили.
Иначе аз не съм имала намерение да лягам на неговия гръб, нормално е той ако плати нощувките, аз да платя примерно в ресторанта, шезлонги, нещо такова. По натам аз пък мога да платя някоя екскурзия, фенка съм на екскурзиите и даже обмислях такава, която аз да поема примерно есента.

А за жилището изобщо не го и коментирам, защото най-малкото не сме заживяли заедно, не сме тръгнали да купуваме, просто сме си го говорили. За деца не напъвам, нито той, нито аз. Нямам намерение да плащам ипотека, ако не фигурирам в документа за собственост. А жилище ще се купува само при положение, че стигнем до деца някой ден.

А иначе аз също не обичам да си мълча и съм му казала на него директно. Още миналия месец, когато планувахме, че ще ходим някъде, той тогава попита дали имам пари за почивката. Аз му казах, какви са тези въпроси, и че за мен един мъж, ако не може на една почивка да ме заведе в годината, не е никакъв провайдър. Тогава, той каза, абе аз само те тествах, да видя как ще реагираш. Реално почивката планувахме да бъде месец юли, но решихме да отидем за 3 дни още някъде и месец юни. И сега като избирахме хотел, си ме пита дали ще поема част от хотела.
Двамата взимаме почти еднакви заплати, които са над средните за страната.

# 85
Без коментар правилно или грешно, да кажа как беше при нас. На сходна с почти идентична възраст, без предишни съжителства(но ние двамата също не сме съжителства ли преди брака, така се случи). На сериозна възраст, прилични доходи. Мъжът ми(тогава гадже) не ми е позволил и една стотинка да платя за ксквотожи и да е. Като го кснех у нас, естествено аз готвих и пазарува, но не е било огромен разход. Като ме покани на екскурзия (10дни)аз самата предложих да платя предварително някаква част и той се обиди. Да, но на мен ми стана неудобно, все пак работеща и на сериозна позиция, леко ме беше срам. Изцяло той плати всичко.
После, като женени нещата тръгнаха от самосебе си. За почивките плсщах капаро, защото ми беше по-лесно аз да ходя по банки, а имаше и почивка на моя ведомствена база там нямаше как, освен предварително аз да платя всичко. (освен храна) . И на самата почивка си вземах "джобни", а всички пари в него, за мен беше чудесно да не мисля имаме ли пари, нямаме ли, кое колко струва.
За детето обаче, като се нсложиха курсове, школи, уроци, плсщах само аз, за  да водя някаква сметка пък и да договарям, проучвам.

Само ще кажа, че във финансите няма "правилно и грешно", стига да устройва двойката, Т е, всеки от тях.

# 86
pimpinela, той бил с контузена ръка и тя решила да отиде да му помагала.
Което за мен е грешка.
Ако няма приятелка кой ще му помага.

Bondy07, прочетох ти последния пост.
Много тъпо се е измъкнал, но после пак те е питал дали ще поемеш. Много елементарен човек.
И ти пак трябваше да му кажеш - какво стана, нали уж беше провайдър?
Дай му парите с думите - заповядай провайдъре Grinning

Иначе аз също бих предложила за почивка някаква сума. Няма да ми е удобно всичко да ми се поема принципно.

# 87
Докато не заживееш с един човек и не го видиш в пълната светлина, планове и уговорки, кой, колко не са ми били реални.
Преди години, така напуснах много бързо един, който ми гасеше лампите( за икономия ) и ми броеше залците. Няма как да стане.
С мъжът ми, когато отидох при него и до ден днешен той плаща всички комунални и сметки.
Това обаче не означава, че не давам двойно, откакто имаме деца и поемам всички техни нужди. Та нещата няма как да са винаги 50: 50. Тогава говорим за дребнавост.

# 88
Е не е ли нормално, като пострада човек, да помогнеш. Аз поне съм така, все пак имаме отношения, макар и от скоро, нормално ми се вижда да отида да помогна. По-скоро трябва да прекратя това с чистенето, предвид факта, че вече може и сам, и че все още не живеем заедно. Да се стяга и да си чисти.
Иначе да, ще му дам парите и ще му напомня за провайдъра. И тогава това беше мега тъпо оправдание, и аз му го казах, че това при мен не минава.

# 89
Както почнете така ще върви, повярвай ми от опит. За мен проблема е това, че се счита за провайдър. Това означава, че като дойде детето цялото гледане и домакинство ще падне върху теб. Не се знае до колко ще провайдва тогава.

Общи условия

Активация на акаунт