Разходите на етап връзка

• 20 410
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Той хубаво събира за жилище, ти може пък за гърди да събираш, какво ви интересува кой за какво си събира. Ако ти се свидят някакви пари, пестиш си, не ходиш никъде, ядеш евтинко и си седиш сам.

Щом положението ви е такова, авторке, не е зле на по-късен етап разходите да се обсъдят. Той явно държи да знае, че и ти даваш. Масово обаче, виждам такива жени, които са доста прецакани и не се усещат. Мъжът се бие в гърдите, че плаща сметките, а жената домакинството. Да, ама сметките(без ипотека), са ти месечно колкото седмичния пазар. Като добавим, че и "женската работа" не се дели се оказва, че без мъж ще ти остават и пари и животът ти ще е по-лесен - чистиш, переш за себе си, може и да не готвиш.

Аз пък смятам, че е работа и на мъжа колко струва един фризьор (поддръжка на русо например при добър колорист). Той се е хванал с поддържана жена, а това струва пари. Ако иска да се надува с красавица, ще прояви разбиране, че този месец 300лв. отиват при фризьора и той поема сметките. Имал е избор, визуално се виждат тези неща - жена, която не ходи на процедури, маникюри и носи по-простички дрехи и друга, която държи на това. Можеше да избере по-незабележимата, нали?

# 61
  • Тра-ла-ла
А кой реално е повдигнал темата за събиране под един покрив, деца и ипотека. Щото да не излезе, че авторката напира, пък той уж се съгласява с половин уста. И като добавим, че е имал само мимолетни връзки ... Така изведнъж да скочи в дълбокото...

# 62
За тази почивка, в ролята на ябълката на раздора, ти ли даде идеята или се роди спонтанно. Понеже ако той е планирал друг голям разход в момента, например нова кола или по-скъпа техника и идваш ти, гаджето от 2 месеца с думите: скъпи ще ходим на почивка, която струва 5 хил, еми...и аз да съм мъж и аз ше те питам, ще дадеш ли половината. Ако обаче спонтанно сте си решили да отидете на родното Черноморие за 1000 лв, и ти иска  половината...това е мъж скръндза и по-добре си се връщай в провинцията и си намери стабилен мъж без комплекси. Контекстът на всяка ситуация е важен за правилното й тълкуване. Колкото и да не   искаме да си го признаем като еманципирани жени, еми да редно е мъжа да по-високата фигура във връзката, да печели повече, да купува пидаръци и да може да заведе жена си на почивка. Ако няма пари да те заведе,.по-добре да каже: извинявай, нямам възможност в момента, а не да ти иска пари. Сега той явно си прави сметката, ти леко си издребняла с това готвене и пазарене. Зрели хора сте, а проблемите ви малко в тийн зоната бягат.

# 63
Е, те мъжете обикновено  налитат на кифли само за секс, а за сватба избират по-семпли (според кифлите) жени. Пък и изрусени особено...

# 64
На мен пък ми светят червени лампи за авторката. Каквото искате си обяснявайте, но не намирам за нормално мъжът да поема почивки и ресторанти, защото кифлата давала за фризьор. Ми и той дава за поддържане на колата например.

# 65
Интересно как делите сметката в ресторант - поравно или който си в взел по-скъпо ядене или питието му е 2 лв по-скъпо, хващате молива или викате ексел на помощ?
Не мога да си представя как ще живеете заедно. Всеки месец трябва да отчитате кой какво в повече е изразходвал. Разходите за лекарства пак ли ще делите? Ако е по време на бременността и за бременността, на 2 ли ще делите разходите или ще са само ваши?
Струва ми се пълна лудост. Дали така не е минала младостта му до 42 год? В смятане?
Това смятане дали няма да убие любовта и секса? 🤔

# 66
Да и на мен ми идва в повече това с фризьора. Трябва да я поддържа ако я е взел с тунинг за няколко хиляди от някое тузарско заведение. 50 лева за маникюр трудно влизат в тази графа.

# 67
Май не всички сте чели от началото, затова повтарям, в ресторант той плаща, за вечеря купувам аз. Никога не съм му искала пари за пазаруване, нито той на мен, като отидем на ресторант. Не казвам, че на 100% само аз пазарувам, все пак не съм постоянно там, така че той също си пазарува разни неща за дома. Аз също съм плащала в ресторанти. Смисъл до момента, никой не е искал да делим 50/50.
За тази почивка, сме я планували двамата, не съм искала някакъв лукс и тн, даже той предпочете да е нещо по-добро и да бъде All inclusive, дори офертите, които аз му показах бяха на половина на цената, която той предложи и не бяха All inclusive, а само нощувки. След като ми показа офертата, каза това е много добро, обаче можеш ли и ти да поемеш едната нощувка (общо са три).

И не, нямам тунинг и тн, на фризьор дори ходя веднъж на три месеца, боядисвам се сама и както казах мога да поема едната нощувка, дори и трите. Странно ми е защо трябва да делим…

Иначе понеже стана въпрос за колата, ми и аз имам кола, и аз плащам за подръжка на колата и тн.

И точно, защото не знам аз ли не съм права, да си ги мисля тези неща, че не са ок или това е нещо нормално, затова реших да попитам. Как е редно, нормално да се процедира….
Заключението ми до момента е, че всеки приема нещата по различен начин. Някои жени са свикнали мъжете им да поемат всичко, други да си  споделят разходите без да го тънят, трети да делят… Различни хора, различни възгледи.

Явно моята обкръжаваща среда е такава, че мъжете са с такова мислене, че те трябва да поемат повечето разходи в едно семейство и те да са финансовата упора. Съответно аз също очаквам подобно поведение.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 20:10 от Bondy07

# 68
Разбирам притесненията ти, но не можеш да очакваш от човек, с когото дори не живеете заедно, да имате някакъв вид общ бюджет.

# 69
Щом отсега ти е странно и не го разбираш не виждам смисъл от тази връзка. С напредване  на времето и увеличаване на разходите нещата съвсем ще загрубеят.

# 70
  • София
За почивката е редно да си делите, щом нямате общ бюджет, но да му ходиш на крака и да пазаруваш и да поемаш домакинството - не го разбирам.
Като се съберете, пак ли ти само ще домакинстваш? За това уж се събират хората - да делят всичко.
А пък на гости на някого да съм Пепеляшка, вместо царица, не става.
За ресторант си е в реда на нещата мъжът да плаща, а ти можеш да го черпиш в кафене или в сладкарница.
За половин вноска също е ок, но при половин жилище.

# 71
Ама защо трябва да се крие, че събира бележките? Нали си делят и тя трябва да си прави сметката? Един ресторант той, един ресторант тя. То ще си покаже.
Не съм по тези сметкаджийски неща аз и може би точно за това ме дразни, че го играе на мъж провайдър, а същност не показва това.

Така е. И аз ти го написах.
Ама вместо да го чешем тук, това трябва да му го кажеш на него.
С един мъж с който си интимни трябва да можеш всичко да си кажеш, а не да ходиш по форуми с непознати.
Та като ти иска пари вече го питай защо, нали е провайдър.

# 72
  • София
Съгласна съм с Фивър.
Както казах - отиди на почивката и наблюдавай.

# 73
Сто процента подкрепям Фийвър - мъдра жена. Така се прави!

# 74
Ако си търсиш някой да ти поема всички разходи то е явно, че този не е твоят, разделяйте се преди да си се набутала с още разходи, не си губи времето, че хубавите и дашни мъже са много малко и бързо изчезват от хоризонта, после остават само дашните и грозните и трябва да правиш компромис.

Общи условия

Активация на акаунт