Разходите на етап връзка

• 20 397
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Хитряга ще се окаже този обаче.
Дано не му се върже авторката.
 А не така Рокстар. Всеки ресторант делят.
Единия ресторант може да е 50, другия 80.
Делят на две.
Той ще е щастлив от това деление.
И авторке, да го питаш на финала на почивката, ако някога имате дете, как ще делите това.
Как ще делите като трябва първите две години да си майчинство?
Егати...изумена съм.

# 46
  • София
Твоя рафт в хладилника, моя рафт.
Може ли да ти изям луканката, да не се развали?
Ще дадеш ли 20 лева за памперси?
Не, няма да дам, защото плащам ипотеката.
Гадно е, без съмнение.

# 47
Един въпрос.
Колко е "от няколко месеца?". Тука се извадиха едни тефтери, едни калкулатори, но "говорили сме за семейство" е едно за мъж, друго за жена, едно на третия месец от връзката, друго след три години.
Тук нещата ми се струват още в началото - на гости за един два дена не е връзка за брак все още. Верно има биологични часовници и други фактори, но тук всичко е още тест драйв.

# 48
А в същото време твърди, че мъжа е “провайдъра” в семейството, той трябвало да изкарва парите. Е хубаво, ама аз не съм усетила по никакъв начин това.
Това.
Чичка, който само си дърдори и иска да му слугуват. По-добре да изтеглиш кредит и да се преместиш сама, или пък от фирмата ти да те релокират.
Споделянето на разходите трябва да е споделено, не бай онзи да подпитва дали ще му излезеш твърде скъпо.

# 49
Той казал, че мъжа е провайдър, той бил провайдър видиш ли.
Ама иска.
Та питай го авторке ще и дали ще кара половината бременност Stuck Out Tongue Winking Eye

# 50
Ама защо трябва да се крие, че събира бележките? Нали си делят и тя трябва да си прави сметката? Един ресторант той, един ресторант тя. То ще си покаже.
Не съм по тези сметкаджийски неща аз и може би точно за това ме дразни, че го играе на мъж провайдър, а същност не показва това.
Исках да си сверя часовника, как е при вас или как е било. Като не случайно уточних годините ни, хора със стабилна професия сме, не сме студенти, които събират от закуски.
Не знам, може да иска да събира за първоначална вноска за жилището, което така или иначе независимо дали с мен или с някоя друга, на него ще му предстои като покупка.

Той казал, че мъжа е провайдър, той бил провайдър видиш ли.
Ама иска.
Та питай го авторке ще и дали ще кара половината бременност Stuck Out Tongue Winking Eye
Не е лоша идея.

# 51
  • София
Абуто, точно защото връзката още е прясна, нещата са още по-зле. В момента, в който тя трябва да е принцеса, вече е Пепеляшка.

Не е провайдър. Пълно дърво е.

# 52
  • Melmak
Аз нямам проблем с пазаруването, не съм го и повдигала на въпрос, ама той като повдигна да си разделим почивката и ми стана странно, преди това за ипотеката каза да делим. Не съм казвала, че няма да се включа за ипотеката, даже казах, че ако стигнем до там, ще помагам разбира се, но да се води на двамата.

Не разбрах какво имаш предвид под “помагам”. Ипотеката или я делите на 2 и давате пари и двамата (съответно и двамата сте собственици по НА), или не се хващай на хорото. Какво е това помагане? Днес давам 100 лв, утре не давам..

Ти просто си търсиш мъж провайдър и това се вижда от последното ти мнение най-много. Не този за теб, просто няма смисъл.

# 53
Струва ми се, че е размислил по въпроса с провайдърството по една или друга причина.

# 54
Не мисля, че имате сходни възгледи.

Иначе, докато бяхме гаджета - мъжът ми плащаше всичко. То какво всичко, срещи и почивки.

Сега имаме общи спестявания, но не са ни общи банковите сметки и подобни. Като да се има предвид, че нямаме деца и сме на 24/25.

# 55
  • Тра-ла-ла
.
Не знам, може да иска да събира за първоначална вноска за жилището, което така или иначе независимо дали с мен или с някоя друга, на него ще му предстои като покупка.
То до сега не е имало някоя друга, та си мислиш, че след теб ще му потръгне ли?!

"Мъжът трябвало да бъде провайдъра в семейството" казва той.... Но не от опит, а бълбука накакви заучени схващания.

# 56
  • София
Този никога не е бил провайдър. Просто си го говори, а прави друго. Гледай действията.

Мале, как запалих. Ако бях аз, сигурно щях да произнеса великата си реч "не ме интересуват парите ти, аз си имам мои". А почна ли с тази реч, ставам лоша.

# 57
Дори и ипотеката да е го името на двамата, ти какво печелиш ако се разделите?
Половината от ипотекирано жилище не е точно добра инвестиция.
Вие не сте семейство, а мъж и жена, които спят заедно в определени дни от месеца.
Незнайно защо си решила да се правиш на домакиня в чуждия дом. Като каква?

# 58
Не съм сигурна, че става дума за вариант на златотърсачка тук. Просто е нормално като се коментират сериозни теми, човек да мисли с мозъка си. Малко, как за кажа, не е на център като се отвори дума за ипотека, да мислиш за пеперудки.

# 59
Здравейте, от няколко месеца имам връзка с мъж, като имаме и планове за съвместно съжителство. Интересно ми е, когато сте още на етап “несъвместно съжителство” кой, какво плаща.
Аз съм от провинцията, той живее в София, има собствено жилище там, като аз оставам при него веднъж на две седмици, за няколко дни или седмица. Когато съм при него, аз поемам домакинството, аз готвя, чистя, пазарувам, съответно аз плащам за покупките. Излизаме и на ресторант,  докато съм там поне два пъти (той плаща за ресторанта). Като равносметка горе долу е едно и също, защото обикновено ходим за обяд на ресторант, а вечер аз приготвям вечеря, купувам препарати и тн.
Понеже сме си говорили и за създаване на семейство, което означава, че трябва да се вземе и по-голямо жилище, съответно и кредит ще трябва, ме попита дали мога да поемам половината вноска от месечния кредит…
Сега предстои да отидем на почивка и той ме попита, дали ще поема една част от парите за хотела…
Та взех да се зачудвам, как е при останалите.
Искам да уточня, че и двамата взимаме горе долу едни и същи заплати. Не че не мога да дам и аз за почивката, но някак си започвам да не се чувствам жена. Все пак ние имаме повече разходи от мъжете, като елементарна подръжка, фризьор, козметика, дрехи. А в същото време твърди, че мъжа е “провайдъра” в семейството, той трябвало да изкарва парите. Е хубаво, ама аз не съм усетила по никакъв начин това. Не сме и малки, той е на 42, аз на 35…

Кат' бачкате за средни заплати и двамата сте "провайдър"-и Wink който иска да се чувства жена си намира чичко с повече парички.

Общи условия

Активация на акаунт