Разходите на етап връзка

• 20 407
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Ще си намери, ако има пари да си ги плати. Ако няма ще гледа злобно в тавана и ще се цигани за половин ипотека/наем с жена, която познава от 6 месеца.

# 541
Не са семейство, не са домакинство, ама тя прекарва там на всеки 2 седмици по седмица.

Уточнила е, че става дума за определени уикенди:

Както бях написала вече винаги идва да ме вземе, по мое желание отиваме в София, защото тук ми е достатъчно скучно през седмицата, че да стоя и уикенда, да не говорим, че няма къде да се отиде и буквално в града пада бомба…, няма жив човек събота и неделя. В София има какво да се прави, избор на заведения, места където да се разнообразиш. След това ме докарва, все пак сме и на работа. …

Прочети първия пост. За мен това далеч надхвърля обикновеното гостуване и ако човекът няма прислуга, направо си е редно и тя да се включва. Ами, повече се раздава от нея. И Спа е плащал, след 6 месеца решава да поиска и тя да се включи, и тя вече е ужасена. Нищо че преди това е плащал. И ако разликата в "скъпата почивка" е цената на включена та храна, тя сигурно не е и по-скъпа от тази с невключената храна. Понеже сеспомена как някои не харесали определени дестинации, и той едва ли не насила избрал нещо, което тя не харесва, но очаква от нея част от сумата - изобщо не изглежда рака. Тя харесва всичко в почивката, освен факта, че и тя трябва да даде една част от парите.

# 542
Как е поемала половината разходи, като не работи? Пари откъде?

Написала съм. От заможно семейство. Родителите и изпращаха не малка сума в сметка, за да учи и да не работи.

А извинявам се. Подлъга ме това

Но дълго време стоя без мъж. Обясняваше, че не и трябва, не знае как трябва да се държи. Домакинства, поема половината разходи, работи му за без пари, плаща половината/и по-голямата част от почивките и е аут пак.

Нищо не е плащала значи, плащал е баща и, за да се прави на малката стопанка на някакъв прохождащ бизнесмен, който явно си е търсел работеща жена.

Каквато все пак тя е станала, така че историята завършва добре.

# 543
  • София
Кукумицинка, тя за някои неща в началото се поизсили.
Тя и за готвене и шетане писа, а после излезе, че е правила салата и е пускала еър фрайъра, което пак е различно за всяка седмица-две и за 2 уикенда в месеца.

# 544
авторката се дразни, че той си прави въобще устата да се включи тя с 1 нощувка..
дори да му е над предполагаемия бюджет ще вземе 2 нощувки вместо 3, ако е кавалер, и няма да се излага да иска от нея..
тогава дори можеше ѝ да му предложи да плати и тя 1,2 от нея, и да идат примерно за 4, вместо 2, но да има отношение нормално..
мъж в ранен етап на отношенията да те крънка за пари, щото те тествал, звучи отчайващо..
аз, ако бях на нейно място, щях не една ами и трите ношувки да платя и като се направи резервацията да му съобщя, че го черпя една 'лускозна' почивка, да си търси компания за нея...

# 545
  • София
Защо па да си седи сам? Ще си намери някое девойче. Това че на тебе ти се иска да има дърти, самотни и страдащи ергени, не означава че това е реалността.

За много точно това е реалността. Да не забравяме, че най-дългата "връзка" на този чичо е като любовник на чужда жена, която е родила на друг мъж. Авторката поне е имала сериозна връзка, която е траяла 10 години.

# 546
Авторката търси друг типаж мъж. Мъж, който е съгласен на схемата "моите пари са общи, на жената са си нейни", няма да се захване с жена, която изкарва колкото него и има доходоносна професия. В това няма логика. Той ще се хване с жена, която изкарва доста по-малко или е доста по-млада и то ще има странични ефекти, които на авторката със замразената пица няма да й се понравят.

# 547
Цитат
За много точно това е реалността.

Де ги тия многострадални Геновевчовци?

# 548
Тая тема ми оставя някакво много неприятно усещане, като че ли излизаш с потенциален партньор с цел да се надлъгваш с него за плащане на сметки и консумативи, а не за да си намериш другарче.

Нямам спомен да съм слагала мъж под чертата за пари. То аз и никога не съм била бедна, реално, извън нормалното ни соц детство и да кажем, виденовата зима,  но ако не е въпрос на оцеляване, пак ми се струва адски тъпо. Значи няма да изляза с някой, дето ми харесва и той ме харесва, защото не му е по взъможностите да ми поеме масрафа изцяло, ами ще търся за тая цел някой с кинти, да ме заведе, като че ще ме води тате на лунапарк, или съм някаква компаньонка с тарифа.
 Сега отговорът тука, както  в безброй теми досега е, че няма как да харесаш някой, който няма  много кинти, защото това показвало не знам какви качества у мъжете, пък ако няма много кинти е мизерник, бездарник и стисня...
Детска работа, а авторката е вече на 35 години, трябва да се насочи към по-реалистична представа за връзките и отношенията.

# 549
  • София
Авторката търси друг типаж мъж. Мъж, който е съгласен на схемата "моите пари са общи, на жената са си нейни", няма да се захване с жена, която изкарва колкото него и има доходоносна професия. В това няма логика. Той ще се хване с жена, която изкарва доста по-малко или е доста по-млада и то ще има странични ефекти, които на авторката със замразената пица няма да й се понравят.

Това само, ако всичко във връзката опира до пари и възраст. Повечето хора все пак се харесват и като хора. Но тези двамата не изглежда да се, и изглежда имат очаквания, които другия не покрива и не е готов да покрие.

В крайна сметка, всеки е свободен да търси това, което го удовлетворява, но никой не е длъжен да му го даде Wink

Цитат
За много точно това е реалността.

Де ги тия многострадални Геновевчовци?

Навсякъде Joy Даже тук ги има не малко, пък тези навън не е удобно да ги споменавам поименно Sweat Smile

# 550
До пенсия има време все да търси.

# 551
  • Melmak
Права е ирис с всичките си мнения в темата. Аз лично съм гледала потенциала. Разбира се, човек като е млад може да се влюби сляпо и да не гледа нищо. Ние и двамата бяхме като църковни мишки в оня етап, аз студентка без помощ от родителите, той работеше по проекти без постоянна заетост. Преди това е работел по специалността си и е изкарвал още по-малко. Чудеше се какво да захване да работи, как да се преквалифицира. Но аз виждах потенциал, виждах интелект, грижа, любов, умен човек. Умният и потенциален човек ще се оправи, дори да е изпаднал в дупка. И той самият ми е казвал, че е бил в дупка точно тогава, защото е бил в тая фаза на живота си, осъзнал, че с образованието му пари не може да изкарва, объркан и беден. Ми ако в тоя момент се бях фръцнала, че нямаме пари и за 1 нощувка някъде.. щяхме да се разделим и толкова.

Разбирам, че авторката и гадженцето са доказани вече специалисти, имат добри доходи и при тях ситуацията е друга. Но всичко се случва и най-гадно се пада от високо. При най-малката трудност, такава връзка по изгода отива в кофите.

# 552
авторката писа, че е имала шанс да бъде с богаташ, който всичко плаща, но е отказала поради липса на привличане..
с този явно е имала такова, но селските му тестчета почват да я отблъскват, нормално..
просто е избрала по-малкото зло, но все пак кофти избор..
да продължава с търсенето на любовта според мен..

# 553
  • София
За мен не е селско тестче да не е ок да плаща 70% от всичко, когато още са в неособено сериозни отношения.
Пък и нали авторката иска 70%. Реално 1 нощувка спрямо 2 нощувки + ресторанти + бензин може и над 70 да надхвърли за негова сметка.

# 554
Цитат
Навсякъде Joy Даже тук ги има не малко, пък тези навън не е удобно да ги споменавам поименно Sweat Smile

Даже и тука? Astonished Да се издават сами веднага кои са, колко котки и кучета имат, колко хапчета пият и какво е психическото им състояние! Сигура пара са съсипани от това че са дърти, сами и бедни....

Общи условия

Активация на акаунт