Обясни ми, сякаш съм на 5

• 50 967
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 1 020
Моля някой, който има желание да ми обясни относно финансов дълг на една държава, например дълг 118% от БВП.. тази сума от БВП за една година ли се отнася?
Например при БВП за 1 година 100 млрд. - дълг 118 млдр.

# 1 021
  • Fairbanks, Alaska
Съотношението дълг към БВП е важен показател, който показва какъв дял от брутния вътрешен продукт на една страна се пада на нейния публичен дълг. Това съотношение е полезно за оценка на финансовата стабилност на страната и способността й да обслужва своите задължения.
Какво представлява съотношението дълг към БВП?
Съотношението дълг към БВП се изчислява като се раздели общият публичен дълг на страната на нейния брутен вътрешен продукт (БВП) и се изразява в проценти.

БВП е общата сума от всички материални блага и услуги, които са произведени в държавата за 1 година. За всяка година този процент се променя.
Сега може да се каже какъв е бил дългът на България като процент през 2024 година.

# 1 022
например дълг 118% от БВП
Съвсем грубо, имаш 10000 годишен доход, но дължиш 11800. Това съотношение определя разходите за обслужване на дълга или колко повече средства от приходите трябва да се заделят за политически заигравки в миналото.

# 1 023
Само че от БВП трябва да се извадят услугите и тем.подобни. А те са половината от него...

# 1 024
А на мен може ли някой да ми обясни как се смята грамажа на хляба ? Готов ли се мери или като сурово тесто или като продукти ? Понякога слагат разни грамажи на разни тост филийки , които са като памук и се чудя сега какво общо има това с един плътен тъмен хляб ?

# 1 025
Суровото тесто се мери.
Тук имаме хляб от 1кг, от 800гр, и от 400гр.

# 1 026
В пералнята е обратното. Пресмята се тежестта на дрехите в мокро състояние... Yum

# 1 027
В пералнята е обратното. Пресмята се тежестта на дрехите в мокро състояние... Yum
Обясни как точно ?
Дрехите ги слагаме сухи в пералнята, трябва да ги преценим колко тежат мокри ли ?

# 1 028
Мхм, дали?
Не е ли сухо и да ги теглим?

# 1 029
Обясни как точно ?
Дрехите ги слагаме сухи в пералнята, трябва да ги преценим колко тежат мокри ли ?
Оппа,грешка. В сухи дрехи се измерва. Иначе ще трябва да сложим една мокра носна кърпичка в пералнята... Yum

# 1 030
колко вода поемат и колко тежат като мокри зависи от материята
а за хляба как така може да се мери в неопечено с-е , след като това клиента никога не може да провери ?

# 1 031
Амиии, моята пералня има кратки програми, които не изискват нищо за материята- просто 2кг, 4кг...

# 1 032
Оппа,грешка. В сухи дрехи се измерва. Иначе ще трябва да сложим една мокра носна кърпичка в пералнята... Yum
Много години народа свикна с 5кг. макс
Новите перални са с по 8-11кг. обем. Gamechanger - който не си я е сменил още, да побърза.

# 1 033
Много години народа свикна с 5кг. макс
Новите перални са с по 8-11кг. обем. Gamechanger - който не си я е сменил още, да побърза.
А , пазар за „малки“ перални има, само че се намират трудно.
Последно търсих 5кг и нямаше- най-малките са по 7кг.

# 1 034
  • Далечният изток
За хляба - грамажът, който е изписан на опаковката, не би ли трябвало да показва колко тежи готовия изпечен хляб? Как така ще ми показва грамажа на тестото?

Общи условия

Активация на акаунт