Резултат при болест на Даун - тема 4

• 6 550
  • 69
  •   1
Отговори
# 60
По малко от 3 се счита за нормално...незнам защо чак толкова са ви наплашили...аз имах риск 1:185 заради високо чхг и дори тогава АГ ,която ми прави фм ми каза,че нхс е просто една статистика и че на ехограф всичко и е изглеждало перфектно и няма нужда да правя пренатален...въпреки това направих ...напълно те разбирам какъв страх изпитваш...нямаш ли възможност да отидеш другаде на ФМ да измерят отново

# 61
По малко от 3 се счита за нормално...незнам защо чак толкова са ви наплашили...аз имах риск 1:185 заради високо чхг и дори тогава АГ ,която ми прави фм ми каза,че нхс е просто една статистика и че на ехограф всичко и е изглеждало перфектно и няма нужда да правя пренатален...въпреки това направих ...напълно те разбирам какъв страх изпитваш...нямаш ли възможност да отидеш другаде на ФМ да измерят отново

Ами странното е, че АГ, която ме следеше от началото каза, че не вижда нищо притеснително, сутринта пуснахме и пренатален в cell genetics, които също бяха доста обнадеждени, че не било задължително отклонението да е свързано с Даун или друга аномалия, но както казаха “лекарят заставал с името си и при най-малкото отклонение не можел с чиста съвест да каже, че всичко е наред”. От вчера до днес изчетох всичко възможно и навсякъде намирам 3.00 за горна граница, докато в Надежда явно я считат 2.5. Тотално ме объркаха…

# 62
Ох, в Надежда ли ви правиха феталната...
Само ще кажа, че след надежда направих две фетални на друго място. Навсякъде измериха по -ниска стойност на НТ. В Щерев и Оскар казаха, че допълнителни изследвания се правят след 3.5 НТ.
Минах още една морфология в Щерев в 18то седмица, нухалната беше в съвсем нормални граници, дори я изкараха по ниска стойност от измерванията на първата фетална.
Не знам къде е истината, не мога нищо да кажа докато не родя, но в Надежда ми изкараха акъла, наплашиха ме жестоко, ще си живея с този стрес докато не се роди детето, моля се да не са прави те, а всички други.
Имам отрицателен пренатален тест.

# 63
Здравейте. Искам да ви попитам някой наясно ли е с увеличена цистерна магна. Казват, че е само находка. Но някой знае ли в действителност има ли някакви симптоми и проблеми?

# 64
  • София
Здравейте, аз днес минах втората фетална морфология, но бебето беше с лице към нас и не искаше да се обърне в профил. Едно от измерванията “дебелина на нухалната гънка” пише, че е 6,3мм, при норма 6мм. Прегледът беше в “Надежда”. Съответно ме изпратиха да си пусна пренатален тест /в Синево/, който ще излезе чак след седмица и докато чакам резултати ще се побъркам от притеснение.  Някоя от вече миналите през втората фетална може ли да сподели колко мм е била измерена при нея тази дебелина на нухална гънка?
На БХС в 12-13г.с всичко беше наред и нямаше никакви проблеми с нищо. На прегледа днес също всичко си отговаряше на седмиците и всичко си е наред. Притеснявам се дали лекарят не е измерил грешно , защото не успя да го хване хубаво в профил.

# 65
Възможно е, аз правих две втори фетални морфологии, на едната измерването на нухална гънка беше 4.8, на другата 3.8. Това е не малка разлика.
Ние имахме на първата фетална проблем с нухалната транслуценция, измериха гранична стойност, ходих на три места, от трите в Надежда беше най-високо измерването, на другите две разликата беше пренебрежимо малка .
Здравейте, аз днес минах втората фетална морфология, но бебето беше с лице към нас и не искаше да се обърне в профил. Едно от измерванията “дебелина на нухалната гънка” пише, че е 6,3мм, при норма 6мм. Прегледът беше в “Надежда”. Съответно ме изпратиха да си пусна пренатален тест /в Синево/, който ще излезе чак след седмица и докато чакам резултати ще се побъркам от притеснение.  Някоя от вече миналите през втората фетална може ли да сподели колко мм е била измерена при нея тази дебелина на нухална гънка?
На БХС в 12-13г.с всичко беше наред и нямаше никакви проблеми с нищо. На прегледа днес също всичко си отговаряше на седмиците и всичко си е наред. Притеснявам се дали лекарят не е измерил грешно , защото не успя да го хване хубаво в профил.

# 66
  • София
На БХС в 13г.с. нухалната транслусенция беше 1,5мм. Много ми е притеснено, докторът не каза нищо кой знае какво освен, че се препоръчва допълнителна генетична диагностика. БХС не е правен в Надежда. Иначе и като грамове си отговаря на седмицата, сърцето е наред, мозък, органи. Единствено, че не искаше да се завърти в профил и не знам как я е мерил тази гънка, ако позицията не е била напълно правилна…
Възможно е, аз правих две втори фетални морфологии, на едната измерването на нухална гънка беше 4.8, на другата 3.8. Това е не малка разлика.
Ние имахме на първата фетална проблем с нухалната транслуценция, измериха гранична стойност, ходих на три места, от трите в Надежда беше най-високо измерването, на другите две разликата беше пренебрежимо малка .

# 67
Може да греша, но в профил май се мери нухалната транслуценция, а нухалната гънка по друг начин. Както и да е,  аз бих отишла на второ мнение. Доста специалисти обиколих, в Щерев и Оскар има много добри.
Успех и не се тревожете, вероятно всичко е наред!

# 68
  • София
Кого бихте ми препоръчали за второ мнение? Където по възможност часът да не се записва две седмици напред.

# 69
За финално мнение, както и всички последващи фетални морфологии аз ходих при доктор Стратиева в Оскар .
Обяснете, че сте за второ мнение и те ще направят всичко възможно да ви вместят в графика възможно най-скоро.
Кого бихте ми препоръчали за второ мнение? Където по възможност часът да не се записва две седмици напред.

Общи условия

Активация на акаунт