Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 18 887
  • 434
  •   1
Отговори
# 75
Моето дете беше над 14 дни със секрети и хъркане след махане на трета сливица. Повярвайте иска се време. Но, ако наистина ви притеснява няма лошо да се консултирате с доктор. Бързо възстановяване.

# 76
И моето дете ,по- малко от месец беше така..

# 77
Моето хъркаше през носът повече от месец, след операцията. Организмите са различни, и се справят за различен период. Трябва си време.

# 78
Моля за прочит на Тимпанометрия за един 3 годишен младеж с чести хреми, уж здрав, след като няма температура, по мнение на педиатър, който изписва постоянно кортикостероидни капки. Sad

Отчаяна съм, а първи възможен преглед на частно ще се осъществи едва след 2 седмици.
Направихне този тест в ОТОТОН център.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 07:00 от DeaIvanova

# 79
Здравейте момичета!Радвам се ,че ви открих защото вече повече от седмица съм ужаасно притеснена.Извадихме трета сливица на 12.07 но от тогава сина ми(7год.)продължава да говори носово и да фъфли.Трудно му се разбира а е 9 ден днес.Дали има вероятност да е засегнато нещо по време на операцията и да си остане така?На контролния уж всичко било наред но като цяло съм ужасно  разочарована от лекаря който го оперира.Така че, не мога да съм спокойна.Вторник сме на преглед при друг лекар за второ мнение но все пак.. до колко дни е нормално да говори така?До вторник съвсем ще се побъркам
Здравейте! Надявам се детенцето бързо да възстанови гласа си, а и като цяло да се постигне търсеният от операцията ефект.
Понеже аз все още търся специалист, може ли да споделите от кой лекар не сте доволна и към кого сте се насочила?
Лекаря който ни опериро на 12.07 е Яначков(СофияМед)Подведох се по многото положителни коментари в Супердок и горчиво съжалявам ,че се насочихме към него.Към днешна дата сина ми още фъфли и едва му се разбира.

# 80
Според мен е твърде рано да си вадите заключения. Минали са има няма две седмици от операцията. Ходихте ли на второ мнение?

# 81
Потърсихте ли второ мнение?Много е рано още според мен

# 82
Здравейте момичета!Радвам се ,че ви открих защото вече повече от седмица съм ужаасно притеснена.Извадихме трета сливица на 12.07 но от тогава сина ми(7год.)продължава да говори носово и да фъфли.Трудно му се разбира а е 9 ден днес.Дали има вероятност да е засегнато нещо по време на операцията и да си остане така?На контролния уж всичко било наред но като цяло съм ужасно  разочарована от лекаря който го оперира.Така че, не мога да съм спокойна.Вторник сме на преглед при друг лекар за второ мнение но все пак.. до колко дни е нормално да говори така?До вторник съвсем ще се побъркам
Здравейте! Надявам се детенцето бързо да възстанови гласа си, а и като цяло да се постигне търсеният от операцията ефект.
Понеже аз все още търся специалист, може ли да споделите от кой лекар не сте доволна и към кого сте се насочила?
Лекаря който ни опериро на 12.07 е Яначков(СофияМед)Подведох се по многото положителни коментари в Супердок и горчиво съжалявам ,че се насочихме към него.Към днешна дата сина ми още фъфли и едва му се разбира.
А синът Ви, дишаше ли само през устата, до преди операцията? Дали за това време до операцията, той е бил само с отворена уста? Ако е така, то той е вече и за логопед. Децата с продължителен проблем с 3та сливица, които много дълго време са дишали през устата, свикват да я държат отворена. Тогава езика свиква с позиция, да стои леко пред зъбите. Това създава фъфлене, мъфлене и тем подобни. Моят син е с такъв проблем. След изваждането на сливиците, повече от месец му беше нужно за да се научи да диша и през носът, защото няколко години дишаше само през устата. Вече мина година и половина от операцията, той може да диша през носът, но не много, защото е с подути конхи. Въпреки това леко прибра езика, подобри говора, гласът му стана нежен и звънлив. От пролетта започна да посещава логопед. Ще имаме много работа, докато започне да говори нормално. Давам пример, вместо СОЛ, казва ШОУ. Постоянно го поправям и го карам да произнесе правилно думите с които има затруднение.
Ако някой Ви е казал, че като се извади сливицата и веднага ще си оправи говора, ви е подвел. То разбира се, зависи и от степента на проблемите, породени от не дишането през носът. Всяко нещо изисква време, оставете да се възстанови лигавицата в носоглъдката. След това детето, трябва да свикне, че може да диша през носът. Носовото говорене, при нас мина повече от 1,2 месеца. След като видите, че детето се е възстановило напълно, може да потърсите логопед, и да започнете терапия. Продават се орални тренажори Мъпи точно с такава цел, затваряне на устата и проблеми с говора, прибиране на езика. https://logo-store.eu/?s=%D0%9C%D1%8A%D0%BF%D0%B8&post_type=product
Дори и да нямате такъв проблем, изчакайте, наистина изисква повече време. Успех

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 19:33 от Идрис

# 83
Здравейте! Махнахме сливицата на детето на 12 юни тази година. Седмица след това всичко изчезна като с магическа пръчка - хъркането, носовото говорене, сумтене, гъгнене, запушен нос. Само издухваше малко секрети с кръв, но и това отмина.
От около седмица започна пак да гъгне, леко носово да говори от време на време. После се оправя, след малко пак започва носово и така. Няма хрема. Искам да питам при вашите деца случвало ли се е? Много се страхувам да не е рецидивирала 😭

# 84
Здравейте! Махнахме сливицата на детето на 12 юни тази година. Седмица след това всичко изчезна като с магическа пръчка - хъркането, носовото говорене, сумтене, гъгнене, запушен нос. Само издухваше малко секрети с кръв, но и това отмина.
От около седмица започна пак да гъгне, леко носово да говори от време на време. После се оправя, след малко пак започва носово и така. Няма хрема. Искам да питам при вашите деца случвало ли се е? Много се страхувам да не е рецидивирала 😭
Не се притеснявайте, няма как да рецидивира толкова бързо. Погледнете му нослето отвътре с фенерче. На моето са му подути конхите и лигавицата и се запушва. Има алергия. Щом е от време на време, значи е нещо моментно. Има ли задна хрема? Продължавайте да прочиствате с физ.разтвор.

# 85
Другата седмица ни предстои махане на трета сливица. 3 до 5 дена преди операцията, трябва да направим кръвни изследвания. Ден преди това отиваме в болницата с документите и резултатите, преглеждат я и на следващия ден ще е самата операция с една нощ престой.

При вас как протекоха нещата, имаше ли нещо, което да спазвате? Друго освен кръвни? Задължително ли се слага абокат? Много ме напряга това нещо. Слагали са ми като раждах първия път и е ужасно Cry
Изписан ли беше АБ преди или след операцията? При нас - не...

А какво казахте на самото дете преди операцията? Дъщеря ми е на почти 5 години и се чудя какво и как да й обясним. Тя е изключително чувствителна и страхлива и ще е много наплашена. Затова се чудя как да го поднеса

# 86
Не трябва да яде нищо след 21 часа и да не пие вода до след операцията. . Абоката е задължителен. За моята дъщеря, това беше най- болезнено от цялата работа. Не е приемала антибиотици преди и след операцията. Вземете ѝ Нурофен, пижама, чехли, чорапи, плодови млека и вода- минимум 2 л. на стайна температура. Бързо възстановяване на детето и спокойствие и кураж на мама ! 🍀

# 87
Благодаря Cry От май месец знаем датата и като си помисля за септемри ми се свива сърцето...

# 88
В Майчин дом Варна, първо им бият една инжекция в крачето да ги замаят и после им слагат абоката. Моето дете помни само до инжекцията, от там нататък нищо. Като му махнаха абоката малко плака, но бързо мина.
На нас не са изписвали АБ. Само Нурофен при нужда. Хапваше меки храни първите дни. Искаха ни кръв, урина, време съсирване и време на кървене.
Аз на моето дете нищо не казах. Казаха ми, че ще помни само до инжекцията и това му и казах - ще ти бият една инжекция и после се прибираме вкъщи (няма нощувка там). Така и стана, като излезе от упойката и се съвзе, първата му работа беше да посочи къде го е боцнала сестрата. От там нататък му е мъгла. На 4,7г. Я махнахме.
Всичко ще е наред!! 🙏🙏🙏

# 89
Тони, при вас се получи супер. Ние един ден ще киснем цял ден в болницата и се прибираме. На втория ще спим там и изписване на следващия ден. Супер стресиращо ми се струва и не знам какво да й кажа Sad Да й кажа истината ли или да я забаламосвам бещо Sad

Общи условия

Активация на акаунт