Предменопауза и забременяване.

• 4 022
  • 22
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте, на 49 съм и вече, наред с горещите вълни, ми идва вече на 2 месеца и нещо веднъж. Затова с мъжа ми не се предпазваме и почти всяка вечер той свършва в мен. Има ли вероятност за бременност?

# 1
  • Бургас
Много малко е вероятно, но не е 100% изключено, щом има още цикъл от време на време

# 2
  • София
Щом имаш цикъл, макар и силно нередовен, забременяването е възможно. Това е сигнал, че все още има овулация, но не с честотата, с която е тя преди предменопаузата. Съответно напълно необезопасеният секс носи със себе си рискове от забременяване и дори изчислението на "опасните периоди" е още по-трудно, отколкото преди перименопаузата.
По-добре помислете за начин на предпазване.

# 3
  • София
Вчера ми дойде след 90 дни пауза. Преди около две седмици си имах всички признаци на овулация - болки в яйчниците, лепкаво течение и т.н. Обаче тотално бях изключила за какво става въпрос. Та така както бях забравила, ако някой беше свършил в мен, би имало доста голяма вероятност да стане белята.
Така че - според мен е нужно двойно внимание, а не отпускане и "нищо няма да стане".

# 4
Това е игра на руска рулетка. Последно,  някои сподели в темата за менопаузата за жена над 50 по спомен която забременяла, защото си мислила че е в менопауза тъй като нямала цикъл няколко месеца.

# 5
Освен овулация трябва да има и лигавица и други неща. Шансът е пренебрежим според мен.

# 6
Освен овулация трябва да има и лигавица и други неща. Шансът е пренебрежим според мен.

А ако все пак се случи , понеже вероятността не е нула ( да имаш цикъл на всеки два месеца не е като да нямаш една година), ти би ли поела този риск? Защото аз примерно не бих.

# 7
  • Beyond the stars
Пренебрежим риск, но не са един и два случаите, в които е осъществен. Скорошен пример:
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/50-godishnata-Rosica-P … -ni-turpi-2099295

# 8
To затова се говори с гинеколога. Аз имах мензис доста време след 50, но като дойде време за смяна на спирала гинекологът каза, че няма никакъв смисъл спирала на +50 годишна. В матката нямало никаква лигавица и нам кво си още. И си карахме така. Иначе шансът никога не е нула, така е, ама то и с контрацепция не е, нали? Та ако беше станало нещо - аборт. Но и не стана, както се очакваше.

# 9
Тогава когато казваш че няма шанс съдиш от гледна точка на себе си, а аз като казвам че има шанс  - на себе си. Ние не знаем авторката като теб ли е или като мен. Но ако  е като мен - забременяването е възможно. Дали би направила аборт авторката - това е също нейна работа, виждам че теб не те притеснява. Аз , лично, бих предпочела контрацепция вместо да си създавам допълнително проблеми. Последно имах цикъл като цикъл в рамките на три последователни месеца,  прехвърлила 55 и с лигавица и с овулация (след като ми махнаха хормоналната спирала и цикълът ми се възстанови). Гинеколожката ми каза да се пазя поне година след последен цикъл и аз така и правя. От един спермициден крем или глобули лично няма да умра. Та докато авторката не посети гинеколог не може да кажем дали е като теб или като мен и  вероятността за забременяване не е 0.

# 10
  • София
Аз лично умирам от нерви само като си помисля за аборт. Имала съм един през живота си, не искам да го преживея пак.
Ама аз съм много бъгната на тема свършване вътре. Въобще никога не съм давала, освен когато правихме децата.

# 11
Аз лично умирам от нерви само като си помисля за аборт. Имала съм един през живота си, не искам да го преживея пак.
Ама аз съм много бъгната на тема свършване вътре. Въобще никога не съм давала, освен когато правихме децата.

Мисля, че много си загубила... Това би убило нещо в мен, а може и връзката да разруши...

# 12
... с мъжа ми не се предпазваме и почти всяка вечер той свършва в мен...
Наистина ли толкова често правите кекс? По принцин на тая възраст намалява либидото.
Иначе и аз съм от тези с активни яйчници на 49, т.е. възможна е бременност, и продължавам с противозачатъчните. Не бих правила аборт, ако се случи, но при нас ще е 4то дете. Отвсякъде ще ни затрудни.

# 13
Аз не бих рискувала, има всякакви спермициди - кремове, овули, листчета. Забременяване е изключително малко вероятно, но възможно.

# 14
Спермицидните кремове имат ефективност от 80%, което е много по-зле от шанса за забременяване на тази възраст.
https://www.rzi-vt.bg/kc.htm

Общи условия

Активация на акаунт