Термин февруари 2025

• 40 282
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз си ям луканка. При положение, че 34 години вече не съм се заразила с токсоплазмоза, не считам, че шансовете са огромни.
Освен това през лятото живеем в къща и имаме външно коте, което ние храним, но си е ловец и си хваща каквото успее. Рисковете дебнат отвсякъде, освен да се затворим в клетка 9 месеца и да потърпим изолацията Grinning На мен както ми е трета бременност, накрая като тегля чертата, три години от живота ми да са минали в лишения. Не, мерси. Който го кефи да се самоограничава, инфото в нета е безкрайно и е добре дошъл да си действа както му е ОК на душата.

# 436
Абсолютно всичко си ям, аг-то още с предната бременност ми каза да не се филмирам и да ям всичко. 😊 А единствено миди не ям, това е.

# 437
Последно правих обременяване февруари и минах на глюкофаж 2 х 1000, но след положителния тест го спрях, другата седмица съм на преглед та ще видим. Обременяването се прави горе-долу на 6 месеца, по време на бременност май е след 16 седмица, но нямам точен спомен, ако някоя мама знае нека сподели, с миналата бременност нямах такива проблеми и не знам Confused

Lucky, точно вчера бях при Ендо и се разбрахме за следващо обременяване в периода 24-28г.с.

# 438
И аз съм във вашата група, казаха ми и на мен 24-та седмица обременяване.
Аз уж го бях закрепила положението преди да забременея, но ендокринолога ме предупреди, че може пак да се появи с бременността, така че много внимавам.
Гледам почти да не ям бързи въглехидрати, за щастие вече има много варианти тип "което" и "без захар" ако съвсем не издържа, скоро ядох даже сладолед за диабетици и беше учудващо сполучлив.

# 439
Относно храните, аг на мен ми каза, че само морски дарове са забранени. Не съм и питала за други неща, истината е, че сама реших да не консумирам ежедневно луканки и т.н, но до момента съм опитвала 2-3 пъти по малко, както и на сандвичи. А за зеленчуците и плодовете, нищо не кисна, но си ги беля. Разбира се, когато сме на заведение, си хапвам доматите необелени. Също съм на мнение, че всеки би следвало да постъпва така, както сам си го усеща. Не съм привърженик на каквито и да е крайности, но е факт, че трябва да сме една идея по-отговорни

# 440
  • Варна
За тези храни добре че ми каза приятелка, наскоро родила. Хабер си нямах. Аз до колкото разбрах не е проблем храната, ако е термично обработена. Снощи си хапнах салата с морски дарове. Мисля, че това ще ми е. Трудно ми е с тази забрана, че съм морско чадо. Обаче максимално се съобразявам с много неща.

# 441
Аз вчера ядох Simple Smile Ям си и суши, за мен тези неща с храната са малко западни превземки. Естествено, не трябва да се прекалява, но не пречи, когато ни се хапва, да опитаме.

Не е точно така. Ако се заразиш с токсоплазмоза или някоя друга бактерия това може да е пагубно за бебето. Прочети до какво може да доведе.

На мен са ми забранили суши, а луканки само ако е запечено на сандвич например или пица.

Плодовете и зеленчуците задължително кисна в оцет и вода и всичко беля.
Не казвам, че ще се заразим, но ако се заразим е много лошо, все пак имаме отговорност за друго живо същество. Но в крайна сметка всеки сам решава за себе си какви рискове иска да поеме. Аз като знам през какво съм преминала, за да стигна до тук не бих яла суши и разни други храни които биха навредили.

Относно сушито, ще си паравя домашно с пиле Stuck Out Tongue Относно токсоплазмозата, като малка всяко едно коте съм го хващала, целувала и гушкала, пък излязох негативна. Естествено, сега не го правя, но домашният котарак продължава да ми спи на възлавницата. Листният зеленчук от градината на свекървата го сготвих, не го ядох на салата, но изкисване с оцет - това за първи път го чувам. Лекар ли те посъветва?

# 442
Аз вчера ядох Simple Smile Ям си и суши, за мен тези неща с храната са малко западни превземки. Естествено, не трябва да се прекалява, но не пречи, когато ни се хапва, да опитаме.

Не е точно така. Ако се заразиш с токсоплазмоза или някоя друга бактерия това може да е пагубно за бебето. Прочети до какво може да доведе.

На мен са ми забранили суши, а луканки само ако е запечено на сандвич например или пица.

Плодовете и зеленчуците задължително кисна в оцет и вода и всичко беля.
Не казвам, че ще се заразим, но ако се заразим е много лошо, все пак имаме отговорност за друго живо същество. Но в крайна сметка всеки сам решава за себе си какви рискове иска да поеме. Аз като знам през какво съм преминала, за да стигна до тук не бих яла суши и разни други храни които биха навредили.

Относно сушито, ще си паравя домашно с пиле Stuck Out Tongue Относно токсоплазмозата, като малка всяко едно коте съм го хващала, целувала и гушкала, пък излязох негативна. Естествено, сега не го правя, но домашният котарак продължава да ми спи на възлавницата. Листният зеленчук от градината на свекървата го сготвих, не го ядох на салата, но изкисване с оцет - това за първи път го чувам. Лекар ли те посъветва?

Когато се накиснат с оцет или сода падат гадните неща от зеленчуците и плодовете. Има инфо в интернет. Лекаря ми каза добре измити, но за всеки случай аз ги кисна. Други момичета бременни също са ми казвали за този вариант

https://www.actualno.com/curious/trjabva-li-da-nakisvame-zelench … news_2205555.html

# 443
Момичета, да оставя пак тук линк, имаме си група във фейсбук и си набираме "персонал" за мнения и дискусии. Ако желаете, може да се присъедините Simple Smile
https://www.facebook.com/share/aasSi3KQj7xFDZk6/

# 444
Здравейте, момичета🍀 Бременна съм в 6 г.с. На фраксипарин и аспирин протект съм през ден , както и на мета фолиева заради мутации. Бях на преглед, видя се ембрионче и съм много щастлива🌞 Писах и в друга тема, но не ми отговарят,та да питам и вас. Изписаха ми и утрогестан 2x2 , но от 300мг, което дневно ми се вижда страшно много. Някоя от вас приема ли утрогестан и в какви дози?

# 445
MyLady, първо честито и нека е до финал! ❤
Аз бях на доста високи дози, сега намалям постепенно, но бях с доста нисък прогестерон, който следях всяка седмица и според резултата ми определяха терапията. При теб какво налага включването на прогестерон? По принцип изписват този от 100мг (2х2 или 3х2). Вариант е отново да питаш АГ дали дневната доза трябва да е 1200мг, да не би да е някаква грешка

# 446
Здравейте, момичета🍀 Бременна съм в 6 г.с. На фраксипарин и аспирин протект съм през ден , както и на мета фолиева заради мутации. Бях на преглед, видя се ембрионче и съм много щастлива🌞 Писах и в друга тема, но не ми отговарят,та да питам и вас. Изписаха ми и утрогестан 2x2 , но от 300мг, което дневно ми се вижда страшно много. Някоя от вас приема ли утрогестан и в какви дози?

Аз съм след инвитро и дори тогава не ни изписват такива дози. Аз съм на 3х2 от 100 мг което прави 600 мг на ден

# 447
И аз си ям луканка. При положение, че 34 години вече не съм се заразила с токсоплазмоза, не считам, че шансовете са огромни.
Освен това през лятото живеем в къща и имаме външно коте, което ние храним, но си е ловец и си хваща каквото успее. Рисковете дебнат отвсякъде, освен да се затворим в клетка 9 месеца и да потърпим изолацията Grinning На мен както ми е трета бременност, накрая като тегля чертата, три години от живота ми да са минали в лишения. Не, мерси. Който го кефи да се самоограничава, инфото в нета е безкрайно и е добре дошъл да си действа както му е ОК на душата.

На същото мнение съм. С токсоплазмоза, салмонела и другите там страшни неща можем да се заразим от всякъде. Ние имаме и куче, което всеки ден излиза навън и общува с кучета и котки, целувам го през минути по устата, главата и т.н. и то вече 8 години. Продължавам и сега. Дай да го изхвърлим, за да не ме зарази. Това за пълни глупости и американски превземки. Ако е трябвало да се заразя от нещо, едва ли ще се заразя сега точно, с бебето. Пък да живея в ковчег няма как да стане. Всичко си ям, всичко си пия, че понякога и когато не ми се гади по две-три глътки винце. Плодовете даже не ги мия, забърсвам си ги, пък морска храна обожавам - снощи ядох скариди.  Разбира  се, че се пазя, но в крайности няма да мина, абсурд. То ако се поддаваме на страховете и живеем през страха, а не в настоящето и живия живот, защо изобщо живеем и ще ги раждане тези деца. Ми като се родят кякво ще ги правим - в стерилна стая, за да не се разболяват и да не хващат кучешка тения. Стига хора... Аз съм яла пясък и какво ли не, като дете през живота ми два пъти съм пила антибиотик - единият беше с ковид.
Онзи ден, една приятелка, която е бременна ми обясняваше същите глупости как било забранено да ям суши, храни със соя и т.н. и в същото време беше с цигара в ръката Grin (бременна в 5ти месец), така че - всеки сам си преценява. Ако нямах болките, щях да съм всеки ден във фитнеса и с ММ в леглото, но уви... Sad

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 14:27 от KPP

# 448

На същото мнение съм. С токсоплазмоза, салмонела и другите там страшни неща можем да се заразим от всякъде. Ние имаме и куче, което всеки ден излиза навън и общува с кучета и котки. Дай да го изхвърлим, за да не ме зарази. Това за пълни глупости и американски превземки. Ако е трябвало да се заразя от нещо, едва ли ще се заразя сега точно, с бебето. Пък да живея в ковчег няма как да стане. Всичко си ям, всичко си пия, че понякога и когато не ми се гади по две-три глътки винце.
Онзи ден, една приятелка, която е бременна ми обясняваше същите глупости как било забранено да ям суши, храни със соя и т.н. и в същото време беше с цигара в ръката Grin (бременна в 5ти месец), така че - всеки сам си преценява. Ако нямах болките, щях да съм всеки ден във фитнеса и с ММ в леглото, но уви... Sad

Всеки сам си преценява. За мен пък е безотговорно когато си чакал над 5 години и си минал през хиляди процедури за да имаш бебе ей така да не ти пука и да си пиеш и ядеш каквото ти е кеф на теб! Отмених си две пътувания заради бременността и не съжалявам за нищо на света. Така че всеки както го чувства Simple Smile не е превземка.

# 449
Момичета, повярвайте, ако сте чакали и молили дълги години да забременеете и сте минали 7,8 опита ин витро, ще се пазите не ами....! Голяма болка е!

Общи условия

Активация на акаунт