Отговори
# 375
  • European Union
Някой питаше могат ли да внесат санитарни материали. Няма никакъв проблем какво ще има в чантата, но не се знае на какъв усърден квестор ще попадне и може да не ѝ я дадат на почивката. Затова по-добре превръзката и 1-2 носни кърпички да са в джоба. Да е сигурно детето, че няма да има проблеми, ако се наложи да я ползва.

# 376
Извинявам се много, но тази теза няма как да е оценена с 6т
Упрекници? Няма такава дума, а и други грешчици забелязах. Може да не е преписано тук както трябва, но определено това не е теза еталон. Съжалявам

# 377
Извинявам се много, но тази теза няма как да е оценена с 6т
Упрекници? Няма такава дума, а и други грешчици забелязах. Може да не е преписано тук както трябва, но определено това не е теза еталон. Съжалявам
И аз мисля, че така написана тезата на истинския изпит със сигурност няма да получи 6 т. Има допуснати езикови грешки, за които ще има санкция една точка.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 18:05 от iskrataa

# 378
Ру, и аз благодаря за подробните напътствия! Едно нещо ме обърка обаче - пишеш химикалите да са "обикновени", а не тънкописци. Какъв е проблемът с тънкописците, че детето точно такива си е приготвило? В смисъл - химикал си е, но много тъничко пише.
Вчера и тя направи пробната на Междучасие
 /Секънд, благодаря отново Hug /
85 точки, но има сгрешени две задачи от 1-ви модул, после като ги видя стана ясно, че грешките са технически. Точно от това се притеснявам най-много, че явно не проверява както трябва...
По БЕЛ въобще не залагам точки за тезата, каквото дадат е берекет версин дето казват хората Laughing
И тя е болна, кашля и е с бронхит, но се лекува и се надявам да е в оптимална форма в сряда.
Плами, бързо оздравяване и на вас!

# 379
  • Sofia
Какъв е проблемът с тънкописците, че детето точно такива си е приготвило? В смисъл - химикал си е, но много тъничко пише.

Тънкописец е такава, която пише като флумастер.

# 380
  • София
https://bg-mam.ma/p/804763/29256505
Един далечен спомен, който казва доста за заветните 6 точки.. Sad Едва ли днес нещо е променено към по-добро, освен май че не се искат тоновете тропи и фигури.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 17:23 от пенсионирана русалка

# 381
  • Варна
Може ли да ми изпратите изпита на Междучасие?

# 382
Русалке, днес дъщеря ми ми каза общо-взето същото - "Идеи и мисли имам много, винаги ми хрумват, ама какво да правя като не знам как да ги изразя на листа?". Е, а, де... В този ред на мисли - само последната година случи на учители по БЕЛ, които да се опитат да го развият това умение - и в училище, и в школата.

# 383
  • София
Днес пак купих химикалки. Едно девойче в книжарницата, компетентно ме посъветва да не вземам от тези черни химикалки които са гел, или подобно каза, че се трият лесно. Мокро пишат, как да кажа... Каза вземете обикновени Файбер Кастел от най елементарните, не се трият. Послушах я...

# 384
  • В Страната на чудесата
В началото на тази учебна година писането на тези ми беше най-сериозното притеснение, тъй като съм твърдо против зазубрянето на чужди мисли. Още след първото контролно обаче се оказа, че точно там младежът (математик - лаконичен и мързелив по природа) докарва почти винаги 6 т. (веднъж имаше 5 т., заради дума, написана с главна буква, вместо с малка).

Ето една теза, която сътвори преди малко:

"...да водим бой - съдба завидна! -
край твоя свят олтар."

"Думите са откъс от Яворовата елегия "Заточеници". Чрез инверсирания епитет "съдба завидна" се разкрива отнетата от изгнаниците възможност да жертват живота си в името на родината. Чрез метонимията "твоя свят олтар" се внушава представата за светостта на родния край. А реторичното обръщение засилва емоционалното въздействие на цитата. "

Не е споменал, че откъсът е от третата строфа, защото не помнел. Не съм сигурна и дали някой проверяващ не би се заял и да счете, че "свят олтар" не е метонимия. Въобще не съм сигурна, че ще успее да изкара пълни точки с подобна теза на изпита. Но иначе смятам, че поне откъм изказ го докарва.

# 385
  • София
Алисса ,аз нямах предвид наизустяване на цели изречения, а на ключови за анализа думи. То цели изречения в нашия случай нямаше и как да се научат, понеже в школата се даваха само ключови думи, а  в училище картинката с учителя по БЕЛ беше трагикомична. Тезата на сина ти си е ОК, личи си, че не е натруфена, но дори и в нея има  от тези назубрени думички/фиксирани  словосъчетания (не го казвам с лошо). Никой седмокласник няма да използва просто ей така  "светостта на родния край", ако не го е чул /прочел/набило му се  е като ключова дума.

# 386
  • В Страната на чудесата
Русалке, не знам какво имаш предвид. Моят коментар е в отговор на едно питане по-назад в темата дали някой е изкарвал 6 т. на тезата. Аз само казвам, че ужасно се радвам, че не се наложи нищо да зазубря, защото това, което знае, категорично го знае само от учителката си в училище (на школи и уроци по БЕЛ не е ходил никога). Сега.... чак такива гении, които сами да си разтълкуват "какво е искал да каже авторът" - не отглеждаме  Joy Чул го е, прочел го е, но не се е пренапънал... жив и здрав да ми е Joy Определено мислех, че ще е по-голям гърчът.

# 387
  • София
Такаааа, купих черни химикалки, линия, триъгълник, пергел, гума и моливи; наредих иконите на източната стена, с гръб към изгрева; заредих двайсет 5-литровки розе в мазето и се оплезих три пъти в огледалато. Готова съм за НВО! Sunglasses
Наборът почива активно от събота - и той е готов.

# 388
Моята мери бански Joy Три от миналата година и стават, спестих
Утре отива на плуване, във вторник е на козметик и сряда....как беше? Две кафета с четири валериана Thinking

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 05:55 от Г-жа Рамацоти

# 389
  • София
И вие си мислите, че сте зле??? Аз седя на Фантастикото на кръговото в Драгалевци (сиреч на високо), гледам самолетите и следя във Флайтрадар кой къде отива. И въздишам...

Общи условия

Активация на акаунт