Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 40 142
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
И аз бях набелязала две визии съответно с дво типа снимки от пинтерест и и ги пратих. По време на фотосесията гледахме от снимките. Зора беше повече докато осигуря и на тримани необходимите дрехи за двата дрескода 😁
Миналия път почисти основно майка му на мм докато бях в болницата, сега може би ще го направим заедно с мм, а те само преди да ни изпишат ще поразтребят пак.

# 151
Както беше казала една мама, чистенето на ММ е далеч от моите изисквания... В общи линии е за отбий номер. Майка ми не мога да я занимавам, жената си е на работа.. Ние сме в ново жилище, което е доста поддържано (чисти се ежеседмично) аз просто исках някой да мине подовете с тези уреди за  почистване с пара, да измие прозорците и баните, защото си е друго като се почисти с професионални препарати. Както и да се изпере един диван и матрак.. Еми за това цената, която ми поискаха беше, почти колкото минимална заплата, а не живеем в 150кв... Unamused

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 23:59 от Kitana666

# 152
Ние бременна фотосесия се отказахме да си правим. И предния път не правихме. Ако нещо ми щукне ще видим.

За почистването - у нас се чисти всеки ден, уикенда по - задълбочено. Нямаме нужда от фирма, просто ММ ще дръпне мебелите и ще изчисти прозорците. Това е. Ако е поддържано мисля, че е достатъчно.

За по гръб - и аз лежа така, просто по друг начин не мога. Е, не постоянно, но май често и заспивам така. Не ми става лошо.

# 153
И аз чистя ежедневно, но нещо ме е обхванало тотално OCD напоследък 🤣 колкото и да е чисто, не ми е достатъчно, затова обмислях фирма… а относно чистенето на мъжа ми - определено не се и доближава до вижданията ми за чистене, баш да отбие номера е, но пък като нямам много възможност напоследък да ползвам някои препарати и да достигам някои места за чистене, се налага той да помага.. а аз съм като досадна лелка, ходя след него и му казвам какво да прави 😂

Иначе аз така спокойно си лежах по гръб до скоро, докато не прочетох, че увеличавало риска от stillbirth, та се вкарах в разни мисли.. но определено ме успокоихте. А и щом кръвотока е добре, значи няма проблем

Бременна фотосесия и аз се отказах да правя.. въобще не искам да ме снимат, чувствам се като хипопотам с целулит 😃

# 154
И аз спя по гръб, настрани, както ми падне общо взето. В повечето случаи настрани, но доста често госпожицата негодува. Явно я притискам някак си. Но като цяло спането вече не е особено приятно никак си. Тежи се този корем. За шетането, първия път си бях извикала една жена, която чисти ни близки апартаментите ежеседмично. Тогава по спомен ни взема 150лв за основно почистване, което не включваше прозорци. Но тогава живеехме в малък апартамент и площта за чистене беше малка. От както сме се преместили в къщата сме си наели една фирма, която едва веднъж седмично и почиства основните неща - прах, бани, прахосмукачки, подове. През останалото време си поддържаме ние. Но когато си на абонамент цената вече е различна и не е така фрапираща. А може би зависи и от фирмата. Тези които идват вкъщи са препоръчани от близки и не съм търсила и сравнявала с големите и известни фирми. Сега ще се разбера с тях пак едно по-задълбочено почистване да направят, но прозорците ще си ги бършем ние, защота там цената е интересна 😁

# 155
При нас ММ е маниак на тема чистота и перфекционист, вкъщи той е този, който мрънка, че не е изчистено добре Sweat Smile
Иначе и аз смятам, че едно домакинство като се поддържа, в крайна сметка няма нужда от кой знае какво почистване специално. Просто ще свалим пердетата да изпера, ще занесем да изперат килимите,
е дръпнем мебелите. А ММ ще си почисти стандартно праха преди да се приберем с бебето.

# 156
Не че съм мила скоро прозорците вкъщи, ама с тия кални дъждове за минути целия труд ще иде на вятъра, та уж изчаквам да минат пролетните дъждове, но ще се задествам скоро. На мен по-трудоемкото ми е да оправя старите и умалели дрешки от сина ми, ще се опитам да ги продам, което е бая занимавка, снимане, описване, качване... Но искам да го направя и да освободя място, че лека полека започнах да взимам някои нещица.
Имам разни козметики от сина ми, някои са с поизтекъл срок на годност, например судокрем голяма опаковка. Не дава признаци, че е развален.. та се чудя да ги хвърлям ли, нещо не ми се рискува, но имам пълни или почти пълни опаковки.

# 157
Судокрем и аз бях взела, ползвала съм го 3-4 пъти може би макс. Ама вече е на 4+години, не съм се сетила в хладилника да го прибера. Та може би по-скоро ще го пазя, не знам какъв му е срока, трябва да видя Smile Ама със сигурност е нещо, което няма да купя. Аз ползвах при смяна на памперс правен крем в аптеката с масла, без всякакви излишни неща, които са необходими само при подсичане. На Галафарм също го харесвам и препоръчвам.

# 158
Да знаете, че в пепко има страшни намаления.

# 159
Здравейте и от мен. За темата с чистотата ние викаме фирма доста често и сме доволни. Така ще стане и преди раждането но то не е специално заради бебчето.

Фотосесия правихме предният път сега също ще правим, и то по моя идея и ММ няма много думата 🤣

# 160
  • Пловдив/Хихон Испания
Извинявам се, че се намесвам в темата, аз съм от темата с августовските мами, терминът ми е за 28 август, но ви следя от началото.
Знам една фирма която ми изпра на място килими и чистят добре. Само дето е пловдивска доколкото знам. Казват се Габрая, при интерес ще ви дам телефона им. Дано съм полезна.
Както беше казала една мама, чистенето на ММ е далеч от моите изисквания... В общи линии е за отбий номер. Майка ми не мога да я занимавам, жената си е на работа.. Ние сме в ново жилище, което е доста поддържано (чисти се ежеседмично) аз просто исках някой да мине подовете с тези уреди за  почистване с пара, да измие прозорците и баните, защото си е друго като се почисти с професионални препарати. Както и да се изпере един диван и матрак.. Еми за това цената, която ми поискаха беше, почти колкото минимална заплата, а не живеем в 150кв... Unamused

# 161
Днес бях на преглед. Всичко изглежда наред. В 30гс съм. Бебето продължава да върви 2 седмици и няколко дни по-напред. 2кг е вече. Каза да очаквам по-голямо бебче. Премери и шийката, която също каза, че е идеална. Изпросих си да започна да пия магнезий ,въпреки, че за него няма нужда.
Чудя се за 3тата фетална какво да правя. Той нищо не каза. Аз го попитах какво да правя дали да ходя , той каза ами добре иди другата седмица, че няма кога иначе. (предната бременност ми каза, че няма нужда, сега е в негов медицински център и се чудя дали само заради това не ми каза да ида, след като аз попитах ми каза "да бе иди да те види"). Та запазих час, но съм в дилема какво да правя.
Посмяхме се на въпроса ми мога ли да ям миди на пара. Каза, че риска при тях е подр**кване. Но това може да се случи от 100 други храни също, та според него риска от това си заслужава кефа да си ям мидите на пара. Sweat SmileSweat Smile

# 162
Браво на младежа! Чакам втори отгледан К. Heart
Утре съм на трета фетална аз, по мои сметки и тези са към то 2 кг, да видим.

# 163
Ехааа, еделвайс впечатлена съм. Open Mouth
Голям бебешок ще е явно. Hug Не знам колко, качват на седмица в този период бебетата наща мома беше уж 1400 грубо преди две седмици та все си мисля, че не е станала 2 кг още ама знам ли. Thinking
Онзи ден ходих да се срещна с акушерката, която живот и здраве ще ми е на раждането, та тя изрази мнение, че ще е фина госпожица ама да видим. Smiley

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 19:03 от Kitana666

# 164
То измерванията не са много верни де, особено в моя случай. Но ако качват по около 200 гр на седмица, около 1800 - 900 се пада. Да видим.

Общи условия

Активация на акаунт