Лидл 185 - лятно отпускарска (юни-юли)

  • 172 873
  • 2 186
  •   1
Отговори
# 2 145
  • Мнения: 5 681
О, аз не налагам избори на никого Simple Smile питам дали имат палма(все още).

# 2 146
  • Мнения: 5 137
Стоуни, аз взимам азиатски микс, италиански и мексикански. В тях няма мазнина, аз си слагам доволно количество масло.

# 2 147
  • Мнения: 5 681
Стоуни, аз взимам азиатски микс, италиански и мексикански. В тях няма мазнина, аз си слагам доволно количество масло.

Да, да, за тях знам, и аз взимам от тях. Просто помня, че се обсъждаше в тази тема отдавна, че конкретно тези с масло в картонената кутия имат палма и се чудих дали не са променили нещо, че не съм проверявала, а ги избягвам заради четеното тук.

# 2 148
  • Враца
  • Мнения: 3 892
Аз =, взех от тези в картонената кутия, направих ги в тигана за няколко минути, на мен - не ми харесаха, на мъжът ми - да.

Домъкнал е и някаква полента в плик, нея пък какво да я правя ? Изглежда готова.

# 2 149
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 910
Аз =, взех от тези в картонената кутия, направих ги в тигана за няколко минути, на мен - не ми харесаха, на мъжът ми - да.

Домъкнал е и някаква полента в плик, нея пък какво да я правя ? Изглежда готова.
тя ако не е готова ще е само цар.брашно.
чети отзад как да я консумираш.

# 2 150
  • София
  • Мнения: 8 305
Домъкнал е и някаква полента в плик, нея пък какво да я правя ? Изглежда готова.
Готова е, да. Тук му казваме качамак 🙂

# 2 151
  • Враца
  • Мнения: 3 892
И ние си му казваме качамак, но си го приготвям сама с масло и сирене и някак по-течен стои.
Пък туй паве, да го разгрявам ли , да го режа ли, нещо по-издокарано ако ме подучите ?

# 2 152
  • София
  • Мнения: 8 305
Нарежи на филийки, гриловай леко и ползвай за основа - като брускета / филийка. А отгоре вече каквото ти хрумне - може солено, може със сладко.
Последно съм хапвал с гриловани патладжани и жълто сирене на слайсове.

Зеленчуците с масло са си с масло без други мазнини. Не помня някога да е имало друго освен масло, но не споря.

# 2 153
  • Мнения: 10 680
У нас въобще не се одобри павето навремето.

# 2 154
  • София
  • Мнения: 18 310
Зеленчуците с масло внуците ги уважават още от Герм. Там са във всички вериги. И тук им купувам и задушавам + детски кренвирши е готова вечерята. Лапат с лъжиците и всички доволни.
Щом там и в детската ясла ги дават на малчовците - значи стават за ядене.

# 2 155
  • Мнения: 11 784
Полента съм вземала и става - може да се запече във фурната - нарязана на ленти, поръсена с  разтопено масло/олио/зехтин и с червен (пушен) пипер, или с чубрица/риган, или с пармезан/настърган кашкавал, или в комбинация -каквато ви е по вкуса.

# 2 156
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 910
забравяте за пръжките. Smiley

# 2 157
  • In transit
  • Мнения: 14 217
Аз =, взех от тези в картонената кутия, направих ги в тигана за няколко минути, на мен - не ми харесаха, на мъжът ми - да.

Домъкнал е и някаква полента в плик, нея пък какво да я правя ? Изглежда готова.
Полентата я режеш на филии, леко намазняваш с олио или зехтин и запичаш на грил тиган. Върви чудесно с доматен сос, гъби задушени, месо и прочие.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 09:11 от Mikkey

# 2 158
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 910
полетата трудно се режат. орат се  Smiley

# 2 159
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 253
Полентата я режа като бланширани картофи,  реда върху хартия за печене и намазвам обилно с четка със зехтин и мнооооого подправки( и чесън). Стават хрупкави царевични "картофки", ароматни и много апетитни.
Пека ги около 20 мин на 200+с с вентилатор.

Общи условия

Активация на акаунт