Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 023
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Viktoria Beneva 729594, нямаш поликистоза, можеш да бъдеш спокойна. Стойностите на LH са ти прекалено ниски, за да имаш поликистоза, а по 4 фоликула в яйчник е нормално за този АМХ, реално резервът ти е нормален към малко нисък. При ПКЯ, АМХ ще ти е на горна граница, а твоят е нисичък. Аз лично имам по 40 антрални фоликула, ето това е поликистоза 😅 както и висок LH спрямо FSH. Всичко ще бъде наред! Трябва ти само една лека стимулация и ще те чакаме с хубави новини!

# 121
Kactus добре го е описала. Аз с ПКЯ имам АМХ над 8 на 38 г. при референтни за възрастта до към 5.5 горна граница.

# 122
Kaktus, anichka силно се надявам да се окажете прави! Вероятно вече сте минали по този път, но все пак да споделя- въпреки, че последните ми изследвания са добре, не винаги са били такива. При мен много помага инозитол 4 гр/дн, глюкофаж 750 мг/дн, първоначално започнах само с инозитол и нямаше такъв ефект, с двете в комбинация цикъла ми е точен и нямам кисти. В началото на годината отменихме два цикъла заради кисти и си пих противозачатъчни, а единия завърши в Пирогов с хеморагично жълто тяло. Впрочем, АМХ след терапията с глюкофаж се повиши и започнах да реагирам много по-добре на стимулация, при предходни изследвания АМХ варира 0,5-0,6. Може и да няма връзка, може да е бил такъв периода, нямам идея, но това, което наблюдавам последните три месеца е само положителни ефекти и с едно малко уточнение - нямам ИР доказано, направих обременяване, само заради леко повишен андростендион и тестостерон в норма и неуспешни опито за бременност ми изписаха глюкофаж.

# 123
Viktoria Beneva 729594, не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Може да има задържан фоликул/киста на жълто тяло без да имаш СПКЯ. Ти със сигурност нямаш СПКЯ или обикновена поликистоза.  Успех ☺️🍀🌷

# 124
Здравейте, момичета. Не съм сигурна, че е правилната тема, затова се извинявам предварително. Имах преди месец пункция в Афродита. Обсъждахме с пациентки на клиниката, че от Афродита са започнали да забраняват да се дават ембриопротоколите и да се разкрива подробна информация за развитието на ембрионите, как са били оплодени и въобще всичката информация извършена в ембриологична лаборатория. Също и снимки на ембрионите не дават. Това е изключително притеснително за мен, като човек който прави инвитро заради мъжки фактор, тъй като се породиха съмнения, че изобщо не използват методите за преработка, които обещават. Съмнението ми дойде още когато разбрах, че имаме най-лошия резултат до момента, а бяха ми обещали да изпозлват най-добрия метод за преработка, който с проучвания доказано подобрява резултатите от процедурата при мъжки фактор. Отделно друга пациентка сподели, че емрбиолозите в деня на трансфера случайно са ѝ казали че са използвали метод различен от този за който тя е говорила на пункция с главния ембриолог и за който е платила.

И сега големият въпрос е има ли начин по който да си искаме и настояваме за тази информация и за тези ембриопротоколи? Вие, които сте в други клиники получавате ли лесно тази информация и изобщо имате ли достъп до нея? Аз когато бях в Надежда, имах и снимка на ембрионите и ембриопротокол по дни с развитието им и кой метод е използван, но не знам дали сега няма промяна някаква.

# 125
Аз съм в Надежда и ми дават ембриопротокол , който ти знаеш как изглежда , щом си била тяхна пациентка . Иначе по телефона ги разпитвам подробно и те ми отговарят на въпросите . Ако не ги питаш , казват само - яйцеклетката се е оплодила  или ембриона стигна стадий бластоцид и е с добро качество или е с лошо качество . Трябва да ги ръчкам , за да ми кажат какъв е грейда на ембриона , има ли фрагментации и т.н .

# 126
Трябва да се знае, все пак се плащат една торба пари за това и се минава през доста инвазивни лекарства и процедури. Дори да не дават , според мен трябва да си изискаш специфично, за да знаеш какви са ти шансовете. Аз също бях в надежда заради мъжки фактор и бях чула, че техните ембриолози са най-добрите. Отделно по телефона жената ми отговаряше на всички въпроси за развитието.

# 127
На мен в Щерев ми дадоха снимки от еюбриоскопоса, снимки при замразяването, както и ембриодколада. В Турция също ми даваха всеки ден информация и ембриодколад имам.

# 128
Благодаря ви, значи в Надежда си продължават да дават информация. Помислих си да не е някаква по-генерална промяна, но явно си е политика на конкретната клиника, която е много притеснителна. Не мога да разбера опитват ли се нещо да крият и защо изведнъж са решили, че вече не може да ти дадават определени документи. Така или иначе реших, че ще сменям клиниката и може би няма смисъл да се разправям да я искам тази информация, но пък ме човърка дали наистина дори обработката чрез зимут не ни помогна или те изобщо не са я използвали. Не съм конфликтна личност и не знам как ще подходя към ситуацията. Знаете ли към кого мога да се обърна, за да попитам какви права имаме и дали те наистина имат право да скрият тази информация? Може би да пиша на ЦАР или другаде?

ПП Sunshine, стискам палци за ембриончето да е най-хубавото потенциално дете! Flowers Four Leaf Clover

# 129
Момичета , в петък ми беше пункцията . Напълно естествен цикъл , без никаква стимулация , извадихме 1я . Обаче днес започна леко зацапване , чувствам се подута и сякаш ще ми идва цикъла . Нормално ли е толкова скоро след пункция да ми дойде 🙁

# 130
Според мен е нормално, защото на мен след пункция ми идва на 7-мия ден. На последната пункция умишлено ми дадоха прогестерон след пункция (без свеж трансфер), просто за да ми дойде нормално на 14-тия ден и да не подрани. Макар че не видях смисъл в това.

Редактирам се обаче, че при мен процедурите са били на стимулиран цикъл и може това да е причината.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 13:17 от S.G.C.

# 131
Аз имах само цитротид една инжекция и хориомон

# 132
Здравейте момичета, страшно съм притеснена утре ми е пункцията видяха се 17 фоликула , но днес не чувствам никакъв дискомфорт нямам болка нищо . Възможно ли е да са се спукали фоликулите? Вие в деня преди пункцията как се чувствахте? Направо да те боли е лошо като не боли пак лошо Grinning

# 133
  • София
И аз нямах болки, просто бях издута, а ми извадиха 18 яйцеклетки. Не се притеснявай, успех и ще чакаме да се похвалиш с чудесен брой зрели яйцеклетки 🍀

# 134
Здравейте! И аз да се включа 🫡 Днес започнахме стимулация за трети опит. Успех на всички и скоро да видим положителни тестове!
Сега прочетох за болничните листове и дописвам поста си. Работя при личен лекар и си има правила. Връщане до 1 ден назад, не може повече. Болничен от специалист или след епикриза с болничен престой  ако е издаден от ЛКК комисия личен лекар няма право да продължава, а само специалист с ЛКК комисия. Личен лекар издава до 14 дни максимум болничен, след това само специалист с ЛКК комисия може да го продължи в зависимост от диагнозата са и дните за продължение. А най- дългите над 180 дни се ходи на ТЕЛК за продължение. Като започнете дацвзимате от първият ден на положителният тест в повечето случаи не стигат дните за болничен и се стига до ТЕЛК. Затова ги съветвам да си ползват отпуски, за да не се стига до там. Иначе дълги болнични дават най-вече след прилежаването болнично отделение.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 11:46 от Лимончелка

Общи условия

Активация на акаунт