Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 938
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Аз днес си поставих първата инжекция в корема. Вие имате ли някаква реакция при инжектиране? При мен се появи червено кръгче колкото монета 2 лв и ме сърбеше. След около 1.5 ч изчезна. Доктора каза, че е нормално, но аз съм малко плашлива, а имам още дози от него.

Здравейте момичета някой ползвал ли е Оргалутран и къде се бие инжекцията ?😊

# 151
До колкото виждам това е същото като Цетротида и се ползва за потискане на овулацията. Ако е така, то подобна реакция е нормална. На мен от Цетротида винаги ми почервенява кожата и започва да сърби.

Щом докторът е казал, че е нормално, не го мисли.

Успех! 🙂

Аз днес си поставих първата инжекция в корема. Вие имате ли някаква реакция при инжектиране? При мен се появи червено кръгче колкото монета 2 лв и ме сърбеше. След около 1.5 ч изчезна. Доктора каза, че е нормално, но аз съм малко плашлива, а имам още дози от него.

Здравейте момичета някой ползвал ли е Оргалутран и къде се бие инжекцията ?😊

# 152
Хора, аз вече не знам как да приемам тия неща дето ми се случват 😂. Ако някой чете блога ми ще разбере за какво говоря. Цялото ни инвитро преживяване беше проблем след проблем. Сега сме на финалната права...във вторник трябва да ми е пункцията и те ме застреляха с някакви болести, които нямам обяснение как и къде съм хванала. Първо излезе, че някога съм карала хепатит Б (преди повече от 6 месеца), без да разбера и без да се види във всички изследвания, които съм правила покрай четирите ми операции. Мъжът ми също го бил изкарал, пак без никой да разбере (а той редовно дарява кръв). После ме изкараха и с хламидия. Пратиха ме да повторя изследванията в друга болница и ми излезе, че съм в сива зона, т.е. нито имам, нито нямам. Сега в понеделник ще ходя на ДНК тест, който щял да покаже със сигурност. За жалост, ако наистина имам хламидия, ще трябва да прекратим инвитрото. Но това, което ме тормози е, че имам полово предавана болест, която мъжът ми няма. Аз съм от 6 години с тоя човек...недоумявам каква е тая непорочна хламидия 😂. Почвам да се чудя дали не са ме изнасилили, без да разбера 😂.
Някой с подобен казус ?

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 03:43 от lena_93

# 153
Хора, аз вече не знам как да приемам тия неща дето ми се случват 😂. Ако някой чете блога ми ще разбере за какво говоря. Цялото ни инвитро преживяване беше проблем след проблем. Сега сме на финалната права...във вторник трябва да ми е пункцията и те ме застреляха с някакви болести, които нямам обяснение как и къде съм хванала. Първо излезе, че някога съм карала хепатит Б (преди повече от 6 месеца), без да разбера и без да се види във всички изследвания, които съм правила покрай четирите ми операции. Мъжът ми също го бил изкарал, пак без никой да разбере (а той редовно дарява кръв). После ме изкараха и с хламидия. Пратиха ме да повторя изследванията в друга болница и ми излезе, че съм в сива зона, т.е. нито имам, нито нямам. Сега в понеделник ще ходя на ДНК тест, който щял да покаже със сигурност. За жалост, ако наистина имам хламидия, ще трябва да прекратим инвитрото. Но това, което ме тормози е, че имам полово предавана болест, която мъжът ми няма. Аз съм от 6 години с тоя човек...недоумявам каква е тая непорочна хламидия 😂. Почвам да се чудя дали не са ме изнасилили, без да разбера 😂.
Някой с подобен казус ?

Тази хламидия може да я имаш от много дълго време ако не е лекувана и изследвана преди може да е от преди 6 години даже

# 154
За хепатита проверете дали са ви поставяли ваксина като деца. Не се ли повишаваха едните стойности, ако има поставена ваксина?

# 155
LenaB - хепатит В и С са заразни не само при полов контакт с друг носител, но и доста често се разболяваш след посещение при зъболекар или маникюрист. Оказва се, че вируса е все по-устойчив към познатите стерилизационни методи, а и не винаги се спазват … при посещение на една маникюристка, която така ми ряза кожичките, че всичко стана в кръв, как не се разделих с някой пръст се чудя …, се бях побъркала дали не ми е лепнала нещо и се изследвах два пъти( на три и шест месеца т.к трябва време за да позитивира) Относно хламидията - пускат се два тестови маркера IgM и IgG - едните се произвеждат при остро възпаление, а другия при хронично т.е едното говори на лекаря, че някога в миналото е имало инфекция, а другото, че сега е активна инфекцията. Нямам никакъв спомен кое какво показваше, но това доктора ще го разясни. И последно това, че ти си имала хепатит Б в някакъв период от време, не гарантира, че и мъжът ти ще го хване при полов контакт, въпрос на имунитет е!

# 156
За хепатита проверете дали са ви поставяли ваксина като деца. Не се ли повишаваха едните стойности, ако има поставена ваксина?

И аз някъде наскоро четох, че ако има ваксина е нормално да има повишена стойност на антитела.
А за хламидията - моят репродуктивен лекар ми обясни, че кръвните тестове за хламидия са недостоверни, защото хламидията има много патогени-'двойници' и кръвните тестове реално може да засичат нещо друго. Така че само със секрет се изследва хламидия.

# 157
Някой с подобен казус ?

Аз имах подобен казус с хламидията. Изследванията ми от януари са напълно отрицателни- изследването е от секрет, а сега, когато бях в стимулация в края на юни я изследвах пак ( този път не от секрет а проба с кръв) заедно с другите изследвания за вирусология ми излезе в сивата зона в две различни лаборатории при мъжът ми беше напълно отрицателен резултата. Не знам каква е причината и аз се шокирах, бях леко настинала точно тогава с хрема и болки в гърлото. Не знам дали това има значение и дали по някакъв начин влияе върху самото изследване, но моят репродуктивен ме увери, че няма проблем и реших да не се задълбочавам. Успех ти желая от сърце и всичко да бъде наред!

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 14:14 от Sunshine9292

# 158
Да приключа казуса като кажа, че ДНК анализът показа, че нямам хламидия, само някакви микоплазми. Въобще не знам защо правят кръвни тестове като не са достоверни. Можеше направо на ДНК-то и да си спестим главоболията цяла седмица 😅🤦‍♀️.

# 159
lena_93, извинявайте, че се включвам така, ноооо задължително мико- и уреаплазма се лекуват преди трансфер! Надявам се обаче, че няма да повлияят на пункцията. Успех 🍀

# 160
lena_93, извинявайте, че се включвам така, ноооо задължително мико- и уреаплазма се лекуват преди трансфер! Надявам се обаче, че няма да повлияят на пункцията. Успех 🍀

Да, да, ние ще правим замразен трансфер, така че ще има време да оправим всичко (тя ми се появи и бартолинова киста и течност в матката ми намериха 🤦‍♀️). Още не съм говорила с доктора за микоплазмите, но ми казаха, че пунцкията си остава за утре, така че или не пречи за нея или просто не можем да я отлагаме, тук не съм много наясно.

# 161
Зфравейте, днес стана ясно, че д-р Станулов се мести в клиника Доверие. Някой може ли да даде малко повече актуална информация за инвитро центъра там, техники, успеваемост, ембриология, отношение и т.н. На сайта информацията е оскъдна.

# 162
Зфравейте, днес стана ясно, че д-р Станулов се мести в клиника Доверие. Някой може ли да даде малко повече актуална информация за инвитро центъра там, техники, успеваемост, ембриология, отношение и т.н. На сайта информацията е оскъдна.

+1
Мен също ме интересува, дали ембриолога ще е същия? Дали някой има инфо.

# 163
Няма да е същия ембриолог, д-р Станулов го потвърди току що. Аз разгледах и тик-ток-а на болницата, забележете как се промотират и вече ми е лошо. Мисля да си кажа довиждане официално с д-р Станулов, тази болница е голяма пародия и няма как с нашия тежък случай да стъпя там. Ще изчакам да видя дали някоя от вас няма да сподели нещо за там, но вече съм предубедена.

# 164
Не съм посещавала болницата, но сега отворих коментарите в Гугъл и бяха потресаващи.

Общи условия

Активация на акаунт